Közös gazdaságpolitikai nyilatkozat a Fidesz nélkül

Pénzcentrum
2005. augusztus 19. 09:32

Három párt írta alá a gazdaságpolitikai nyilatkozatot Közös gazdaságpolitikai nyilatkozatot írt alá három parlamenti párt a gazdasági miniszter kezdeményezésére. A Fidesz nem vett részt a nyilatkozat aláírásában. Gyurcsány Ferenc miniszterelnök szerint a nyilatkozat kereteket adhat "az érdemi, okos vitához".

A miniszterelnök jelenlétében három parlamenti párt írta alá a Gazdasági Minisztérium által kezdeményezett közös gazdaságpolitikai nyilatkozatot. Kóka János gazdasági miniszter elmondta, hogy a megszületett dokumentum célja egy politikától független, egységes célkitűzés megfogalmazása volt. Az elmúlt két hónapban erről a gazdasági élet minden fontosabb szereplőjével egyeztettek. Az elfogadott célkitűzések a miniszter szerint hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a gazdasági növekedés az elmúlt nyolc évben tapasztalt 4 százalék körüli átlagról 5 százalékra emelkedjen. Ezzel 12 éven belül a magyar gazdaság elérhetné azt a szintet, ahol jelenleg Ausztria tart - fogalmazott.

A 12 pontos nyilatkozatot Lendvai Ildikó, Kuncze Gábor és Herényi Károly írta alá, a Fidesz nem vett részt az eseményen - írta a Magyarország.hu. Kóka János kijelentette, a kormány jövő heti ülésén várhatóan határozattervezetet nyújt be az Országgyűlésnek annak érdekében, hogy a három párt által aláírt alapelveket parlamenti döntés erősítse meg.

Gyurcsány Ferenc elmondta, hogy olyan költségvetést fognak az idei évben teljesíteni és a következő évre előterjeszteni, amely okos egyensúlyt tud tartani két szempont között: hogy Magyarország lakossága mennyi adóval, illetve járulékkal kíván hozzájárulni a közöshöz, és hogyan lehet ebből közös céljainkat a legigazságosabban finanszírozni.

Az elfogadott nyilatkozat Herényi Károly (MDF) szerint egybeesik azokkal a célokkal, melyeket korábban Dávid Ibolya fogalmazott meg, mint a nemzeti minimum programja. A politikus szerint fontos, hogy bizonyos alapvető célok politikamentessé válhassanak.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

*************

A dokumentum aláírásának egyik fő jelentősége a kormánypártok és az MDF közeledése. A célok és prioritások kijelölése már korábban megtörtént, a kiszámítható gazdaságpolitika fontosságáról, a versenyképesség javításának szükségességéről eddig is sokat lehetett hallani.

HR BLOGGER
hrdoktor  |  2024.02.26 10:56
Kellemetlen testi, lelki betegségek enyhíthetők, az életminőség, a közérzet javítható az autogén tré...
perfekt  |  2024.02.13 10:31
A mesterséges intelligencia (AI) már nem csupán a jövő technológiája, hanem a jelen valóságunk része...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
laskainelli  |  2024.02.01 17:46
Manapság egyre gyakrabban halljuk az önmagunk iránti szeretet és elfogadás fogalmát. De valóban tudj...
coachco  |  2024.01.17 17:08
Általában akkor blogolok, amikor hatás ér. [...] Bővebben!
Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

NAPTÁR
Tovább
2024. március 2. szombat
Lujza
9. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. március 2. 19:16
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem