22 °C Budapest

November: lendületes tőkebeáramlás az alapokba

Pénzcentrum
2004. december 16. 12:33

Ugrásszerűen, összesen 7.5 %-kal nőtt a befektetési alapok összvagyona novemberben. Úgy tűnik a 400 milliárd Ft-ot meghaladó összvagyonukkal a legnagyobb arányt képviselő kötvényalapok másfél éve tartó vesszőfutása a múlté.

A befektetők ismét kezdenek bizalmat szavazni a kötvény alapoknak, a hozamesési trend a teljesítménymutatókat nagymértékben javította.

Megismételték múlt havi, 5%-os növekedésüket a 276 milliárd Ft-os összvagyonukkal a második legnagyobb arányt képviselő pénzpiaci alapok is, ez azonban most elmaradt a kötvényalapok 9%-os növekedésétől. A magas kamatszint és az alacsony volatilitás miatt továbbra is kedvelt befektetési célpontok a pénzpiaci alapok.


A befektetők körében szintén népszerűek voltak novemberben az ingatlanalapok, összesített vagyonuk dinamikusan, 5.3%-kal nőtt.

A részvényalapok esetében a korábbi hónapok legjobb esetben is csak stagnáló tőkebeáramlása szintén pozitív értéket mutatott, egy hónap alatt több, mint 2.5 milliárd Ft-nyi friss befektetés érkezett ezen alapokba, ezen belül is elsősorban a nemzetközi részvényalapokba (kb. 2 mrd Ft).

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Látványosan, 27%-kal ugrott meg a továbbá a legkisebb arány képviselő vegyes alapok vagyona, amiben két új alap indulása is szerepet játszott.

Az alapok mellett az elmúlt hónapban dinamikusan, 4.7%-kal nőtt a BAMOSZ tagok által kezelt pénztári vagyon is. A BAMOSZ tagok által kezelt teljes vagyoncsaknem elérte a 2,700 milliárd Ft-ot.

HR BLOGGER
perfekt  |  2022.05.16 07:59
Gazdasági társaság által vásárolt kerékpár számviteli elszámolása attól függ, hogy a kerékpárt hogya...
hrdoktor  |  2022.05.16 04:20
Néha mindenki elfárad, elálmosodik a munkahelyén, de ha ez gyakran megtörténik, akkor érdemes alapos...
legacykft  |  2022.05.13 13:52
A múltkori blogposztomban a teamcoachingról, mint a szervezetfejlesztés varázspálcájáról írtam. Egy-...
ajovomunkahelye  |  2022.05.12 15:40
Ahogy a legutóbbi blogposztban bemutattuk, a „Talent Uprising”, azaz „A munkavállalók lázadása” névr...
laskainelli  |  2022.05.12 10:14
A pandémia két éve, majd az azt követő háborús helyzet jócskán megtépázta sok ember idegeit, úgyhogy...
Erről ne maradj le!
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?