Több mint 1000 diák versengett az MNB fődíjáért - "agyoncsapták" a többieket

Pénzcentrum
2006. április 9. 08:53

Idén első alkalommal rendezett országos középiskolai vetélkedő sorozatot a Magyar Nemzeti Bank (MNB), a "Monetary - közgazdálkodj okosan" háromfordulós internetes és helyszíni versengésben az egymillió forintos fődíjat a Győrből érkezett "Agyoncsapat" vihette haza - jelentette be az MNB. A második helyen az egri "Fej vagy írás" csapat, harmadik helyen a szegedi "Közgarázd-ászok" végeztek. Az első

helyezett csapat 1 millió, a második 750 ezer, a harmadik 500 ezer forintos pénzjutalomban részesült, míg a negyedik és az ötödik csapat is komoly pénzösszeggel térhetett haza (250 ezer és 100 ezer forint).

A Magyar Nemzeti Bank vállalt célja, hogy törvényben rögzített alapfeladatai mellett közelebb hozza az intézményt az emberekhez, megértesse és elfogadtassa a jegybank működését, a monetáris politika mozgatórugóit, egyben növelje a nagyközönség pénzügyi tájékozottságát - közölte az MNB, amely évek óta szervez különösen a diákságnak szóló, a pénzügyi kultúra fejlesztésére irányuló programokat, amelyet idén a Monetary-vetélkedővel gazdagított.

A vetélkedő 2006 januárjában indult, és a csapatok három fordulón keresztül juthattak el a döntőbe. Egy az MNB-ről szóló dolgozat és internetes selejtezők után az elődöntők Győrött, Pécsett, Budapesten, Debrecenben és Szegeden zajlottak. A játékos vetélkedőben több mint ezer, 17-18 éves diák vett részt.

A selejtezők célja az MNB küldetésével kapcsolatos alapvető tudás "tesztelése", illetve az önálló gondolkodásra ösztönzés volt. Az elődöntők során a csapatoknak a monetáris politikával, a pénzügyekkel és a gazdasággal kapcsolatos kérdésekre kellett válaszolniuk, illetve gyorsasági kvízjátékban mérték össze tudásukat. A játék harmadik fordulója, s egyben a döntője egy, a monetáris politika mechanizmusát bemutató szimulációs feladat, ennek kommunikációja és kérdések alapján a döntés megvédése volt.

Az MNB egyetértésben a résztvevőkkel - rendkívül sikeresnek és hasznosnak ítélte a Monetary-vetélkedőt, amelyet szándékai szerint a jövőben is megrendez.
HR BLOGGER
perfekt  |  2021.05.10 16:26
A közelmúltban olvashattunk arról, hogy az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indított...
hrdoktor  |  2021.05.10 06:35
A munkahelyi egészségvédelem részeként az elhízás megelőzésével is foglalkoznunk kell. [...] Bőve...
legacykft  |  2021.05.07 18:55
Mielőtt erre a kérdésre válaszolnék, elmesélem, hogyan is fogalmazódott meg bennem. Ahogy minden fol...
hrbonbon  |  2021.04.27 21:03
Egy nem teljesen friss, de nagyon érdekes cikkre bukkantunk az Industrial and Organizational Psychol...
kovacstunde  |  2021.04.16 17:03
  Ebben a blogbejegyzésben Kovács Tünde andragógus, munkaköri trénerrel beszélgettünk azonos szempo...
NAPTÁR
Tovább
2021. május 12. szerda
Pongrác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?