3 °C Budapest

Közös gazdaságpolitikai nyilatkozat a Fidesz nélkül

Pénzcentrum
2005. augusztus 19. 09:32

Három párt írta alá a gazdaságpolitikai nyilatkozatot Közös gazdaságpolitikai nyilatkozatot írt alá három parlamenti párt a gazdasági miniszter kezdeményezésére. A Fidesz nem vett részt a nyilatkozat aláírásában. Gyurcsány Ferenc miniszterelnök szerint a nyilatkozat kereteket adhat "az érdemi, okos vitához".

A miniszterelnök jelenlétében három parlamenti párt írta alá a Gazdasági Minisztérium által kezdeményezett közös gazdaságpolitikai nyilatkozatot. Kóka János gazdasági miniszter elmondta, hogy a megszületett dokumentum célja egy politikától független, egységes célkitűzés megfogalmazása volt. Az elmúlt két hónapban erről a gazdasági élet minden fontosabb szereplőjével egyeztettek. Az elfogadott célkitűzések a miniszter szerint hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a gazdasági növekedés az elmúlt nyolc évben tapasztalt 4 százalék körüli átlagról 5 százalékra emelkedjen. Ezzel 12 éven belül a magyar gazdaság elérhetné azt a szintet, ahol jelenleg Ausztria tart - fogalmazott.

A 12 pontos nyilatkozatot Lendvai Ildikó, Kuncze Gábor és Herényi Károly írta alá, a Fidesz nem vett részt az eseményen - írta a Magyarország.hu. Kóka János kijelentette, a kormány jövő heti ülésén várhatóan határozattervezetet nyújt be az Országgyűlésnek annak érdekében, hogy a három párt által aláírt alapelveket parlamenti döntés erősítse meg.

Gyurcsány Ferenc elmondta, hogy olyan költségvetést fognak az idei évben teljesíteni és a következő évre előterjeszteni, amely okos egyensúlyt tud tartani két szempont között: hogy Magyarország lakossága mennyi adóval, illetve járulékkal kíván hozzájárulni a közöshöz, és hogyan lehet ebből közös céljainkat a legigazságosabban finanszírozni.

Az elfogadott nyilatkozat Herényi Károly (MDF) szerint egybeesik azokkal a célokkal, melyeket korábban Dávid Ibolya fogalmazott meg, mint a nemzeti minimum programja. A politikus szerint fontos, hogy bizonyos alapvető célok politikamentessé válhassanak.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

*************

A dokumentum aláírásának egyik fő jelentősége a kormánypártok és az MDF közeledése. A célok és prioritások kijelölése már korábban megtörtént, a kiszámítható gazdaságpolitika fontosságáról, a versenyképesség javításának szükségességéről eddig is sokat lehetett hallani.

HR BLOGGER
hrdoktor  |  2023.01.30 04:30
Megfelelő kommunikációval nemcsak magunkon, hanem a vállalaton is segíthetünk. [...] Bővebben!
laskainelli  |  2023.01.24 15:59
  Előfordul, hogy egy bizonyos életszakaszunkban nem érezzük jól magunkat a bőrünkben, nem vagyunk...
coachco  |  2023.01.23 17:52
Most, hogy így közeledek a hatvanhoz, határozottan állítom, minden kornak megvan a maga öröme, érdek...
hrbonbon  |  2023.01.23 14:33
    Simonyi Judit ügyvezető igazgató Az elmúlt évek tapasztalatait cáfolva a 2023-as év váratlan...
vezetoi-coaching  |  2023.01.20 22:51
Két videóját hoztam ide Simon Sinek-nek, amelyek szervesen összetartoznak. Millenials – „That is wh...
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 30. hétfő
Martina, Gerda
5. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?