26 °C Budapest

Pénzkeresés az APEH háta mögött: az internetes trükk...

Pénzcentrum
2008. december 19. 05:40

Aki sokat internetezik, menthetetlenül belebotlik egy-két online pénzkereséssel kapcsolatos ajánlatba, melyek többsége ugyan egyszerű szélhámosság, minden bizonnyal akad azonban olyan módszer is, mely tényleg hozhat a konyhára. Az internet több szempontból csábító: rendkívül alacsony induló költséggel bele lehet vágni a pénzkereső kalandok többségébe, az igazi probléma csak akkor van, amikor véletlenül belenyúlunk a tutiba és már nem csak ígéretek vannak, hanem a pénz is jön. Az esetek többségében a bevételek elektronikus pénztárcákba vándorolnak. A gond akkor kezdődik, amikor a pénzt vissza szeretnénk utalni hazai bankszámlánkra. Ha valaki nem elég ügyes, könnyen szemet szúrhat az adóhatóságnak a világhálóról rendszeresen érkező nagyobb mennyiségű pénz...

Hogy működik az elektronikus pénztárca?

Az elektronikus pénztárca lényege, hogy helyettesíti bankkártyánkat az interneten, így nem kell minden egyes fizetésnél, számos weboldalon megadnunk a kártyaadatainkat. Elegendő ezt egyszer megtenni, a virtuális pénztárcánk megnyitásakor, ezt követően már egyszerűen email címünkkel és jelszavunkkal fizethetünk a neten azokon az oldalakon, ahol az adott szolgáltatót elfogadják.

A legismertebb ilyen elektronikus pénztárca kétségkívül a PayPal, mely mellett a legelterjedtebb a hazánkban nem elérhető Neteller. Meglehetősen széles körben elfogadott ugyanakkor a dinamikusan fejlődő MoneyBookers, mely magyarországi felhasználók számára is elérhető.

MoneyBookers számlát bárki nyithat, gyakorlatilag csak egy email cím kell hozzá, feltölteni pedig gyerekjáték egy hazai bankszámla vagy dombornyomott kártya segítségével. Az igazi tudomány nem is ehhez kell, hanem egy működő internetes pénzkeresési mód felleléséhez és az ezt követő rendszeres pénzkivételhez.

Trükk a pénzkivétellel

Miután az internetes gazdagodáshoz vezető utat mindenki feltérképezte magának, a szerencséseknek érdemes elgondolkodni azon, miként juthatnak hozzá megkeresett pénzükhöz úgy, hogy az ne szúrjon szemet az adóhatóságnak.

A virtuális bankok szabályzatuk szerint soha semmilyen körülmények között nem adnak ki adatot harmadik félnek, ha azonban valaki simán visszautal egy jelentősebb összeget arra a hazai számlájára, amiről alig párszáz dollárt tett be kezdésként, az könnyen gyanút kelthet.

A MoneyBookers esetében először mindig regisztrálni kell egy magyarországi bankszámlát (praktikusan azt, amiről befizetünk), ezt követően azonban bármely olyan bankszámla hozzáadható virtuális pénztárcánkhoz, mely csatlakozik a SWIFT rendszerhez és a számlatulajdonos neve megegyezik a MoneyBookers számla nyitójával. Ez azt jelenti, hogy nem túl nagy művészet egy olyan külföldi számla hozzáadása, mely ország nem jelent automatikusan a hazai adóhatóságnak. (A SWIFT-hez 2007 decemberében 208 ország 8332 pénzintézete kapcsolódott, van tehát miből választani.)

A tranzakció költségvonzata nagyobb összegeknél egyáltalán nem jelentős: utalásonként 3,5 euro amennyiben másodlagos bankszámlánkra (a külföldire) kérjük a pénzt.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Mielőtt a nehézségekről szó esne, említsük meg, hogy a külföldi számlához természetesen kapcsolódhat egy Visa kártya is, amire ugyancsak lehet kifizetést kérni. A titok nyitja tehát: befizetni lehet itthonról, a kifizetéshez azonban érdemes lehet külföldön számlát nyitni.

Meg van kötve a kezünk...

A MoneyBookers esetében a legnagyobb problémát az jelentheti, hogy meglehetősen alacsony összeglimiteket szab a szolgáltató. Ezen korlátot címünk igazolásával, bankkártyánk leellenőriztetésével és bankszámlánk hozzáadásával ugyan megemelhetjük, valódi megoldást azonban az igazán komoly netes pénzkeresőknek csak a VIP-tagság jelenthet.

A VIP tagságnak már a létezése is annyira titkos, hogy a meghívottakat külön felkérik a feltételek titokban tartására. A lényeg összeállításunk szempontjából a következő: a kiemelt ügyfelek mindenféle limit nélkül tranzaktálhatnak, így a nagyobb összegek kivétele is akadálymentessé válhat.

A VIP-rendszer meghívásos alapon működik, egyes fórumokon ugyan olvashatunk olyat, hogy el lehet intéztetni a kiemelt státuszt magunknak, ennek valóságtartalmát azonban ki-ki ellenőrizze, ahogy jónak látja.

A vagyonosodási vizsgálatot nem úszod meg

A legnagyobb probléma talán továbbra is azzal van, hogy ha valakinek sikerült is levarázsolni a hatalmas mennyiségű megkeresett pénzét, akkor azt feltehetően előbb-utóbb el is akarja majd költeni. Innentől kezdve nem kell hosszasan magyarázni, milyen kellemetlenül érinthet egy vagyonosodási vizsgálat egy olyan valakit, akinek papíron már éhen kellett volna halnia, és azt kellene megmagyarázni az APEH-nek, hogy a ház meg az autó csak úgy lett. Ekkor már az adóhatóság számítja ki a vagyonosodás alapján a vélelmezett jövedelmet és ezzel együtt persze az adóhátralékot, az adózó pedig kezdhet védekezni.

HR BLOGGER
perfekt  |  2024.04.23 12:25
A "GINOP PLUSZ-3.2.1.-21 III. ütem keretein belül képzési és bértámogatási lehetőségek vehetők igény...
hrdoktor  |  2024.04.23 11:46
Sokan szenvednek kézfájdalmaktól a számítógépes munka következtében, ami helyes egérhasználattal jel...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 29. hétfő
Péter
18. hét
Április 29.
A tánc világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem