27 °C Budapest

Újra megrendezhetik a második választási fordulót Ukrajnában

Pénzcentrum
2004. november 30. 08:19

Leonyid Kucsma távozó ukrán elnök tegnap este váratlanul azt közölte, hogy az elnökválasztás újbóli kiírásával szeretné megoldani a választás november 21-i második fordulója nyomán kialakult országos válságot, emellett ismételten elítélte a dél- és kelet-ukrajnai régiók elszakadási törekvéseit - számolt be az eseményekről az MTI.

Ezzel szemben Viktor Janukovics - győztesnek kihirdetett kormányfő - az egyik ukrán televízióban csak arról beszélt: beleegyezik, hogy ismét megrendezzék a második fordulót abban a két megyében, amelyben állítólag a legtöbb választási csalás történt, amennyiben bebizonyosodik, hogy valósak a nagyarányú csalásokról szóló hírek, értesülések.

Az ukrán legfelsőbb bíróság tegnap egész nap az ellenzék által benyújtott állítólagos csalási ügyeket vizsgálta, de kora estig sem született meg az ítélet. Az ellenzéki vezetők arról beszélnek, hogy a hatalompártiak szemmel láthatóak az időhúzásra játszanak: a bírósági vita akár egy-két hétig is elhúzódhat.

Fontos megemlíteni a már több mint egy hete húzódó választási üggyel kapcsolatban, hogy katonákat az ukrán védelmi miniszter Olekszandr Kuzmuk elmondása szerint nem vezényelnek a tüntető nép ellen.

Volodimir Litvin, a parlament elnöke bejelentette, hogy a törvényhozás ma ülést tart, ahol az ország gazdasági-társadalmi helyzetét, illetve az Ukrajna területi épségét fenyegető veszélyt vitatják meg. A házelnök nem zárta ki, hogy önként lemond a Janukovics-kormány.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Amint arról tegnap beszámoltunk, főként politikai elfoglaltságaira való koncentrálásra hivatkozva lemondott az ukrán jegybank elnöke. A hétvégén a politikusoktól elhangzott különféle kijelentések, illetve az elhúzódó belpolitikai válság hatására a lakosság egyre nagyobb része dönt úgy, hogy kiveszi megtakarított pénzét a bankokból, az ukrán jegybank tegnap azt közölte, hogy bár korábban nem volt pánik, de az elmúlt napokban több térségben felgyorsult a lakossági betétek kivonása.

A jegybank illetékesei megerősítették, hogy az intézmény kész fedezni a pénzintézetek készpénzszükségletét. Leonyid Kucsma leköszönő államfő tegnap arról is beszélt, hogy napokon belül kártyavárként omolhat össze az ukrán pénzügyi rendszer az elnökválasztások kapcsán kipattant válság miatt.

HR BLOGGER
vezetoi-coaching  |  2023.09.27 08:03
Katalin Laczkó postjában találtam ezt a 3 éleseszüen azonosított szimptómát, aminél érdemes gondolko...
perfekt  |  2023.09.26 11:56
Bár az OKJ-képzési rendszer tavaly év végén teljesen kifutott, de még mindig az érdeklődők 80 százal...
hrdoktor  |  2023.09.25 05:30
Az emberi társadalom mindig is átalakult, fejlődött az idők folyamán, de az elmúlt évtizedekben tapa...
laskainelli  |  2023.09.23 20:54
Boldognak lenni kellemes, sőt elképesztően jó érzés. Van, hogy a körülményeink adják meg ezt az érzé...
ajovomunkahelye  |  2023.09.14 16:38
Kincentric 5000 fő megkérdezésével végezte el globális kutatását, hogy jobban megértsük, hogyan véle...
A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

NAPTÁR
Tovább
2023. szeptember 28. csütörtök
Vencel
39. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM