Újra megrendezhetik a második választási fordulót Ukrajnában

Pénzcentrum
2004. november 30. 08:19

Leonyid Kucsma távozó ukrán elnök tegnap este váratlanul azt közölte, hogy az elnökválasztás újbóli kiírásával szeretné megoldani a választás november 21-i második fordulója nyomán kialakult országos válságot, emellett ismételten elítélte a dél- és kelet-ukrajnai régiók elszakadási törekvéseit - számolt be az eseményekről az MTI.

Ezzel szemben Viktor Janukovics - győztesnek kihirdetett kormányfő - az egyik ukrán televízióban csak arról beszélt: beleegyezik, hogy ismét megrendezzék a második fordulót abban a két megyében, amelyben állítólag a legtöbb választási csalás történt, amennyiben bebizonyosodik, hogy valósak a nagyarányú csalásokról szóló hírek, értesülések.

Az ukrán legfelsőbb bíróság tegnap egész nap az ellenzék által benyújtott állítólagos csalási ügyeket vizsgálta, de kora estig sem született meg az ítélet. Az ellenzéki vezetők arról beszélnek, hogy a hatalompártiak szemmel láthatóak az időhúzásra játszanak: a bírósági vita akár egy-két hétig is elhúzódhat.

Fontos megemlíteni a már több mint egy hete húzódó választási üggyel kapcsolatban, hogy katonákat az ukrán védelmi miniszter Olekszandr Kuzmuk elmondása szerint nem vezényelnek a tüntető nép ellen.

Volodimir Litvin, a parlament elnöke bejelentette, hogy a törvényhozás ma ülést tart, ahol az ország gazdasági-társadalmi helyzetét, illetve az Ukrajna területi épségét fenyegető veszélyt vitatják meg. A házelnök nem zárta ki, hogy önként lemond a Janukovics-kormány.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Amint arról tegnap beszámoltunk, főként politikai elfoglaltságaira való koncentrálásra hivatkozva lemondott az ukrán jegybank elnöke. A hétvégén a politikusoktól elhangzott különféle kijelentések, illetve az elhúzódó belpolitikai válság hatására a lakosság egyre nagyobb része dönt úgy, hogy kiveszi megtakarított pénzét a bankokból, az ukrán jegybank tegnap azt közölte, hogy bár korábban nem volt pánik, de az elmúlt napokban több térségben felgyorsult a lakossági betétek kivonása.

A jegybank illetékesei megerősítették, hogy az intézmény kész fedezni a pénzintézetek készpénzszükségletét. Leonyid Kucsma leköszönő államfő tegnap arról is beszélt, hogy napokon belül kártyavárként omolhat össze az ukrán pénzügyi rendszer az elnökválasztások kapcsán kipattant válság miatt.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
hrdoktor  |  2021.06.21 05:58
A szemek alatti karikák a legtöbb embernél nem csak a genetikával, hanem az életmóddal is összefügge...
legacykft  |  2021.06.18 18:55
Az elmúlt évek munkaerőpiaci helyzetéből kifolyólag jellemzően olyan kérdések foglalkoztatták a cége...
ajovomunkahelye  |  2021.06.17 09:16
Hogyan alakult a munkavállalói elkötelezettség a járvány kitörésétől kezdve? Az első hullámban még m...
perfekt  |  2021.06.14 08:18
A számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 153. § (1) bekezdése alapján az adott üzleti év mérlegford...
coachco  |  2021.06.09 11:06
Olvasom Obama ex-elnök memoárját, másodjára fogtam bele. Nem mintha nem lenne érdekes, de cirka 700...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 21. hétfő
Alajos, Leila
25. hét
Június 21.
A zene ünnepe
Június 21.
Jóga világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?