-2 °C Budapest

Dícséret és figyelmeztetés is Magyarországnak - még jól "sáfárkodunk" az EU-pénzekkel

Pénzcentrum
2005. december 9. 11:24

Elégedett Magyarország eddigi teljesítményével a felzárkóztatási (strukturális és kohéziós) alapok felhasználásában Danuta Hübner, az EU regionális fejlesztésekért felelős biztosa, aki ma hivatalos látogatásra Budapestre érkezik. A dícséret mellett azonban kellemetlen üzenet is elhangzik majd a kormány tagjai felé.

A 2004 és 2006 között hazánk rendelkezésére álló pénzek 65-66%-áról már szerződést kötöttünk, a keret 22%-át már ki is fizettük az EU információi szerint - írja a Világgazdaság. Ez Hübner szerint meglehetősen magas és várakozása szerint jövőre még inkább felgyorsul a folyamat. Emlékeztetett azonban, hogy a magyar teljesítmény nem egyedülálló, sőt inkább a mezőny második felében vagyunk az új tagállamok között. Az élcsoportot az észtek, a szlovénok és a litvánok alkotják.

2005.01.18 15:33
Elégedett az EU-biztos a magyarok érdeklődésével az EU-támogatásokért

A biztos nem ért egyet azzal az új brit soros elnöki javaslattal, hogy az eddigi n+2-es szabályt 2010-ig n+3-ra változtassák (kettő helyett három évig lehet lehívni a rendelkezésre álló pénzeket). Véleménye szerint a kitolódó határidő lassítaná a pénzek lehívását, érvelése szerint épp a szoros határidő (a pénz elvesztésének lehetősége) a legfontosabb motiváló tényező.

Figyelmeztetés

Hübner bírálta a magyar költségvetési politikát annak lazasága miatt és jelezte, hogy a mai budapesti látogatásán - melynek során találkozik Veres János pénzügyminiszterrel és Kóka János gazdasági és közlekedési miniszterrel is - egyértelművé teszi, hogy az EU felfüggesztheti a Magyarországnak járó kohéziós alap forrásait, ha a kormány nem lép a költségvetési hiánycsökkentése érdekében.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A kohéziós alapok felfüggesztésére a gyakorlatban a Brüsszel által elfogadott konvergencia-program hiányában lehet számítani. Az aktualizált programunkat december elsején küldtük el az uniós fővárosba. A piac jóformán teljességgel hiteltelennek tartja az abban megfogalmazott hiányszámokat és az euró 2010-es bevezetését. Elképzelhető, hogy ezt Brüsszelben hivatalosan is így látják majd...

2005.12.02 09:43
Az új konvergencia-program számai: cél a 2010-es euró !(?)

HR BLOGGER
hrbonbon  |  2023.12.08 01:16
GREAT RESIGNATION The COVID-19 pandemic was a time of change for the way people worked, and million...
laskainelli  |  2023.12.07 17:10
A hűtlenség egy döntés, amit a hűtlen fél hoz meg, számára észszerűnek tűnő indokra támaszkodva. A k...
vezetoi-coaching  |  2023.12.06 09:06
Nyilván mindenki, aki őrli naponta a Duolingo-t, megkapja Mikulásra az évi egyenleget, 4 KPI-jal, mu...
coachco  |  2023.12.05 13:06
Közelednek az önkormányzati választások. Mindeközben az önkormányzatiság zsugorodik, jelentősége, sz...
hrdoktor  |  2023.12.04 10:06
Sokan szükséges rosszként tekintenek az üzemorvosi vizsgálatra, pedig nemcsak a munkáltató, hanem a...
Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 8. péntek
Mária
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
OTTHONTEREMTÉS 2024-BEN
Jelzáloghitelek, CSOK Plusz, Babaváró és ingatlanpiaci trendek
Most nem