Új vezető az APEH Ellenőrzési Főosztályának élén

Pénzcentrum
2008. október 1. 08:46

Október 1-jétől Sibinger Márta, az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal Szerencsejáték Felügyeleti Főosztályának korábbi vezetője tölti be az APEH Központi Hivatal Ellenőrzési Főosztályának vezetői tisztségét. Elődje, Hajdu Miklósné már idén januárban szeretett volna nyugdíjba vonulni, de az APEH elnökének kérésére az új feladatok miatt maradt. Hajdu Miklósné január elsejéig még elnöki tanácsadóként segíti Sibinger Mártát a jövő évi ellenőrzési terv kidolgozásában.


A "régi-új" főosztályvezető, egy évtizeddel ezelőtt, (1997-től 1999-ig) már ellátta ezt a tisztséget, 1999 óta a Szerencsejáték Felügyelet elnöke, majd a 2007. január 1-jével az APEH-be integrálódott Szerencsejáték Felügyeleti Főosztály vezetője volt. Elődje, Hajdu Miklósné 2005. április 1-jétől irányította a Központi Hivatal Ellenőrzési Főosztályát.

 

Hajdu Miklósné, a most nyugdíjba vonuló főosztályvezető 1987. június 1-jén került a Pénzügyminisztérium Ellenőrzési Főigazgatóságához, főmunkatársi munkakörbe. 1992. január 1-jével a Hivatal Ellenőrzési és Hatósági Főosztály Ellenőrzés II. Osztályának vezetésével bízták meg. Részt vett a pénztárgép és taxaméter használatát, a velük kapcsolatos előírásokat tartalmazó jogszabály-tervezet előkészítésében. 1993. február 1-jén az APEH Központi Hivatala Operatív Főosztályának vezetője lett. 1996. februárjától elnöki biztosként koordinálta az APEH újonnan, a fővárosban létrehozott igazgatóságainak munkáját. 2005. április 1-jével megbízták a Központi Hivatal Ellenőrzési Főosztályának főosztályvezetői teendőinek ellátásával. Szakmai munkáját több magas rangú kitüntetéssel is elismerték.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

 

Sibinger Márta 1974-ben a Pest Megyei Tanács VB Váci Járási Hivatal közgazdasági főelőadójaként kezdte pályafutását. 1978-tól az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal jogelődeinél, majd az APEH-ben dolgozott. 1991 és 1995 között a Szerencsejáték Felügyelet felügyeleti főosztályvezetője majd elnökhelyettese lett. Ezt követően több pénzintézetnél töltött be magas beosztást. 1997 és 1999 között az APEH Központi Hivatalában ellenőrzési főosztályvezetőként tevékenykedett majd a Szerencsejáték Felügyelet elnökévé nevezték ki. 2007 január elsejétől - amikor a területet integrálták az állami adóhatóságba - a Szerencsejáték Felügyeleti Főosztály vezetője lett. Az üzemgazdásznak egyébként okleveles könyvvizsgálói és számviteli törvény oktatói képesítése is van, valamint adószakértői engedélyt is szerzett.

HR BLOGGER
hrdoktor  |  2024.02.20 07:15
A munkahelyi hiányzások második leggyakoribb okozója (közvetlen az influenza után) a gyomorbántalmak...
perfekt  |  2024.02.13 10:31
A mesterséges intelligencia (AI) már nem csupán a jövő technológiája, hanem a jelen valóságunk része...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
laskainelli  |  2024.02.01 17:46
Manapság egyre gyakrabban halljuk az önmagunk iránti szeretet és elfogadás fogalmát. De valóban tudj...
coachco  |  2024.01.17 17:08
Általában akkor blogolok, amikor hatás ér. [...] Bővebben!
Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. február 22. csütörtök
Gerzson
8. hét
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. február 21. 21:33
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem