17 °C Budapest

Pénzjutalom és emléklap három adórevizornak és két pénzügyőrnek

Pénzcentrum
2005. szeptember 2. 09:06

Pénzjutalmat és emléklapot kapott három adórevizor és két pénzügyőr, akik vizsgálataik során mintegy 1.1 milliárd Ft jogosulatlan áfa-visszaigénylés kifizetését akadályozták meg. A ceremóniára tegnap került sor a Pénzügyminisztériumban.

Veres János pénzügyminiszter az MTI szerint elmondta: a jelentős felderítés Fejér megyében történt, ahol egy nyolc cégből álló vállalkozói csoport több értékesítési láncon keresztül harmadik országba irányuló exportértékesítések után igényelt vissza növekvő mértékben áfát.

Az APEH megyei igazgatósága 2004 III. negyedévében 56 kiutalás előtti ellenőrzést indított, mert azt gyanították, hogy az eladások mögött nincs valós gazdasági esemény, aminek ellenőrzésére a vámszervhez fordultak segítségért - írja az MTI.

Az uniós csatlakozás után az önbevallásos rendszer váltotta fel a korábbi kivetéses rendszert az áfa esetében. A múlt évben a gazdaság teljesítményéhez képest a pénzügyminisztériumi értékelés szerint az áfa bevétel elmaradt a várttól, aminek hátterében a feltételezések szerint az adóeltitkolás játszott szerepet. A PM ezért fokozott áfaellenőrzéseket rendelt el 2004 szeptemberétől, aminek következtében összességében 9 milliárd forint jogosulatlan áfa-visszaigénylést akadályoztak meg.

Pénzügyminiszteri elismerésben részesült: Pápai Erika, Ilyés Attila és Ritter György, az APEH Fejér megyei igazgatósága kiutalás előtti áfarevizorai, valamint Kovács János pénzügyőr hadnagy és Kovács Gyula pénzügyőr főtörzsőrmester, a Vám- és Pénzügyőrség Közép-dunántúli Regionális Parancsnokságának munkatársai.

NEKED AJÁNLJUK
Évi 520 ezer forinttól eshetnek el a rendőrök

Széteshet a rendőrség, ha elfogadják az új szabályozást, miszerint 2019. január elsején megszűnik a túlórák kifizetésének lehetősége, vagyis onnantól kezdve a túlórákat csak csúsztatással, azaz...

HR BLOGGER
legacykft  |  2021.05.07 18:55
Mielőtt erre a kérdésre válaszolnék, elmesélem, hogyan is fogalmazódott meg bennem. Ahogy minden fol...
perfekt  |  2021.05.05 08:17
Durván még egy hónapunk van a számviteli beszámoló letétbe helyezési és közzétételi kötelezettség te...
hrdoktor  |  2021.05.03 06:38
Ha kihagyja a reggelit csökken a teljesítmény, a koncentrálóképesség, nő az esély az elhízásra és kü...
hrbonbon  |  2021.04.27 21:03
Egy nem teljesen friss, de nagyon érdekes cikkre bukkantunk az Industrial and Organizational Psychol...
kovacstunde  |  2021.04.16 17:03
  Ebben a blogbejegyzésben Kovács Tünde andragógus, munkaköri trénerrel beszélgettünk azonos szempo...
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?