Több mint 1000 diák versengett az MNB fődíjáért - "agyoncsapták" a többieket

Pénzcentrum
2006. április 9. 08:53

Idén első alkalommal rendezett országos középiskolai vetélkedő sorozatot a Magyar Nemzeti Bank (MNB), a "Monetary - közgazdálkodj okosan" háromfordulós internetes és helyszíni versengésben az egymillió forintos fődíjat a Győrből érkezett "Agyoncsapat" vihette haza - jelentette be az MNB. A második helyen az egri "Fej vagy írás" csapat, harmadik helyen a szegedi "Közgarázd-ászok" végeztek. Az első

helyezett csapat 1 millió, a második 750 ezer, a harmadik 500 ezer forintos pénzjutalomban részesült, míg a negyedik és az ötödik csapat is komoly pénzösszeggel térhetett haza (250 ezer és 100 ezer forint).

A Magyar Nemzeti Bank vállalt célja, hogy törvényben rögzített alapfeladatai mellett közelebb hozza az intézményt az emberekhez, megértesse és elfogadtassa a jegybank működését, a monetáris politika mozgatórugóit, egyben növelje a nagyközönség pénzügyi tájékozottságát - közölte az MNB, amely évek óta szervez különösen a diákságnak szóló, a pénzügyi kultúra fejlesztésére irányuló programokat, amelyet idén a Monetary-vetélkedővel gazdagított.

A vetélkedő 2006 januárjában indult, és a csapatok három fordulón keresztül juthattak el a döntőbe. Egy az MNB-ről szóló dolgozat és internetes selejtezők után az elődöntők Győrött, Pécsett, Budapesten, Debrecenben és Szegeden zajlottak. A játékos vetélkedőben több mint ezer, 17-18 éves diák vett részt.

A selejtezők célja az MNB küldetésével kapcsolatos alapvető tudás "tesztelése", illetve az önálló gondolkodásra ösztönzés volt. Az elődöntők során a csapatoknak a monetáris politikával, a pénzügyekkel és a gazdasággal kapcsolatos kérdésekre kellett válaszolniuk, illetve gyorsasági kvízjátékban mérték össze tudásukat. A játék harmadik fordulója, s egyben a döntője egy, a monetáris politika mechanizmusát bemutató szimulációs feladat, ennek kommunikációja és kérdések alapján a döntés megvédése volt.

Az MNB egyetértésben a résztvevőkkel - rendkívül sikeresnek és hasznosnak ítélte a Monetary-vetélkedőt, amelyet szándékai szerint a jövőben is megrendez.
HR BLOGGER
legacykft  |  2022.06.24 17:47
Legutóbbi blogbejegyzésem végén megfogalmazódott bennem az a remény, hogy mivel a legtöbb időt önmag...
hrbonbon  |  2022.06.24 10:21
          Simonyi Judit ügyvezető igazgató beszámolója Az AIMS INTERNATIONAL 2022. június 14-1...
laskainelli  |  2022.06.22 15:10
A határhúzás sokak számára kihívás. Többek között azért, mert nem szeretnének kellemetlen érzéseket...
perfekt  |  2022.06.22 07:06
Az államháztartást javító különadókról döntött a kormány a 197/2022. ( VI.4.) rendelete alapján....
hrdoktor  |  2022.06.20 04:36
Az internet, az okostelefonok és a közösségi média elterjedésének köszönhetően egyre többen szenvedn...
Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 26. vasárnap
János, Pál
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. június 25. 19:22