28 °C Budapest

Még mindig megéri pénzügyesnek menni

Pénzcentrum
2006. december 14. 09:30

Még mindig jól fizetett szakmának bizonyul a pénzügyes, ahol vonzó lehet az attraktív javadalmazáson kívül a kiszámítható emelési struktúra is - írja a Világgazdaság.

A hazai vállalatok havi 1,2 millió forintnál is többel díjazhatják a pénzügyi igazgatók teljesítményét. Mivel az alapfizetés mellett mozgóbér és prémium is jár nekik, így átlagos éves készpénzjövedelmük meghaladhatja a 18 millió forintot, mint az a Hewitt Humán Tanácsadó Kft. 2006-os kompenzációs adatbázisából kiderül.

Pénzügyi területeken a változó jövedelem az alapbérhez képest általában 10-15 százalék. Kivételt képez a pénzügyi igazgatói állás, ahol 20-25, valamint a junior pozíció, ahol 10 százalék alatti is lehet ennek mértéke - mondta el Jókay Gábor, a Hewitt javadalmazási tanácsadás üzletágának vezetője.

A pénzügyi pozíciók bérezése azonban alig emelkedett tavalyhoz képest. A kontrollerek és a főkönyvelők 5 százalékos fizetésemelést könyvelhettek el, így jelenleg egy év alatt bruttó 7-8 milliót keresnek.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Bakos Réka, a Hewitt tanácsadója szerint a pénzügyi terület számít javadalmazás tekintetében az egyik legfegyelmezettebbnek, a növekvő felelősséghez arányosan magasabb fizetés társul. A javadalmazás cégmérettől és régiótól is függ a már meglévő munkatapasztalatokat is megfizetik a pénzügyi elemzői pozíciókban. A néhány éve dolgozók, akik alapszámításokkal foglalkoznak, havi bruttó 266 ezer forintra számíthatnak, a junior elemzők ennél kevesebbet, alig havi 200 ezres fizetést kapnak.

HR BLOGGER
perfekt  |  2021.05.10 16:26
A közelmúltban olvashattunk arról, hogy az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indított...
hrdoktor  |  2021.05.10 06:35
A munkahelyi egészségvédelem részeként az elhízás megelőzésével is foglalkoznunk kell. [...] Bőve...
legacykft  |  2021.05.07 18:55
Mielőtt erre a kérdésre válaszolnék, elmesélem, hogyan is fogalmazódott meg bennem. Ahogy minden fol...
hrbonbon  |  2021.04.27 21:03
Egy nem teljesen friss, de nagyon érdekes cikkre bukkantunk az Industrial and Organizational Psychol...
kovacstunde  |  2021.04.16 17:03
  Ebben a blogbejegyzésben Kovács Tünde andragógus, munkaköri trénerrel beszélgettünk azonos szempo...
NAPTÁR
Tovább
2021. május 11. kedd
Ferenc
19. hét
Május 11.
Miskolc napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?