4 °C Budapest

Újra lendületben a forint (Hamilton Rt.)

Pénzcentrum
2004. július 1. 12:27

Tegnap a lengyel jegybank 0.5%-os kamatemelését követően a lengyel zloty látványos erősödése pozitív hatással volt valamennyi térségbeli devizára, így a forint is rég nem látott erősödésbe kezdett. Közben az amerikai jegybank emelése nem okozott ekkora meglepetést a nemzetközi piacokon, így itt a látványos mozgások is elmaradtak.

EUR/HUF: 250.90-251.20
Sokáig úgy tűnt, hogy a 252 nagyon erőteljes alátámasztást jelent a forintnak, és ez az a szint, ahol a magyar deviza eladói rendre piacra lépnek. Ez egész tegnapig igaz is volt, ám a lengyel zloty nagy mértékű erősödése átlendítette a forintot ezen a kritikus szinten, és így viszont stop-loss megbízásokat aktivizált, amivel az árfolyam hirtelen szakadt le a 251-es szint alá. Innen még délután érzékelhető volt némi korrekció, de ma reggelre ezen a szinten nyugodott meg, és hamarosan újra megpróbálkozhat a 250-es árfolyamszint áttörésével.

EUR/USD: 1.2140-1.2145
A délutáni kivárásos kereskedést követően, a FED döntése is csak átmenetileg mozgatta meg az árfolyamot, mivel az előzetesen várt 25 bázispontos kamatemelés valósult meg, ami gyakorlatilag az elmúlt napokban már beárazásra került. A rövid csapkodó mozgást követően az árfolyam végül a tegnap délutáni 1,2150 körüli szinten akadt meg, és ma reggel sem indult túl aktívan a üzletelés. Egyelőre a korábban jelzett (1,2070-1,2220) sávban maradtuk és amíg ebből nem tud kitörni, addig maradhat a csendes iránytalan kereskedés.

USD/JPY: 108.15-108.20
Habár a dollár tegnap többször megpróbálkozott a kitöréssel, a jelenleg meghatározó ellenállásnak számító 109.20-as szintet nem tudta áttörni, így változatlanul jen lendületének visszatérésére lehet számítani. Ezt segítette a ma hajnali "tankan" felmérés is, amely a várakozásoknál lényegesen jobb eredményt hozott. A célárfolyamok távbbra is: 107.40, illetve 105.50

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Tel: 473-0418
e-mail: research@hamilton.hu

HR BLOGGER
hrdoktor  |  2023.11.27 07:52
A férfiak vitamin- és ásványi anyagszükséglete kissé eltér a nőkétől. Nézzük, mire kell különösen fi...
vezetoi-coaching  |  2023.11.26 11:01
Nem tudom, Neked hogyan jár az agyad, nekem, ha nem lenne a világ tele triggerrel, itt se lennék, ne...
laskainelli  |  2023.11.22 19:44
A párkapcsolatokban való kommunikáció rendkívül fontos ahhoz, hogy egészséges és tartós legyen egy k...
perfekt  |  2023.11.22 15:25
A digitális korban a vizuális tartalom tervezése elengedhetetlen része a marketing és a kommunikáció...
coachco  |  2023.11.22 10:59
„Ha céget vezetnék, mindig a legtehetségesebb fiatalok ötleteit hallgatnám meg, mert ők látják legjo...
Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Így szakadt szét a magyar társadalom: ez a 10 legolcsóbb és legdrágább Petőfi utca itthon

A Pictorial Collective-vel karöltve készítette el az elmúlt egy év leforgása alatt a Petőfi utcák népe című fotósorozatot, aminek kapcsán Stiller Ákossal beszélgettünk

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. november 28. kedd
Stefánia
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem