2 °C Budapest

Munkahelyi levelezés: ütött a csatolmányok órája!

Pénzcentrum
2007. október 26. 10:43

Az e-mailben csatolt fájlok tömegei szükségtelen megterhelést jelentenek a vállalati hálózatok számára, állapította meg egy az Interoute megbízásából készített tanulmány. Az LM Research and Marketing által végzett felmérés[1] kimutatta, hogy az irodai alkalmazottak közel fele (45 százalék) napi 5-10, míg 31 százalékuk hozzávetőleg 10-20 csatolmányt küld leveleiben.

Az irodai felhasználók nagy része jelentős mennyiségű csatolmányt küld e-mailjeiben - ez derült ki abból a kutatásból, amelyet az Interoute, Európa legfejlettebb új generációs adat- és hanghálózatának tulajdonosa készíttetett az Interoute Express bemutatása előtt. Ez az új ingyenes megoldás lehetővé teszi nagyméretű fájlok küldését úgy, hogy a címzett postafiókja ne teljen be. A szolgáltatás minden személyi számítógépen működik, a lényege, hogy a fájlok az Interoute online elosztó platformjára kerülnek, ahonnan a felhasználók bármikor letölthetik azokat.

"Az emberek egyre több tartalmat küldenek egymásnak a vállalati hálózatokon keresztül - a PowerPointtal készített prezentációktól kezdve képeket, táblázatokat és egyéb hatalmas méretű dokumentumokat. Ez rövid idő után ahhoz vezet, hogy már nem tudják továbbítani a fontos anyagokat, mert a postafiókjuk betelt, és ez igencsak lelassítja a levelezési rendszert. Az Interoute Express-szel azonban minden iparág dolgozói nyugodt szívvel küldhetnek nagy méretű fájlokat, tudva hogy a címzettek azt biztosan megkapják, és postafiókjukat sem terheli túl." - mondta Gareth Williams, az Interoute vezérigazgatója.

Az Express a konkrét csatolmány helyett egy linket küld el a levélben, ezzel elkerülhető az a probléma, hogy az e-mail visszapattan a túlzottan nagy méret miatt. Így egyrészt a címzett is megkapja a fájlt, másrészt sem a küldő, sem a fogadó postafiókja nem telik be idő előtt a többmegás csatolmány miatt. A dokumentumok az Interoute új-generációs hálózatán keresztül küldhetők és érhetők el, ennek köszönhetően szabadul meg az adott cég levelezési szervere a nagy terheléstől.

A megoldás továbbfejlesztett változata, az Interoute Express Media Manager főleg azon informatikai vezetők számára hasznos, akik a vállalat teljes e-mail forgalmát nyomon akarják követni. A cégek a korlátlan tárkapacitás és a tökéletesen átlátható levelezés előnyeit élvezhetik, sőt automatikus jelentéseket is készíthetnek a szolgáltatás segítségével. A program egyszerűsített verziója is hozzáférhető, ezt a felhasználók ingyen letölthetik, így kipróbálhatják a fejlettebb verziók működését.

HR BLOGGER
laskainelli  |  2022.12.06 20:29
  Az év vége – noha az elcsendesedést hozná el – sokak számára a pörgést, a végeláthatatlan felad...
hrdoktor  |  2022.12.05 06:29
Az aktív életmóddal az egészségünket és a koncentrációs képességeinket is javíthatjuk. [...] Bővebb...
perfekt  |  2022.12.02 09:30
A 2022. november 22-i parlamenti ülésen megszavazták a 2023-tól hatályos adótörvény változásokat. A...
ajovomunkahelye  |  2022.11.28 17:00
A világban zajló események, mint a világjárvány, a háború és a gazdasági bizonytalanság a különböző...
coachco  |  2022.11.26 10:31
Az alábbi írás főszereplői a fák, köztük egy bizonyos tölgy, a természet és az ember. [...] Bővebbe...
Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 6. kedd
Miklós
49. hét
December 6.
Mikulás
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 6. 19:17