Dícséret és figyelmeztetés is Magyarországnak - még jól "sáfárkodunk" az EU-pénzekkel

Pénzcentrum
2005. december 9. 11:24

Elégedett Magyarország eddigi teljesítményével a felzárkóztatási (strukturális és kohéziós) alapok felhasználásában Danuta Hübner, az EU regionális fejlesztésekért felelős biztosa, aki ma hivatalos látogatásra Budapestre érkezik. A dícséret mellett azonban kellemetlen üzenet is elhangzik majd a kormány tagjai felé.

A 2004 és 2006 között hazánk rendelkezésére álló pénzek 65-66%-áról már szerződést kötöttünk, a keret 22%-át már ki is fizettük az EU információi szerint - írja a Világgazdaság. Ez Hübner szerint meglehetősen magas és várakozása szerint jövőre még inkább felgyorsul a folyamat. Emlékeztetett azonban, hogy a magyar teljesítmény nem egyedülálló, sőt inkább a mezőny második felében vagyunk az új tagállamok között. Az élcsoportot az észtek, a szlovénok és a litvánok alkotják.

2005.01.18 15:33
Elégedett az EU-biztos a magyarok érdeklődésével az EU-támogatásokért

A biztos nem ért egyet azzal az új brit soros elnöki javaslattal, hogy az eddigi n+2-es szabályt 2010-ig n+3-ra változtassák (kettő helyett három évig lehet lehívni a rendelkezésre álló pénzeket). Véleménye szerint a kitolódó határidő lassítaná a pénzek lehívását, érvelése szerint épp a szoros határidő (a pénz elvesztésének lehetősége) a legfontosabb motiváló tényező.

Figyelmeztetés

Hübner bírálta a magyar költségvetési politikát annak lazasága miatt és jelezte, hogy a mai budapesti látogatásán - melynek során találkozik Veres János pénzügyminiszterrel és Kóka János gazdasági és közlekedési miniszterrel is - egyértelművé teszi, hogy az EU felfüggesztheti a Magyarországnak járó kohéziós alap forrásait, ha a kormány nem lép a költségvetési hiánycsökkentése érdekében.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A kohéziós alapok felfüggesztésére a gyakorlatban a Brüsszel által elfogadott konvergencia-program hiányában lehet számítani. Az aktualizált programunkat december elsején küldtük el az uniós fővárosba. A piac jóformán teljességgel hiteltelennek tartja az abban megfogalmazott hiányszámokat és az euró 2010-es bevezetését. Elképzelhető, hogy ezt Brüsszelben hivatalosan is így látják majd...

2005.12.02 09:43
Az új konvergencia-program számai: cél a 2010-es euró !(?)

HR BLOGGER
perfekt  |  2024.04.23 12:25
A "GINOP PLUSZ-3.2.1.-21 III. ütem keretein belül képzési és bértámogatási lehetőségek vehetők igény...
hrdoktor  |  2024.04.23 11:46
Sokan szenvednek kézfájdalmaktól a számítógépes munka következtében, ami helyes egérhasználattal jel...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 27. szombat
Zita
17. hét
Április 27.
Morse nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm