Harmincmilliós szja csalást buktatott le az APEH és a VP

Pénzcentrum
2010. március 2. 11:32

Sikeres nyomozás lezárásaként, vádat emelt az ügyészség egy jól szervezett, SZJA csalásra specializálódott csoport ügyében, melyet a Vám-és Pénzügyőrség Észak-alföldi Nyomozó Hivatala leplezett le az APEH feljelentései alapján.

Az elkövetőket még 2008 júliusában, egy nagyszabású akció keretében sikerült kézre keríteni, a csoport vezetőjét az illetékes bíróság, az elfogást követően 2009. április végéig előzetes letartóztatásba helyezte.

A csalássorozat értelmi szerzője hajléktalanokat használt fel arra, hogy munkaerő-kölcsönzéssel foglalkozó céget alapítsanak, mely keretein belül hozzáférhetett más gazdasági társaságok által foglalkoztatott magánszemélyek adataihoz.

250 adózó személyi adatait felhasználva valótlan tartalmú, ismeretlen személyek által aláírt SZJA bevallásokat nyújtottak be különböző APEH Igazgatóságokhoz, megjelölve bennük az adóelőleg-visszatérítés jogcímét, mely alkalmanként és személyenként soha nem haladta meg a 100.000 forintot. A csoport vezetője ezután több banknál nyittatott bankszámlát a hajléktalan személyekkel, melyekre az adó kiutalását kérte, majd a folyószámlákhoz tartozó kártyákkal bankautomatáknál vette fel a pénzt.

A csalássorozat kitervelője összesen 30 millió forintot kívánt jogosulatlanul felvenni, melyből az APEH 20 millió forintot utalt ki, majd a bevallások hamis voltát észlelve a többi kiutalás megtagadta. A bejelentetett polgári jogi igények biztosítására a bíróság a bankszámlák zár alá vételét rendelete el.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A csoport vezetőjét és a megvalósításban közreműködő négy hajléktalan személyt - mint bűnsegédeket - gyanúsítottként vonta felelősségre a pénzügyőrség jelentős kárt okozó, üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett csalás bűntettével, melyet a törvény két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel rendel büntetni - nyilatkozta a VPOP.

HR BLOGGER
laskainelli  |  2022.05.24 08:22
Mi a jó párkapcsolat titka? Sokan szeretik azt hinni, hogy az lesz boldog kapcsolat évtizedeken át,...
perfekt  |  2022.05.23 07:34
A céginformációs szolgálat az ismételt közzététel lehetőségét a beszámoló benyújtását követő egy éve...
hrdoktor  |  2022.05.23 06:18
Egyre több embert érint a rövidlátás problémája, a megelőzése azonban összetettebb kérdés, mint gond...
legacykft  |  2022.05.20 15:41
  Írásom aktualitását a felgyorsult világunk gyakori jelensége adja. Rendszeresen megtapasztalom a...
hrbonbon  |  2022.05.20 12:13
Munkánk egyik fontos eleme, hogy megpróbáljuk megérteni, mire vágynak, mit szeretnének elérni az emb...
Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 25. szerda
Orbán
21. hét
Május 25.
Törülközőnap
Május 25.
Afrika napja
Május 25.
A Kihívás Napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?