25 °C Budapest

A PSZÁF engedélyezte a Pilis-Invest Ingatlanbefektetési Alap megszűnését

Pénzcentrum
2004. december 3. 08:34

A PSZÁF engedélyezte a Pilis-Invest Ingatlanbefektetési Alap megszüntetését. Az Alapkezelő a PRUDENT-INVEST Befektetési Alapkezelő Részvénytársaság volt.

Az Alapkezelő 2004. november 22. napján a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletéhez intézett beadványában az Alap megszüntetésének engedélyezésére irányuló kérelmet terjesztett elő.

Ezt megelőzően - 2004. június 16. napján - a Raiffeisen Bank Rt. által Felügyeletnek megküldött nyilatkozat szerint a Raiffeisen Bank Rt. 2004. május 20. napján felmondta a Pilis-Invest Alapkezelő Rt.-vel az Alapra vonatkozóan kötött, 2003. július 25. napján kelt letétkezelői megbízást, továbbá az ugyanezen napon kelt bankszámlaszerződést, valamint a befektetési jegyek eladására és visszaváltására irányuló, 2004. január 27. napján kelt megállapodást. A nevezett szerződésekben a felek hat hónapos felmondási időben állapodtak meg.

A Felügyelet 2004. június 16. napján felhívást intézett a Pilis-Invest Alapkezelő Rt.-hez arra vonatkozóan, hogy legkésőbb az előbb említett megbízási szerződésekben meghatározott felmondási idő elteltéig gondoskodjon az Alap letétkezelési tevékenységének ellátására, továbbá a befektetési jegyek eladására és visszaváltására irányuló új megbízási szerződések megkötéséről, tekintettel arra, hogy az előbbiek hiányában nem állnak fenn az Alap működésének feltételei.

A Felügyelet 2004. október 11. napján kelt határozatában kötelezte az Alap alapkezelői feladatait a határozathozatal idején ellátó alapkezelőt, a Pilis-Invest Befektetési Alapkezelő Rt.-t az Alap kezelésének a PRUDENT-INVEST Befektetési Alapkezelő Rt. részére történő átadására. A nevezett határozat alapján 2004. október 28-án a PRUDENT-INVEST Befektetési Alapkezelő Rt. átvette az Alap alapkezelési tevékenységét.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Az Alapkezelő a 2004. november 22. napján kelt kérelmében a megszüntetés indokaként előadta, hogy a Raiffeisen Bank Rt. a fentiekben hivatkozott, a letétkezelői feladatok ellátására és a befektetési jegyek forgalmazására irányuló szerződéseket felmondta. Az Alapkezelő az előbbiekkel összefüggésben arról is tájékoztatta a Felügyeletet, hogy a tárgyalt megbízások felmondási idejének leteltét megelőzően megállapodott a Raiffeisen Bank Rt.-vel arra vonatkozólag, hogy az Alap megszüntetésével kapcsolatos letétkezelői és forgalmazói feladatokat az Alap tényleges megszüntetéséig, tehát felügyeleti nyilvántartásból való törléséig ellátja.

HR BLOGGER
laskainelli  |  2023.05.26 12:35
Több kimutatást is lehet olvasni arról, hogyan gyengítettek el bennünket a pandémia évei. A kliensei...
vezetoi-coaching  |  2023.05.23 10:04
Jó, 2 napot késett (a bevezető mutatja, 2 napja kezdtem el…), de hadd szóljon…:-))) Például a macho...
hrdoktor  |  2023.05.22 06:45
Egyre több munkahely biztosít ingyen gyümölcsöt a munkavállalóknak, ami egyszerre közérzet- és egész...
hrbonbon  |  2023.05.18 15:51
Simonyi Judit ügyvezető igazgató Miért is vagyok egy kiválasztási folyamatban? LEHETŐSÉGEK:...
ajovomunkahelye  |  2023.05.18 12:54
Úgy tűnhet, hogy manapság a munkahelyi sokszínűségről, méltányosságról és befogadásról beszél minden...
Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. május 28. vasárnap
Emil, Csanád
21. hét
Május 28.
Hősök napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?