Keményen dolgoznának a szülésről visszatérő anyák

2010. március 2. 12:02

Miközben a vállalatok világszerte megteszik az első lépéseket a fellendülés felé vezető úton, újszerű foglalkoztatási stratégiák körvonalai kezdenek kibontakozni. A vállalatok felismerték, hogy ha mereven ragaszkodnak a kilenctől ötig tartó munkaidőhöz és az ötnapos munkahéthez, és nem számolnak a rugalmassággal, akkor tehetséges alkalmazottakat veszíthetnek el. Márpedig egy olyan időszakban, amikor a cégek költségeik lefaragására és racionalizálásra összpontosítják figyelmüket, nem engedhetik meg maguknak, hogy éppen a legjobb és legtehetségesebb dolgozókat nélkülözzék.

A szülési szabadságról visszatérő anyák megbízhatóak, felelősségteljesek és keményen dolgoznak, a munkába való visszatérésük mégis nehézkes a világ legtöbb országában, köztük Magyarországon is.

A rész- és teljes munkaidős foglalkoztatásba visszatérő kisgyermekes anyák számára a rugalmasság mindennél fontosabb. Ha a munkaadók lehetővé teszik az anyák számára, hogy részben otthonukban vagy a számukra megfelelő időbeosztásban dolgozzanak, illetve úgy alakítják a munkarendjüket, hogy az összhangban álljon családi kötelezettségeikkel, a vállaltok olyan feltételeket teremthetnek, amelyek között a visszatérő anyák hatékonyabban és kevesebb stresszel terhelve dolgozhatnak. S ez a termelékenység és nyereségesség növekedését eredményezheti.

Az innovatív munkahelyi megoldások terén világelső Regus megbízásából készült egy felmérés, amellyel előzetes áttekintést kívánt nyújtani arról, hogyan viszonyulnak egymáshoz a foglalkoztatási mutatók a világ különböző fejlődő és fejlett gazdaságaiban. Tizenhárom nagyobb országban több mint 11 ezer válaszadó számolt be a munkahelyükre visszatérő anyák foglalkoztatásával kapcsolatos szándékairól. A Regus felmérésének eredményei szerint, világszerte a vállalati vezetők 44%-a arra számít, hogy 2010-ben és 2011-ben az irányításuk alá tartozó munkahelyeken nőni fog az újra munkába álló anyák száma.

A szülési szabadság után újra munkába álló anyák alkalmazásának növekedése várhatóan Indiában lesz a legnagyobb mértékű, ahol a munkaadók 64%-a tervezi, hogy az eddiginél több ilyen helyzetben lévő nőt foglalkoztat. Ausztráliában, Mexikóban, a Dél-afrikai Köztársaságban és Kínában egyaránt az átlagosnál nagyobb hajlandóság tapasztalható a részmunkaidőben foglalkoztatott anyák számának növelésére, míg a legkevesebb ilyen munkavállalót a skandináv országok vállalatai kívánják alkalmazni az elkövetkező két évben.

Míg az ágazatok többségében (bank, pénzügy és biztosítás, gyártás és előállítás, tanácsadás és szolgáltatás, média és marketing, egészségügy és gyógyászat, kereskedelem) a vállalatok 44-47%-a mutat hajlandóságot a munkaerőpiacra visszatérő anyák foglalkoztatásának növelésére, az alapvetően férfiak uralta infokommunikációs szektorban ugyanez a készség érzékelhetően alacsonyabb az átlagosnál (39%).

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Ha kiküszöbölnék a férfiak és nők foglalkoztatása között fennálló egyenlőtlenségeket, az EU tagországaiban 15-45% közötti mértékben nőhetne a GDP . A nők munkahelyi értékét nem csökkenti az, hogy családot alapítanak, ugyanakkor figyelembe kell venni, hogy az újra munkába álló anyák akkor lesznek elégedettek, és dolgoznak hatékonyan, ha a szülési szabadságról rugalmas, és az ő szempontjaikat szem előtt tartó munkahelyi viszonyok közé kerülnek vissza.

Mark Dixon, a Regus ügyvezető igazgatója szerint, az alkalmazottak munkája és magánélete közötti egyensúly javításának egyik legfontosabb tényezője az a rugalmasság, amit a részben vagy teljes egészében otthonról végezhető munka jelent. Ma már Magyarországon is rendelkezésre állnak azok a rugalmas munkahelyi megoldások, amelyek révén a vállalatok lehetővé tehetik az anyák számára, hogy részben vagy teljesen otthon dolgozhassanak, több helyszínen használhassanak megosztott munkaállomásokat, szükség szerint igénybe vehessenek tárgyalókat, felszereléseket vagy más munkaeszközöket, és egy sor egyéb munkahelyi lehetőséggel is élhessenek. Az ilyen intézkedések előnyeinek kiaknázásával a vállalatok hazánkban is közelebb kerülnek ahhoz, hogy a legjobb képességekkel rendelkező alkalmazottakat nyerjék meg maguknak és tartsák meg munkahelyeiken.

HR BLOGGER
legacykft  |  2022.05.27 07:47
Partnereinknél végzett munkánk során szervezetfejlesztőként sokszor kerülünk kapcsolatba különböző v...
laskainelli  |  2022.05.24 08:22
Mi a jó párkapcsolat titka? Sokan szeretik azt hinni, hogy az lesz boldog kapcsolat évtizedeken át,...
perfekt  |  2022.05.23 07:34
A céginformációs szolgálat az ismételt közzététel lehetőségét a beszámoló benyújtását követő egy éve...
hrdoktor  |  2022.05.23 06:18
Egyre több embert érint a rövidlátás problémája, a megelőzése azonban összetettebb kérdés, mint gond...
hrbonbon  |  2022.05.20 12:13
Munkánk egyik fontos eleme, hogy megpróbáljuk megérteni, mire vágynak, mit szeretnének elérni az emb...
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 28. szombat
Emil, Csanád
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 28. 19:25