27 °C Budapest

Új vezető az APEH Ellenőrzési Főosztályának élén

Pénzcentrum
2008. október 1. 08:46

Október 1-jétől Sibinger Márta, az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal Szerencsejáték Felügyeleti Főosztályának korábbi vezetője tölti be az APEH Központi Hivatal Ellenőrzési Főosztályának vezetői tisztségét. Elődje, Hajdu Miklósné már idén januárban szeretett volna nyugdíjba vonulni, de az APEH elnökének kérésére az új feladatok miatt maradt. Hajdu Miklósné január elsejéig még elnöki tanácsadóként segíti Sibinger Mártát a jövő évi ellenőrzési terv kidolgozásában.


A "régi-új" főosztályvezető, egy évtizeddel ezelőtt, (1997-től 1999-ig) már ellátta ezt a tisztséget, 1999 óta a Szerencsejáték Felügyelet elnöke, majd a 2007. január 1-jével az APEH-be integrálódott Szerencsejáték Felügyeleti Főosztály vezetője volt. Elődje, Hajdu Miklósné 2005. április 1-jétől irányította a Központi Hivatal Ellenőrzési Főosztályát.

 

Hajdu Miklósné, a most nyugdíjba vonuló főosztályvezető 1987. június 1-jén került a Pénzügyminisztérium Ellenőrzési Főigazgatóságához, főmunkatársi munkakörbe. 1992. január 1-jével a Hivatal Ellenőrzési és Hatósági Főosztály Ellenőrzés II. Osztályának vezetésével bízták meg. Részt vett a pénztárgép és taxaméter használatát, a velük kapcsolatos előírásokat tartalmazó jogszabály-tervezet előkészítésében. 1993. február 1-jén az APEH Központi Hivatala Operatív Főosztályának vezetője lett. 1996. februárjától elnöki biztosként koordinálta az APEH újonnan, a fővárosban létrehozott igazgatóságainak munkáját. 2005. április 1-jével megbízták a Központi Hivatal Ellenőrzési Főosztályának főosztályvezetői teendőinek ellátásával. Szakmai munkáját több magas rangú kitüntetéssel is elismerték.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

 

Sibinger Márta 1974-ben a Pest Megyei Tanács VB Váci Járási Hivatal közgazdasági főelőadójaként kezdte pályafutását. 1978-tól az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal jogelődeinél, majd az APEH-ben dolgozott. 1991 és 1995 között a Szerencsejáték Felügyelet felügyeleti főosztályvezetője majd elnökhelyettese lett. Ezt követően több pénzintézetnél töltött be magas beosztást. 1997 és 1999 között az APEH Központi Hivatalában ellenőrzési főosztályvezetőként tevékenykedett majd a Szerencsejáték Felügyelet elnökévé nevezték ki. 2007 január elsejétől - amikor a területet integrálták az állami adóhatóságba - a Szerencsejáték Felügyeleti Főosztály vezetője lett. Az üzemgazdásznak egyébként okleveles könyvvizsgálói és számviteli törvény oktatói képesítése is van, valamint adószakértői engedélyt is szerzett.

HR BLOGGER
coachco  |  2022.08.15 15:19
Amikor 1986-ban a diplomamunkámat egy olasz témából írtam, még fogalmam sem volt róla, milyen csodál...
perfekt  |  2022.08.15 08:41
A 34/2021 ITM rendelet értelmében a jövőben csak azok a szakemberek végezhetnek égéstermék-elvezető...
hrdoktor  |  2022.08.15 04:15
A várandósság miatt megnehezülhet a nők számára a munkahelyi helytállás. Milyen jogaik vannak, hogya...
vezetoi-coaching  |  2022.08.09 19:23
A spirál dinamika egy világszellem magyarázat a sok közül. Ragadós, ha egyszer megismered - hasonlóa...
laskainelli  |  2022.08.09 14:07
Gyakran akkor érkeznek hozzám a párok, amikor már van valakinek külső kapcsolata, vagy legalábbis eg...
Semmit nem ér csak az ötlet: sok magyar így rontja el az esélyeit arra, hogy a saját főnöke lehessen

Sokakat vonz az, hogy a saját főnöke legyen, ráadásul többen éreztük már úgy, hogy olyan ötlettel rukkoltunk elő, ami tényleg felpörgetné a piacot.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Sok magyar nem is tud erről az egyszerű trükkről: milliókat bukhatnak, ha nem figyelnek oda

A vállalkozásunk sikere rengeteg dolgon múlhat, nem elég az ötlet, bizony kemény munkát kell fektetni a sikerbe.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 15. hétfő
Mária
33. hét
Augusztus 15.
Nagyboldogasszony
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?