A PSZÁF engedélyezte a Pilis-Invest Ingatlanbefektetési Alap megszűnését

Pénzcentrum
2004. december 3. 08:34

A PSZÁF engedélyezte a Pilis-Invest Ingatlanbefektetési Alap megszüntetését. Az Alapkezelő a PRUDENT-INVEST Befektetési Alapkezelő Részvénytársaság volt.

Az Alapkezelő 2004. november 22. napján a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletéhez intézett beadványában az Alap megszüntetésének engedélyezésére irányuló kérelmet terjesztett elő.

Ezt megelőzően - 2004. június 16. napján - a Raiffeisen Bank Rt. által Felügyeletnek megküldött nyilatkozat szerint a Raiffeisen Bank Rt. 2004. május 20. napján felmondta a Pilis-Invest Alapkezelő Rt.-vel az Alapra vonatkozóan kötött, 2003. július 25. napján kelt letétkezelői megbízást, továbbá az ugyanezen napon kelt bankszámlaszerződést, valamint a befektetési jegyek eladására és visszaváltására irányuló, 2004. január 27. napján kelt megállapodást. A nevezett szerződésekben a felek hat hónapos felmondási időben állapodtak meg.

A Felügyelet 2004. június 16. napján felhívást intézett a Pilis-Invest Alapkezelő Rt.-hez arra vonatkozóan, hogy legkésőbb az előbb említett megbízási szerződésekben meghatározott felmondási idő elteltéig gondoskodjon az Alap letétkezelési tevékenységének ellátására, továbbá a befektetési jegyek eladására és visszaváltására irányuló új megbízási szerződések megkötéséről, tekintettel arra, hogy az előbbiek hiányában nem állnak fenn az Alap működésének feltételei.

A Felügyelet 2004. október 11. napján kelt határozatában kötelezte az Alap alapkezelői feladatait a határozathozatal idején ellátó alapkezelőt, a Pilis-Invest Befektetési Alapkezelő Rt.-t az Alap kezelésének a PRUDENT-INVEST Befektetési Alapkezelő Rt. részére történő átadására. A nevezett határozat alapján 2004. október 28-án a PRUDENT-INVEST Befektetési Alapkezelő Rt. átvette az Alap alapkezelési tevékenységét.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az Alapkezelő a 2004. november 22. napján kelt kérelmében a megszüntetés indokaként előadta, hogy a Raiffeisen Bank Rt. a fentiekben hivatkozott, a letétkezelői feladatok ellátására és a befektetési jegyek forgalmazására irányuló szerződéseket felmondta. Az Alapkezelő az előbbiekkel összefüggésben arról is tájékoztatta a Felügyeletet, hogy a tárgyalt megbízások felmondási idejének leteltét megelőzően megállapodott a Raiffeisen Bank Rt.-vel arra vonatkozólag, hogy az Alap megszüntetésével kapcsolatos letétkezelői és forgalmazói feladatokat az Alap tényleges megszüntetéséig, tehát felügyeleti nyilvántartásból való törléséig ellátja.

HR BLOGGER
coachco  |  2024.05.23 14:35
Nyakunkon ez a különleges, egyre izgalmasabbnak tűnő június 9, amikor a helyhatósági választást össz...
perfekt  |  2024.05.21 13:59
Abban az esetben, ha felnőttképzés keretében tanulunk, felnőttképzési jogviszony jön létre. Az erre...
hrdoktor  |  2024.05.21 10:15
Azokat az irodai dolgozókat, akik a nap jelentős részében lefelé fordított fejjel néznek a munkaeszk...
laskainelli  |  2024.05.21 09:18
Mindannyiunkkal előfordulhat, hogy egyszerűen elfogy az energiánk. Fáradtak, céltalanok és motiválat...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 23. csütörtök
Dezsõ
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem