37 °C Budapest

24%-kal több illatszerekre

Pénzcentrum
2004. november 23. 09:00

A legfrissebb adatok szerint tovább mérséklődött a kiskereskedelmi eladások növekedési üteme: a forgalom volumene szeptemberben 5.0%-kal, a III. negyedévben 5.6%-kal, az első kilenc hónapban átlagosan 6.6%-kal haladta meg az előző év azonos időszakit - közölte a KSH. Az egy hónappal korábbihoz képest 0.3%-kal nőtt a forgalom. A kiskereskedelemi forgalom bővülésének lassulása feltehetően a lefékeződött reálbérnövekedéssel kapcsolatos. A reálbérek az elmúlt hónapokban jellemzően stagnáltak vagy csökkentek nemzetgazdasági szinten. A bérnövekedést némileg ellensúlyozza a hitelből történő vásárlás, mely a fogyasztást részben kisimítja.

Az országos kiskereskedelmi üzlethálózatban, valamint a csomagküldő kiskereskedelemben az első kilenc hónapban folyóáron 3,761.8 milliárd forint, ezen belül szeptemberben 453.6 milliárd forint értékű árut forgalmaztak.

Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelem forgalma szeptemberben az átlagos növekedési ütemnél lassabban, az előző év azonos hónapjához viszonyítva 3.0%-kal bővült. A nem élelmiszer-kiskereskedelem értékesítése az átlagos növekedési ütemnél gyorsabban, szeptemberben 6.4%-kal, az első kilenc hónapban 9.8%-kal nőtt.

Ezen belül leggyorsabban - a kis súlyú használtcikk- és csomagküldő forgalom mellett - az illatszer- kiskereskedelem (szeptemberben 18.2%-kal, az I-IX. hónapban 24.0%-kal), valamint a számítástechnikai termék és a mobiltelefon forgalmazását is magába foglaló egyébiparcikk-kiskereskedelem (8.8, illetve 11.9%) értékesítése emelkedett. Szeptemberre 6.3%-ra mérséklődött a korábbi hónapokban magasabb növekedést elért bútor-, háztartásicikk- és építőanyag-kiskereskedelem bővülése.

A textil-, ruházati és lábbeliüzletek forgalmi volumene szeptemberben az előző évi szinten maradt, az első kilenc havi forgalma 2.1%-os növekedést mutat.


Az Európai Unióban szeptemberben folytatódott a kiskereskedelmi forgalom mérsékelt ütemű növekedése. Míg a májusban csatlakozott tagországokkal együtt (az EU-25-ben) 2%-os, az EU-15-ben 1.8%-os növekedést mértek az egy évvel korábbihoz képest

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A kiskereskedelmi ágazatba nem tartozó gépjármű- és járműalkatrész-forgalom szeptemberben 6.8%-kal, az első kilenc hónapban 8.1%-kal haladta meg az előző évit. A gépjárműüzemanyag-töltő állomások forgalma csak kis mértékben bővült (szeptemberben 2.1%-kal, az I-IX. hónapban 3.1%-kal).

A kiskereskedelmi forgalom jármű és üzemanyag forgalommal együtt szeptemberben 4.9%-kal, az első kilenc hónapban 6.5%-kal nőtt az előző év azonos időszakához képest.

HR BLOGGER
vezetoi-coaching  |  2022.06.30 10:32
  2x2=5. Meghülyültem? Lehet… lehet, hogy én vagyok az egyetlen (egyik…), aki szembe halad az aut...
perfekt  |  2022.06.30 09:56
A 310/2021 (VI.7.) Kormányrendelet alapján az alkalmazottak nélküli önfoglalkoztatók egy egyszeri 21...
hrdoktor  |  2022.06.27 04:50
A száraz, meleg levegő, az UV-sugárzás és a strandolás erősen igénybe veheti a szemünket, így nyáron...
legacykft  |  2022.06.24 17:47
Legutóbbi blogbejegyzésem végén megfogalmazódott bennem az a remény, hogy mivel a legtöbb időt önmag...
hrbonbon  |  2022.06.24 10:21
          Simonyi Judit ügyvezető igazgató beszámolója Az AIMS INTERNATIONAL 2022. június 14-1...
Csendes gyilkostól rettegnek a magyarok: van ok a félelemre, a génjeinkben lapulhat a kór

A szorongás nem alaptalan, hiszen Magyarország évek óta rosszul szerepel a rákkal kapcsolatos halálozási listákon.

Elképesztő, mire szórják a magyarok a pénzt: úgy vesszük ezeket, mint a cukrot

Akár esküvő, akár születésnap, a magyarok imádnak ajándékozni. Ajándékot pedig egyre többen online vásárolnának.

Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. július 1. péntek
Tihamér, Annamária
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?