8 °C Budapest

Piaci reakciók a kamatdöntésre: erősödő forint, enyhe hozamemelkedés a másodpiacon

Pénzcentrum
2004. június 21. 15:24

A forint árfolyama a reggeli 254.20-254.50 Ft/eurós szintről enyhe erősödést mutat a kora délutáni órákban, a legutóbbi kötések jellemzően már a 254-es szint alatt születtek. Az állampapírok másodpaicán a forinterősödéssel ellentétben kismértékben tovább emelkedtek a hozamok.

eurhufcomp
eurhufcomp
A forintpiacon a jegybank délutáni kamatdöntéséig inkább a kivárás volt a jellemző, a kurzus csak kismértékű ingadozást mutatott, majd a délután 2 órakor közzétett döntést követően (változatlan kamatszint) enyhe forinterősödés volt megfigyelhető. A legutóbbi kötések jellemzően a 253.60-254.10 Ft/euró közötti sávban születtek, mely az intervenciós sáv erősebb oldalán mintegy 10-10.1%-os eltérést jelent.

A jegybank mai döntése megfelelt mind a piaci, mind az elemzői várakozásoknak. Az MNB közleménye utalt az elmúlt időszakban tapasztalható megnövekedett kockázatokra, ami a forint növekvő volatilitásában, illetve főként a hosszabb oldali hozamok emelkedésében tükröződött. A jegybank óvatosabb monetáris politikára vonatkozó utalásából a befektetők feltehetően arra számítanak, hogy az elkövetkezendő hónapokban továbbra is alacsony a valószínűsége a kamatcsökkentési periódus folytatásának. A forint euróval szembeni jelenlegi - viszonylag erősnek mondható - szintjében elemzők szerint nagy szerepe van a régió szinten is kiemelkedően magas magyar kamatszintnek.

Az állampapírok másodpiacán mérsékelt hozamemelkedés következett be, mely a hozamgörbe középső szakaszára volt jellemző. A legnagyobb hozamelmozdulás az 5 éves lejáraton következett be, amelynél 6 bázisponttal 9.81%-ra emelkedett a referenciaszint.

A mai kereskedés során a 3 hónapos futamidejű diszkont-kincstárjegyek hozamszintjéban nem következett be változás, a referenciaszint továbbra is 11.41%-on áll.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Az ÁKK holnap a 3 hónapos futamidejű diszkont-kincstárjegyek aukcióját tartja, az értékesítésre felkínált mennyiség 35 milliárd forint.

HR BLOGGER
perfekt  |  2024.04.23 12:25
A "GINOP PLUSZ-3.2.1.-21 III. ütem keretein belül képzési és bértámogatási lehetőségek vehetők igény...
hrdoktor  |  2024.04.23 11:46
Sokan szenvednek kézfájdalmaktól a számítógépes munka következtében, ami helyes egérhasználattal jel...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem