22 °C Budapest

A PSZÁF engedélyezte a Pilis-Invest Ingatlanbefektetési Alap megszűnését

Pénzcentrum
2004. december 3. 08:34

A PSZÁF engedélyezte a Pilis-Invest Ingatlanbefektetési Alap megszüntetését. Az Alapkezelő a PRUDENT-INVEST Befektetési Alapkezelő Részvénytársaság volt.

Az Alapkezelő 2004. november 22. napján a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletéhez intézett beadványában az Alap megszüntetésének engedélyezésére irányuló kérelmet terjesztett elő.

Ezt megelőzően - 2004. június 16. napján - a Raiffeisen Bank Rt. által Felügyeletnek megküldött nyilatkozat szerint a Raiffeisen Bank Rt. 2004. május 20. napján felmondta a Pilis-Invest Alapkezelő Rt.-vel az Alapra vonatkozóan kötött, 2003. július 25. napján kelt letétkezelői megbízást, továbbá az ugyanezen napon kelt bankszámlaszerződést, valamint a befektetési jegyek eladására és visszaváltására irányuló, 2004. január 27. napján kelt megállapodást. A nevezett szerződésekben a felek hat hónapos felmondási időben állapodtak meg.

A Felügyelet 2004. június 16. napján felhívást intézett a Pilis-Invest Alapkezelő Rt.-hez arra vonatkozóan, hogy legkésőbb az előbb említett megbízási szerződésekben meghatározott felmondási idő elteltéig gondoskodjon az Alap letétkezelési tevékenységének ellátására, továbbá a befektetési jegyek eladására és visszaváltására irányuló új megbízási szerződések megkötéséről, tekintettel arra, hogy az előbbiek hiányában nem állnak fenn az Alap működésének feltételei.

A Felügyelet 2004. október 11. napján kelt határozatában kötelezte az Alap alapkezelői feladatait a határozathozatal idején ellátó alapkezelőt, a Pilis-Invest Befektetési Alapkezelő Rt.-t az Alap kezelésének a PRUDENT-INVEST Befektetési Alapkezelő Rt. részére történő átadására. A nevezett határozat alapján 2004. október 28-án a PRUDENT-INVEST Befektetési Alapkezelő Rt. átvette az Alap alapkezelési tevékenységét.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Az Alapkezelő a 2004. november 22. napján kelt kérelmében a megszüntetés indokaként előadta, hogy a Raiffeisen Bank Rt. a fentiekben hivatkozott, a letétkezelői feladatok ellátására és a befektetési jegyek forgalmazására irányuló szerződéseket felmondta. Az Alapkezelő az előbbiekkel összefüggésben arról is tájékoztatta a Felügyeletet, hogy a tárgyalt megbízások felmondási idejének leteltét megelőzően megállapodott a Raiffeisen Bank Rt.-vel arra vonatkozólag, hogy az Alap megszüntetésével kapcsolatos letétkezelői és forgalmazói feladatokat az Alap tényleges megszüntetéséig, tehát felügyeleti nyilvántartásból való törléséig ellátja.

HR BLOGGER
legacykft  |  2022.05.20 15:41
  Írásom aktualitását a felgyorsult világunk gyakori jelensége adja. Rendszeresen megtapasztalom a...
hrbonbon  |  2022.05.20 12:13
Munkánk egyik fontos eleme, hogy megpróbáljuk megérteni, mire vágynak, mit szeretnének elérni az emb...
coachco  |  2022.05.19 17:06
Tegnap beszéltem egy pszichológus ismerősömmel és bevallom, a beszélgetésünk nem volt vidám. Mindket...
perfekt  |  2022.05.17 09:11
A megváltozott munkaképességűvé vált munkavállalók ellátására, (tovább)foglalkoztatására vonatkozó ...
hrdoktor  |  2022.05.16 04:20
Néha mindenki elfárad, elálmosodik a munkahelyén, de ha ez gyakran megtörténik, akkor érdemes alapos...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 22. vasárnap
Júlia, Rita
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 21. 19:24