Gyógyszállókban a "kakaó"

Pénzcentrum
2004. december 10. 09:00

Az év tíz hónapjában a kereskedelmi szálláshelyek külföldivendég-forgalma kismértékben megélénkült, belföldivendég-forgalma mérséklődött az előző év azonos időszakához képest - áll a KSH jelentésében. A szállodák szobakihasználtsága javult. A legnagyobb fellendülés a gyógyszállókra jellemző.

Az év elejétől október végéig a kereskedelmi szálláshelyekre közel 2.9 millió külföldi vendég érkezett, akik 9.3 millió vendégéjszakát töltöttek el. A vendégek száma 9, az éjszakák száma 2%-kal növekedett a tavalyi év azonos időszakához képest. A vizsgált időszakban a szállodák az átlagos értéket meghaladó növekedést jelentettek. A fellendülés az ötcsillagos szállodákban volt a legnagyobb mértékű, ahol egynegyedével emelkedett a külföldivendég-éjszakák száma. A gyógyszállókban 7%-kal több éjszakát töltöttek el a külföldiek, mint 2003 hasonló időszakában.


A vizsgált időszakban a kereskedelmi szálláshelyek több mint 2.8 millió belföldi vendéget fogadtak, az általuk eltöltött vendégéjszakák száma meghaladta a 7.1 milliót. A vendégek száma 3, a vendégéjszakák száma 5%-kal hanyatlott 2003 azonos időszakához képest. A belföldi vendégek több mint fele szállodát választott szálláshelyül. A gyógyszállodák az előző év azonos időszakához képest közel egyharmadával több belföldi éjszakát jelentettek, ami azt mutatja, hogy nagymértékben nőtt a kereslet a gyógyszállók szolgáltatásai iránt.

Október végéig a szállodák átlagosan 48%-os szobakihasználtsággal működtek, ami az előző év azonos időszakában mért átlagos szobafoglaltságnál 2 százalékponttal magasabb volt.


A januártól október végéig tartó időszakban a kereskedelmi szálláshelyek 161.6 milliárd forint bevételt realizáltak, ami folyó áron 13%-kal volt több, mint 2003 hasonló időszakában. Ezen belül a szállásdíjbevétel 10, a szálláshelyi vendéglátás 17, az egyéb szolgáltatások bevétele 13%-kal bővült.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A Ferihegyi repülőtér külföldiszemély-forgalmában 25%-os, magyarszemély-forgalmában 16%-os növekedés volt, amiben szerepe lehetett az olcsó légitársaságok megjelenésének is.

HR BLOGGER
vezetoi-coaching  |  2023.09.29 13:41
A mítoszok, regék világa… passé, boring, kit érdekel, boomer-world…”…:-))) aha… Jung, a pszichoteráp...
perfekt  |  2023.09.26 11:56
Bár az OKJ-képzési rendszer tavaly év végén teljesen kifutott, de még mindig az érdeklődők 80 százal...
hrdoktor  |  2023.09.25 05:30
Az emberi társadalom mindig is átalakult, fejlődött az idők folyamán, de az elmúlt évtizedekben tapa...
laskainelli  |  2023.09.23 20:54
Boldognak lenni kellemes, sőt elképesztően jó érzés. Van, hogy a körülményeink adják meg ezt az érzé...
ajovomunkahelye  |  2023.09.14 16:38
Kincentric 5000 fő megkérdezésével végezte el globális kutatását, hogy jobban megértsük, hogyan véle...
A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. október 1. vasárnap
Malvin
39. hét
Október 1.
A zene világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM