APEH, PM: ha nincs megállapodás, jöhet a demonstráció?

2010. március 2. 07:02

Vélhetően nem született megállapodás tegnap délután az Adó- és Pénzügyi Dolgozók Országos Szakszervezeti Tanácsa (ADOSZT), a Vám- és Pénzügyőrség Független Szakszervezete (VPFSZ) és a Pénzügyminisztérium (PM) közötti tárgyaláson az APEH és a VP dolgozók tavalyi mozgóbéréről folyó tárgyaláson. Az egyeztetésen elhangzottakról részleteket egyik fél sem árult el.

Kicsi az esélye, hogy megállapodás született a minisztérium és az alá tartozó két adóhatóság dolgozóit tömörítő érdekvédelmi szervezetek között lezajlott egyeztető tárgyaláson tegnap délután. Az eredménytelenségre utal, hogy egyik fél sem volt hajlandó beszámolni a háromuk közti beszélgetés tartalmáról és a tárgyalók követeléseiről, ajánlatairól.

A Magyar Nemzet korábban úgy értesült, hogy a szakszervezetek a tavalyi évre visszamenőleg még egy havi mozgóbért követelnek a két szervezet dolgozóinak a tavaly év közben és év végén kifizetett egy-egy havi jutalmakon felül. Az érdekvédők azzal fenyegetnek, hogyha nem lesz megállapodás, akkor több ezer érintett alkalmazott március 4-én a PM József nádor téri épülete előtt egy demonstráció keretében ad hangot elégedetlenségének.

Korábban: Oszkó, fizess! APEH-osok ezrei vonulhatnak utcára pénzükért

Az APEH és a VP berkein belüli zúgolódást az szülte, hogy míg két évvel ezelőtt csak az APEH 15 ezer dolgozója a hivatal teljesítménye alapján 16,7 milliárd forint jutalomként nevesített mozgóbérre volt jogosult, addig tavaly év végén az APEH és VP összesen 22 ezer alkalmazottjának mindössze 5,1 milliárd forinttal kellett beérnie.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A két szervezet dolgozóinak az elmúlt évben is több járt volna, hogyha (túl)teljesítik a költségvetési törvényben meghatározott adó- és járulékbevételi számokat. A költségvetés azonban csak a gazdaság 1%-os visszaesésével számolt, a valóság azonban ennél jóval szomorúbb képet mutatott, így az APEH és a VP is eleve esélytelenné vált a tervek teljesítésére - emelte ki a dolgozók érvét tegnapi cikkében az Index.

A Pénzcentrum megkeresésére sem az ADOSZT, sem a VPFSZ vezetői nem kívántak nyilatkozni a szakszervezetek következő napokban várható lépéseiről. Részleteket a ma délután kettőkor megrendezésre kerülő sajtótájékoztatójukon fogják a nyilvánosság elé tárni. A minisztérium sem közölt semmit a tárgyalásokon elhangzottakról, csupán annyit árultak el, hogy folyamatos az egyeztetés van a szakszervezetek és a PM között. Továbbá, hogy a demonstráció helyett inkább a tárgyalóasztalt tartják a megfelelő vitarendezési fórumnak.

HR BLOGGER
vezetoi-coaching  |  2022.06.27 11:43
Bizalom/Trust… elég sokan ide lyukadnak ki, mint egy nélkülözhetetlen ingredient-hez, egy valódi con...
perfekt  |  2022.06.27 11:41
Az államháztartás egyensúlyát javító külön adók között szerepel az egyszerűsített foglalkoztatás ker...
hrdoktor  |  2022.06.27 04:50
A száraz, meleg levegő, az UV-sugárzás és a strandolás erősen igénybe veheti a szemünket, így nyáron...
legacykft  |  2022.06.24 17:47
Legutóbbi blogbejegyzésem végén megfogalmazódott bennem az a remény, hogy mivel a legtöbb időt önmag...
hrbonbon  |  2022.06.24 10:21
          Simonyi Judit ügyvezető igazgató beszámolója Az AIMS INTERNATIONAL 2022. június 14-1...
Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 27. hétfő
László
26. hét
Június 27.
Polgárőr nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?