Új szolgálati igazolványok az APEH-nál! Képpel!

2009. február 9. 10:55

Február végére lezárul a csere: van, aki még a régit, van, aki már az újat tudja felmutatni Új szolgálati igazolványokat kapnak az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) munkatársai. A 2009-es év elején megkezdett igazolványcsere folyamatos, február végére zárul le, ezért előfordulhat, hogy az ellenőrzést végző revizorpárosok egy ideig eltérő (nem ugyanolyan) formátumú szolgálati dokumentummal igazolják magukat.

A szolgálati igazolványok cseréjét az APEH szervezetében és felépítésében bekövetkezett változás követelményei, illetőleg egyéb biztonsági okok is indokolták. A 2009-es év elejétől érvényes új szolgálati igazolvány kötelezően tartalmazza az öntapadós plasztik kártyát, az APEH arculatára jellemző elemeket tartalmazó hologramot, a Magyar Köztársaság címerét, a Szolgálati igazolvány feliratot, az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal feliratot.

Mindezek mellett olvasható és látható rajta az alkalmazottat foglalkoztató APEH szerv megnevezése, az alkalmazott fotója és neve, több számkód (az igazolvány 8 számjegyű sorszámát, valamint az alkalmazott 6 számjegyű azonosító számát) és a "VISSZAVONÁSIG ÉRVÉNYES" felirat. Az APEH által kiadott szolgálati igazolványokon jól láthatóan olvasható még a következő felirat: "Az igazolvány ellenőrzésre és intézkedésre csak külön megbízólevél birtokában jogosít."

Az APEH nevével időnként megpróbálnak visszaélni, és úgynevezett álrevizorok hivatalos eljárásnak tűnő "álellenőrzéseken" bírságot kiszabva, azokat a helyszínen "behajtva" próbálnak megkárosítani adózókat. Az állami adóhatóság ezért, amellett, hogy a médián keresztül tájékoztatja az adózókat a szolgálati igazolványok folyamatos cseréjéről, ismételten felhívja a figyelmet arra: az "igazi" APEH ellenőrök nem csak a hatósági igazolványukkal, hanem egyéb dokumentumokkal is igazolják megbízásukat az ellenőrzés lefolytatására, és végrehajtható határozat hiányában nem kérnek semmilyen jogcímen pénzt.

Az APEH revizorai a helyszíni vizsgálatok során sem eljárási illetéket, sem helyszínen fizetendő bírságot nem szabnak ki, és semmilyen formában nem kérnek pénzt az ellenőrzött adózótól az eljárás lefolytatása közben. Az APEH ellenőrzést végző revizorok a hatósági igazolványuk felmutatása mellett hivatalos, pecséttel ellátott megbízólevéllel igazolják kilétüket - amennyiben ez nem így történne, akkor az ellenőrzés kezdetekor az megkövetelhető, - illetőleg jogszabályokban rögzített, az alapvető alaki és tartalmi kellékeket tartalmazó több oldalas hatósági jegyzőkönyvben rögzítik az ellenőrzés tényét és a helyszíni megállapításokat.

Amennyiben hibát, hiányosságot tárnak fel, akkor a szankcióként kiszabott bírság összegéről, annak megfizetésének módjáról és határidejéről minden esetben határozat készül. Az úgynevezett "sima" adóellenőrök megbízólevelétől eltérő az operatív adóellenőrök megbízólevele, a jogkörök ugyanis váltózóak. Az adóhatósági végrehajtók megbízólevele például tartalmazza azt, hogy a helyszíni eljárás keretében készpénzt is lefoglalhatnak és elvihetnek, de csakis hivatalos foglalási jegyzőkönyv elkészítésével.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A szolgálati igazolványok cseréjének befejezéséig mindekét igazolvány típussal találkozhatnak az adózók az APEH alkalmazottainál. Ha tovább lapoz, megtekintheti az új igazolványt!

Így fest az új APEH igazolvány!

HR BLOGGER
perfekt  |  2024.04.23 12:25
A "GINOP PLUSZ-3.2.1.-21 III. ütem keretein belül képzési és bértámogatási lehetőségek vehetők igény...
hrdoktor  |  2024.04.23 11:46
Sokan szenvednek kézfájdalmaktól a számítógépes munka következtében, ami helyes egérhasználattal jel...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 27. szombat
Zita
17. hét
Április 27.
Morse nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem