26 °C Budapest

Ingadozó forint, korrigáló dollár

Pénzcentrum
2004. május 18. 10:53

A forint ma reggel a tegnapi záróértéke (254.55/75 Ft/euró) körüli szinten nyitott, majd egy határozott erősödést követően ismét elbizonytalanodást mutat az euróval szemben. A dollár a tegnapi - robbantásokkal összefüggő - gyengülését követően enyhén korrigálni tudott az euróval szemben, a kurzus a 1.20 -as szint közelében ingadozott az elmúlt órákban.

eurhufcomp
eurhufcomp
A kereskedés eddigi szakaszában egy átmeneti erősödést követően az elmúlt napokban már megszokott mértékű volatilitást mutat a forint az euróval szemben, a jegyzések rövid időn belül a 253 Ft/eurós szint közelébe kerültek. A legutóbbi kötések már ismét jellemzően a 253.40 - 253.70 Ft/euró közötti sávban születtek, amely az intervenciós sáv erős oldalán 10.1-10.2%-os eltérést jelent a sávközéptől.

Az MNB tegnap közzétett inflációs jelentésében lefelé módosította mind a 2004. mind a 2005. decemberére előre jelzett inflációt és a 2004. évi átlagos pénzromlás ütemét is a februári jelentésben közölt 7.4%-ról 6.9%-ra csökkentette. A módosított adatokat kedvezően fogadták a piacok, ez mutatkozott meg a tegnap délutáni lassú forinterősödésben is. Kérdéses, hogy ez a hatás a mai napon még érezteti-e a hatását, folytatódhat-e a lassú forinterősödés. A forint erősödésében feltehetően szerepet játszik a lengyel zloty stabilizálódása az euróval szemben is. Elemzők várakozásai szerint a hazai fizetőeszköz a héten a jellemzően a 253-255 Ft/eurós sávban ingadozhat.

Az állampapírok másodpiacán a forint erősödésével párhuzamosan folytatódhat a mérsékelt hozamcsökkenés. Ma 3 hónapos diszkont-kincstárjegyek aukciójára kerül sor, az értékesítésre felkínált mennyiség 35 milliárd forint, az átlaghozam a tegnapi másodpiaci hozamszint (11.41%) körül alakulhat.

eurusdcomp
eurusdcomp
A dollár tegnapi, főként a törökországi és iraki robbantások miatt bekövetkezett jelentős gyengülése az euróval szemben megállt, és enyhe erősödést mutat a kurzus. A tegnapi 1.2050 USD/EUR körüli szintekről a kereskedés az elmúlt percekre az 1.20 - 1.2020 USD/EUR közötti sávba tevődött át. Az Irakból és a Közel-Keletről érkező, az erőszak terjedéséről szóló hírek továbbra is érzékenyen befolyásolhatják a két vezető deviza keresztárfolyamát.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

usdjpycomp
usdjpycomp
A mai, a várakozásokat meghaladó mértékű japán GDP-növekedés kedvezően hatott mind a részvény-, mind a devizapiacokra. A jen árfolyama a 114.50 JPY/USD körüli szintekről jelentős volatilitás mellett a 113.60 -113.90 JPY/USD alatti szintre került. A kedvező GDP-adatok a javuló japán gazdasági feltételekről tanúskodnak, amelyek fundamentálisan a jen erősödésének irányába mutatnak. Kérdéses azonban, hogy a japán jegybank milyen mértékben engedi erősödni a japán fizetőeszközt az elmúlt időszakban tapasztalt rendszeres intervenciókat követően.

HR BLOGGER
perfekt  |  2023.09.26 11:56
Bár az OKJ-képzési rendszer tavaly év végén teljesen kifutott, de még mindig az érdeklődők 80 százal...
hrdoktor  |  2023.09.25 05:30
Az emberi társadalom mindig is átalakult, fejlődött az idők folyamán, de az elmúlt évtizedekben tapa...
vezetoi-coaching  |  2023.09.24 15:21
My 2 cents ehhez… eleve a kérdés iroda vs HO a dolgozó populáció bár nem kicsi, de mégis csak egy sz...
laskainelli  |  2023.09.23 20:54
Boldognak lenni kellemes, sőt elképesztően jó érzés. Van, hogy a körülményeink adják meg ezt az érzé...
ajovomunkahelye  |  2023.09.14 16:38
Kincentric 5000 fő megkérdezésével végezte el globális kutatását, hogy jobban megértsük, hogyan véle...
A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

NAPTÁR
Tovább
2023. szeptember 26. kedd
Jusztina
39. hét
Szeptember 26.
Az európai nyelvek napja
Szeptember 26.
A tiszta hegyek napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM