Munkahelyi levelezés: ütött a csatolmányok órája!

Pénzcentrum
2007. október 26. 10:43

Az e-mailben csatolt fájlok tömegei szükségtelen megterhelést jelentenek a vállalati hálózatok számára, állapította meg egy az Interoute megbízásából készített tanulmány. Az LM Research and Marketing által végzett felmérés[1] kimutatta, hogy az irodai alkalmazottak közel fele (45 százalék) napi 5-10, míg 31 százalékuk hozzávetőleg 10-20 csatolmányt küld leveleiben.

Az irodai felhasználók nagy része jelentős mennyiségű csatolmányt küld e-mailjeiben - ez derült ki abból a kutatásból, amelyet az Interoute, Európa legfejlettebb új generációs adat- és hanghálózatának tulajdonosa készíttetett az Interoute Express bemutatása előtt. Ez az új ingyenes megoldás lehetővé teszi nagyméretű fájlok küldését úgy, hogy a címzett postafiókja ne teljen be. A szolgáltatás minden személyi számítógépen működik, a lényege, hogy a fájlok az Interoute online elosztó platformjára kerülnek, ahonnan a felhasználók bármikor letölthetik azokat.

"Az emberek egyre több tartalmat küldenek egymásnak a vállalati hálózatokon keresztül - a PowerPointtal készített prezentációktól kezdve képeket, táblázatokat és egyéb hatalmas méretű dokumentumokat. Ez rövid idő után ahhoz vezet, hogy már nem tudják továbbítani a fontos anyagokat, mert a postafiókjuk betelt, és ez igencsak lelassítja a levelezési rendszert. Az Interoute Express-szel azonban minden iparág dolgozói nyugodt szívvel küldhetnek nagy méretű fájlokat, tudva hogy a címzettek azt biztosan megkapják, és postafiókjukat sem terheli túl." - mondta Gareth Williams, az Interoute vezérigazgatója.

Az Express a konkrét csatolmány helyett egy linket küld el a levélben, ezzel elkerülhető az a probléma, hogy az e-mail visszapattan a túlzottan nagy méret miatt. Így egyrészt a címzett is megkapja a fájlt, másrészt sem a küldő, sem a fogadó postafiókja nem telik be idő előtt a többmegás csatolmány miatt. A dokumentumok az Interoute új-generációs hálózatán keresztül küldhetők és érhetők el, ennek köszönhetően szabadul meg az adott cég levelezési szervere a nagy terheléstől.

A megoldás továbbfejlesztett változata, az Interoute Express Media Manager főleg azon informatikai vezetők számára hasznos, akik a vállalat teljes e-mail forgalmát nyomon akarják követni. A cégek a korlátlan tárkapacitás és a tökéletesen átlátható levelezés előnyeit élvezhetik, sőt automatikus jelentéseket is készíthetnek a szolgáltatás segítségével. A program egyszerűsített verziója is hozzáférhető, ezt a felhasználók ingyen letölthetik, így kipróbálhatják a fejlettebb verziók működését.

HR BLOGGER
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
perfekt  |  2024.04.10 14:41
Az utazási költségtérítési támogatásról a Kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi L...
hrdoktor  |  2024.04.09 12:06
„A nem az új igen” – olvashatjuk cikkek tucatjaiban. Nézzük, miért több ez, mint egy divatos életmód...
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 17. 21:27
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem