24 °C Budapest

Gyógyszállókban a "kakaó"

Pénzcentrum
2004. december 10. 09:00

Az év tíz hónapjában a kereskedelmi szálláshelyek külföldivendég-forgalma kismértékben megélénkült, belföldivendég-forgalma mérséklődött az előző év azonos időszakához képest - áll a KSH jelentésében. A szállodák szobakihasználtsága javult. A legnagyobb fellendülés a gyógyszállókra jellemző.

Az év elejétől október végéig a kereskedelmi szálláshelyekre közel 2.9 millió külföldi vendég érkezett, akik 9.3 millió vendégéjszakát töltöttek el. A vendégek száma 9, az éjszakák száma 2%-kal növekedett a tavalyi év azonos időszakához képest. A vizsgált időszakban a szállodák az átlagos értéket meghaladó növekedést jelentettek. A fellendülés az ötcsillagos szállodákban volt a legnagyobb mértékű, ahol egynegyedével emelkedett a külföldivendég-éjszakák száma. A gyógyszállókban 7%-kal több éjszakát töltöttek el a külföldiek, mint 2003 hasonló időszakában.


A vizsgált időszakban a kereskedelmi szálláshelyek több mint 2.8 millió belföldi vendéget fogadtak, az általuk eltöltött vendégéjszakák száma meghaladta a 7.1 milliót. A vendégek száma 3, a vendégéjszakák száma 5%-kal hanyatlott 2003 azonos időszakához képest. A belföldi vendégek több mint fele szállodát választott szálláshelyül. A gyógyszállodák az előző év azonos időszakához képest közel egyharmadával több belföldi éjszakát jelentettek, ami azt mutatja, hogy nagymértékben nőtt a kereslet a gyógyszállók szolgáltatásai iránt.

Október végéig a szállodák átlagosan 48%-os szobakihasználtsággal működtek, ami az előző év azonos időszakában mért átlagos szobafoglaltságnál 2 százalékponttal magasabb volt.


A januártól október végéig tartó időszakban a kereskedelmi szálláshelyek 161.6 milliárd forint bevételt realizáltak, ami folyó áron 13%-kal volt több, mint 2003 hasonló időszakában. Ezen belül a szállásdíjbevétel 10, a szálláshelyi vendéglátás 17, az egyéb szolgáltatások bevétele 13%-kal bővült.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A Ferihegyi repülőtér külföldiszemély-forgalmában 25%-os, magyarszemély-forgalmában 16%-os növekedés volt, amiben szerepe lehetett az olcsó légitársaságok megjelenésének is.

HR BLOGGER
perfekt  |  2022.05.17 09:11
A megváltozott munkaképességűvé vált munkavállalók ellátására, (tovább)foglalkoztatására vonatkozó ...
hrdoktor  |  2022.05.16 04:20
Néha mindenki elfárad, elálmosodik a munkahelyén, de ha ez gyakran megtörténik, akkor érdemes alapos...
legacykft  |  2022.05.13 13:52
A múltkori blogposztomban a teamcoachingról, mint a szervezetfejlesztés varázspálcájáról írtam. Egy-...
ajovomunkahelye  |  2022.05.12 15:40
Ahogy a legutóbbi blogposztban bemutattuk, a „Talent Uprising”, azaz „A munkavállalók lázadása” névr...
laskainelli  |  2022.05.12 10:14
A pandémia két éve, majd az azt követő háborús helyzet jócskán megtépázta sok ember idegeit, úgyhogy...
Erről ne maradj le!
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?