28 °C Budapest

Ontják a lapostévéket a győri gyárban

Pénzcentrum
2009. október 2. 08:32

A fokozódó megrendelések hatására visszatér a kétműszakos termelésre és körülbelül 100 fővel növeli a foglalkoztatottak számát a különböző elektronikai termékek, köztük saját márkás televíziók gyártásával foglalkozó osztrák Robust Plastics GmbH magyar cége - írja Napi Gazdaság.

Weisz Szilvia, a győri székhelyű Robust Electronics Hungary Kft. gazdasági vezetője elmondta, hogy ezzel párhuzamosan egy több mint 30 millió forintos fejlesztési program megvalósításáról is döntés született a bécsi székhelyű anyavállalatnál. Ennek keretében további technikai és technológiai beruházásokat hajtanak végre a kizárólag exportra termelő cégnél.

Az ügyvezető szerint az elmúlt hónapokban sokat javult a helyzet azt követően, hogy már tavaly nyár végén elkezdett visszaesni a rendelésállomány, majd elvesztették egyik legnagyobb vevőjüket. Októberben közel a dolgozók felét, közel 100 embert el kellett küldeni, de tavasszal egy új, meghatározó üzleti partnerre sikerült szert tenni, így mától a győri üzemben elkezdődött a Full HD televíziók gyártása.

A Robust egy 1,5 millió eurós beruházást követően 3 évvel ezelőtt telepítette magyar cégéhez a set top boxok, valamint a Minerva márkájú LCD-televíziók gyártását. A döntően a luxuskategóriába tartozó készülékeket kizárólag nyugat-európai szakboltokban forgalmazzák.

A kft. a közelmúltban még optimális esetben is mintegy 30 %-os termeléscsökkenéssel kalkulált, hiszen az első negyedév katasztrofális volt. Ma viszont úgy tűnik, elérhető a tavalyi 18 millió eurós nettó árbevétel, a mostani reményeket a várható karácsonyi keresletnövekedés is táplálja.

HR BLOGGER
perfekt  |  2021.09.13 09:44
Vége a nyárnak, elkezdődött a tanév is. Túl vagyunk a nyári szabadságon és ismét elkezdődtek a dolgo...
hrdoktor  |  2021.09.13 06:28
Több százezer embert érint a pánikbetegség: mit tegyünk, ha pánikrohamunk van vagy akkor, ha a körny...
kovacstunde  |  2021.09.12 14:56
  Magyarországon többnyire még csak azzal találkozunk, hogy lakásokból irodákat alakítanak ki, de N...
hrbonbon  |  2021.09.10 12:35
  The exceptional pandemic period, which is still ongoing with all its consequences,...
vezetoi-coaching  |  2021.09.09 15:33
Jelmagy. (Termék = jobbára software, de ki tudja, lehet közös nevező tangible termékekkel is) - Link...
NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 16. csütörtök
Edit
37. hét
Szeptember 16.
Az ózon világnapja
Szeptember 16.
A hangzáskultúra napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?