12 °C Budapest

Az ECOFIN elfogadta a magyar konvergencia programot

Pénzcentrum
2005. március 8. 14:50

Az uniós pénzügyminiszterek tanácsa, az ECOFIN kedden Brüsszelben igent mondott a jelenlegi magyar konvergencia programra, és megfogalmazta ajánlását a tennivalókról - közölte a Pénzügyminisztérium.

A program szerint a magyar gazdaság 2008-ra teljesíti az euró bevezetésének feltételeit, s a közös valuta 2010-ben válthatja fel a forintot.

A tanács a Pénzügyminisztérium információi szerint elismerte a kormány eddigi intézkedéseit, melyek hatására mérséklődtek a kiadások, csökkent a hiány, a gazdaság fenntartható módon, egészséges szerkezetben növekszik. A tanács elfogadta, hogy a bruttó hazai termék 3.6 százalékára csökken az idei, nyugdíjreformmal korrigált államháztartás hiány.

Az ECOFIN azt ajánlja, hogy a kormány tegyen további erőfeszítéseket a felvázolt egyensúlyjavítás érdekében, és megfelelően intézkedjen a költségvetésben rejlő kockázatok ellensúlyozására. Javasolják a költségvetési tartalék növelését úgy, hogy annak felhasználása az idő előrehaladtával, a mérséklődő kockázatok függvényében váljék lehetővé.

A tanács olyan adóreformot támogat, amely nem veszélyezteti a program hiánycéljainak megvalósulását. Fontosnak tartja az államháztartási egyensúly további javítása és a fenntartható növekedés érdekében a reformok továbbvitelét, a közszféra, az egészségügy, az oktatás korszerűsítését, hatékonyabbá tételét.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

Draskovics Tibor pénzügyminiszter a tanács ülésén kifejtette: a kormány végrehajtja az államháztartási egyensúly javítását szolgáló, az ország felzárkózását elősegítő programját, a felvázoltaknak megfelelően évről-évre mérsékli a hiányt. A tanács által megfogalmazott ajánlások egybeesnek a magyar kormány szándékával. Azokat a kockázatokat, amelyeket az ez évi folyamatokkal kapcsolatban látnak, a költségvetés tervezésekor a kormány figyelembe vette. A pénzügyminiszter szerint olyan tartalék épült a költségvetésbe, amely fedezi ezeket a kockázatokat. A tartalék mértékét, valamint felhasználásának idejét és módját a kormány az ajánlásnak megfelelően fogja meghatározni.

HR BLOGGER
perfekt  |  2021.05.13 10:30
A veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló, többször módosítot...
vezetoi-coaching  |  2021.05.12 15:36
Duolingo „használati utasítás” (blogokból szedtem össze, de alapvetően a saját gyakorlati tapasztala...
hrdoktor  |  2021.05.10 06:35
A munkahelyi egészségvédelem részeként az elhízás megelőzésével is foglalkoznunk kell. [...] Bőve...
legacykft  |  2021.05.07 18:55
Mielőtt erre a kérdésre válaszolnék, elmesélem, hogyan is fogalmazódott meg bennem. Ahogy minden fol...
hrbonbon  |  2021.04.27 21:03
Egy nem teljesen friss, de nagyon érdekes cikkre bukkantunk az Industrial and Organizational Psychol...
NAPTÁR
Tovább
2021. május 14. péntek
Bonifác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?