24%-kal több illatszerekre

Pénzcentrum
2004. november 23. 09:00

A legfrissebb adatok szerint tovább mérséklődött a kiskereskedelmi eladások növekedési üteme: a forgalom volumene szeptemberben 5.0%-kal, a III. negyedévben 5.6%-kal, az első kilenc hónapban átlagosan 6.6%-kal haladta meg az előző év azonos időszakit - közölte a KSH. Az egy hónappal korábbihoz képest 0.3%-kal nőtt a forgalom. A kiskereskedelemi forgalom bővülésének lassulása feltehetően a lefékeződött reálbérnövekedéssel kapcsolatos. A reálbérek az elmúlt hónapokban jellemzően stagnáltak vagy csökkentek nemzetgazdasági szinten. A bérnövekedést némileg ellensúlyozza a hitelből történő vásárlás, mely a fogyasztást részben kisimítja.

Az országos kiskereskedelmi üzlethálózatban, valamint a csomagküldő kiskereskedelemben az első kilenc hónapban folyóáron 3,761.8 milliárd forint, ezen belül szeptemberben 453.6 milliárd forint értékű árut forgalmaztak.

Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelem forgalma szeptemberben az átlagos növekedési ütemnél lassabban, az előző év azonos hónapjához viszonyítva 3.0%-kal bővült. A nem élelmiszer-kiskereskedelem értékesítése az átlagos növekedési ütemnél gyorsabban, szeptemberben 6.4%-kal, az első kilenc hónapban 9.8%-kal nőtt.

Ezen belül leggyorsabban - a kis súlyú használtcikk- és csomagküldő forgalom mellett - az illatszer- kiskereskedelem (szeptemberben 18.2%-kal, az I-IX. hónapban 24.0%-kal), valamint a számítástechnikai termék és a mobiltelefon forgalmazását is magába foglaló egyébiparcikk-kiskereskedelem (8.8, illetve 11.9%) értékesítése emelkedett. Szeptemberre 6.3%-ra mérséklődött a korábbi hónapokban magasabb növekedést elért bútor-, háztartásicikk- és építőanyag-kiskereskedelem bővülése.

A textil-, ruházati és lábbeliüzletek forgalmi volumene szeptemberben az előző évi szinten maradt, az első kilenc havi forgalma 2.1%-os növekedést mutat.


Az Európai Unióban szeptemberben folytatódott a kiskereskedelmi forgalom mérsékelt ütemű növekedése. Míg a májusban csatlakozott tagországokkal együtt (az EU-25-ben) 2%-os, az EU-15-ben 1.8%-os növekedést mértek az egy évvel korábbihoz képest

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A kiskereskedelmi ágazatba nem tartozó gépjármű- és járműalkatrész-forgalom szeptemberben 6.8%-kal, az első kilenc hónapban 8.1%-kal haladta meg az előző évit. A gépjárműüzemanyag-töltő állomások forgalma csak kis mértékben bővült (szeptemberben 2.1%-kal, az I-IX. hónapban 3.1%-kal).

A kiskereskedelmi forgalom jármű és üzemanyag forgalommal együtt szeptemberben 4.9%-kal, az első kilenc hónapban 6.5%-kal nőtt az előző év azonos időszakához képest.

HR BLOGGER
hrbonbon  |  2021.06.22 14:01
Article written by Olivier Legrand, Managing Partner AIMS International Belgium & Global Practice Le...
perfekt  |  2021.06.22 08:10
Valószínűleg már senkit nem lep meg, hogy a nyári meleggel együtt érkezik az adótörvény csomag, amel...
hrdoktor  |  2021.06.21 05:58
A szemek alatti karikák a legtöbb embernél nem csak a genetikával, hanem az életmóddal is összefügge...
legacykft  |  2021.06.18 18:55
Az elmúlt évek munkaerőpiaci helyzetéből kifolyólag jellemzően olyan kérdések foglalkoztatták a cége...
ajovomunkahelye  |  2021.06.17 09:16
Hogyan alakult a munkavállalói elkötelezettség a járvány kitörésétől kezdve? Az első hullámban még m...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 24. csütörtök
Iván
25. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. június 23. 20:43