12 °C Budapest

Komárom a válság igazi magyar áldozata: mi lesz a Nokia gyárral?

Pénzcentrum
2008. december 5. 10:00

Az autóipar után a mobilgyártást is elérte a válság szele, így a komáromi Nokia gyár is év végén 8 napra leáll, egy beszállító, a Perlos pedig ötszáz embert küld el - írja a Népszabadság.

A Nokia rendkívül borúsan látja a jövőt, azt például már kijelentette, hogy nem tartja teljesíthetőnek a novemberi prognózist a negyedik negyedévi 330 millió darabos eladásról, mivel az emberek a válság miatt a jövőben nem fogják félévente lecserélni készülékeiket, így jövőre, az ideinél öt százalékkal kevesebbet lehet majd értékesíteni.

A Komáromban működő üzemben egyelőre csak ünnepi leállást terveznek, azonban azt még nem lehet tudni, hogy jövőre hányan dolgozhatnak majd a jelenlegi 5500 fő közül.

Miután tegnap a Nokia beszállítója, a Perlos közölte, hogy ötszáz alkalmazottjától megválik, Komárom a válság által leginkább sújtott hazai várossá lépett elő, hiszen múlt héten a Foxconn jelentett be 1000 fős leépítést.

Országosan öt százalékkal nőtt a nyilvántartott álláskeresők száma, miközben a bejelentett új álláshelyeké felére csökkent.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

Novemberben összesen 58 munkaadó 3100 embert küldött el hazánkban, a következő hónapokban pedig akár 13-14 ezerre is nőhet az érintett munkavállalók száma.

HR BLOGGER
vezetoi-coaching  |  2021.05.12 15:36
Duolingo „használati utasítás” (blogokból szedtem össze, de alapvetően a saját gyakorlati tapasztala...
perfekt  |  2021.05.10 16:26
A közelmúltban olvashattunk arról, hogy az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indított...
hrdoktor  |  2021.05.10 06:35
A munkahelyi egészségvédelem részeként az elhízás megelőzésével is foglalkoznunk kell. [...] Bőve...
legacykft  |  2021.05.07 18:55
Mielőtt erre a kérdésre válaszolnék, elmesélem, hogyan is fogalmazódott meg bennem. Ahogy minden fol...
hrbonbon  |  2021.04.27 21:03
Egy nem teljesen friss, de nagyon érdekes cikkre bukkantunk az Industrial and Organizational Psychol...
NAPTÁR
Tovább
2021. május 13. csütörtök
Szervác, Imola
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 12. 21:06