21 °C Budapest

Közös gazdaságpolitikai nyilatkozat a Fidesz nélkül

Pénzcentrum
2005. augusztus 19. 09:32

Három párt írta alá a gazdaságpolitikai nyilatkozatot Közös gazdaságpolitikai nyilatkozatot írt alá három parlamenti párt a gazdasági miniszter kezdeményezésére. A Fidesz nem vett részt a nyilatkozat aláírásában. Gyurcsány Ferenc miniszterelnök szerint a nyilatkozat kereteket adhat "az érdemi, okos vitához".

A miniszterelnök jelenlétében három parlamenti párt írta alá a Gazdasági Minisztérium által kezdeményezett közös gazdaságpolitikai nyilatkozatot. Kóka János gazdasági miniszter elmondta, hogy a megszületett dokumentum célja egy politikától független, egységes célkitűzés megfogalmazása volt. Az elmúlt két hónapban erről a gazdasági élet minden fontosabb szereplőjével egyeztettek. Az elfogadott célkitűzések a miniszter szerint hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a gazdasági növekedés az elmúlt nyolc évben tapasztalt 4 százalék körüli átlagról 5 százalékra emelkedjen. Ezzel 12 éven belül a magyar gazdaság elérhetné azt a szintet, ahol jelenleg Ausztria tart - fogalmazott.

A 12 pontos nyilatkozatot Lendvai Ildikó, Kuncze Gábor és Herényi Károly írta alá, a Fidesz nem vett részt az eseményen - írta a Magyarország.hu. Kóka János kijelentette, a kormány jövő heti ülésén várhatóan határozattervezetet nyújt be az Országgyűlésnek annak érdekében, hogy a három párt által aláírt alapelveket parlamenti döntés erősítse meg.

Gyurcsány Ferenc elmondta, hogy olyan költségvetést fognak az idei évben teljesíteni és a következő évre előterjeszteni, amely okos egyensúlyt tud tartani két szempont között: hogy Magyarország lakossága mennyi adóval, illetve járulékkal kíván hozzájárulni a közöshöz, és hogyan lehet ebből közös céljainkat a legigazságosabban finanszírozni.

Az elfogadott nyilatkozat Herényi Károly (MDF) szerint egybeesik azokkal a célokkal, melyeket korábban Dávid Ibolya fogalmazott meg, mint a nemzeti minimum programja. A politikus szerint fontos, hogy bizonyos alapvető célok politikamentessé válhassanak.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

*************

A dokumentum aláírásának egyik fő jelentősége a kormánypártok és az MDF közeledése. A célok és prioritások kijelölése már korábban megtörtént, a kiszámítható gazdaságpolitika fontosságáról, a versenyképesség javításának szükségességéről eddig is sokat lehetett hallani.

HR BLOGGER
perfekt  |  2021.05.10 16:26
A közelmúltban olvashattunk arról, hogy az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indított...
hrdoktor  |  2021.05.10 06:35
A munkahelyi egészségvédelem részeként az elhízás megelőzésével is foglalkoznunk kell. [...] Bőve...
legacykft  |  2021.05.07 18:55
Mielőtt erre a kérdésre válaszolnék, elmesélem, hogyan is fogalmazódott meg bennem. Ahogy minden fol...
hrbonbon  |  2021.04.27 21:03
Egy nem teljesen friss, de nagyon érdekes cikkre bukkantunk az Industrial and Organizational Psychol...
kovacstunde  |  2021.04.16 17:03
  Ebben a blogbejegyzésben Kovács Tünde andragógus, munkaköri trénerrel beszélgettünk azonos szempo...
NAPTÁR
Tovább
2021. május 11. kedd
Ferenc
19. hét
Május 11.
Miskolc napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?