21 °C Budapest

Mennyit keres a főnököd? - Döbbenetes számok!

Pénzcentrum
2006. december 21. 11:00

Akár 50 millió forint különbség is lehet Magyarországon a vezérigazgatók éves jövedelme között a Hewitt Humán Tanácsadó felmérése szerint. A vizsgált cégek körében a legrosszabbul keresők 10-15 millió Ft között, a legjobban fizetettek pedig 60 millió Ft-nál is többet vihettek bruttóban haza az idei évben. A vállalatok többségénél az első vezető jövedelme 27 és 47 millió Ft között mozog - írja a Világgazdaság.

Fontos tényező, hogy a vállalat fővárosi vagy vidéki, egy vidéki cégnél ugyanis a fizetések 15-20, de akár 30%-kal is alacsonyabbak lehetnek mint Budapesten. A társaság mérete is jelentős szerepet játszik: a kisebb cégeknél a felső vezetők és beosztottaik fizetése között 10-szeres a különbség, míg a több ezer főt foglalkoztatóknál akár több százszoros is lehet a különbség.

A fizetési rangsorban a vezérigazgatókat az értékesítési és a marketing-, valamint a pénzügyi terület irányítói követik. Előbbiek idén 14-24 milliót keresnek bruttóban, míg a pénzügyi igazgatók éves készpénzfizetése 13-22 millió Ft között alakul.

Az első számú vezetőknek járó autó vételára a Hewitt által vizsgált cégeknél átlagosan 12-15, míg a második vonalbeli felső vezetőké átlagosan 6-8 millió Ft között mozog.

Az elégedettség tekintetében megállapítható, hogy a hazai felső vezetők kompenzációjuk szintjével nagyrészt elégedettek, 70%-uk úgy érzi, hogy jelenlegi fizetése lehetőséget ad neki, hogy elképzeléseinek megfelelő életszínvonalon élhessen. Minden negyedik felső vezető érzi viszont úgy, hogy a cég nem tesz egyértelmű megkülönböztetést a jól és rosszul teljesítő vezetők között.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A tapasztalatok szerint a frissen érkezett felső vezetők kezdeti kimagasló lelkesedése fokozatosan esik az első 2-3 év végéig, majd innen lassú emelkedésnek indul. Egy hazai felső vezető átlagosan 53.2 órát dolgozik hetente, mely napi szinten 10.63 óra munkát jelent.

HR BLOGGER
laskainelli  |  2023.06.06 23:09
A hűtlenség napvilágra kerülése után az elválás vagy együtt maradás döntése egy nehéz és összetett k...
hrdoktor  |  2023.06.05 06:47
A nyári szabadság nem hoz automatikusan feltöltődést, csak ha a hossza és a minősége is megfelelő....
coachco  |  2023.05.30 15:32
Bizony, nem túlzok, ha azt mondom, tekintetünk mérföldeken, lelkünk századokon túl barangolt a napok...
vezetoi-coaching  |  2023.05.23 10:04
Jó, 2 napot késett (a bevezető mutatja, 2 napja kezdtem el…), de hadd szóljon…:-))) Például a macho...
hrbonbon  |  2023.05.18 15:51
Simonyi Judit ügyvezető igazgató Miért is vagyok egy kiválasztási folyamatban? LEHETŐSÉGEK: Ál...
Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. június 7. szerda
Róbert
23. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?