16 °C Budapest

Folytatódik a távközlési piac konszolidációja: gazdát cserélt a Pantel

Pénzcentrum
2004. május 6. 08:41

Eladta a KPN a Pantelt. A holland távközlési társaság utolsó kelet-európai leánycégét a HTCC vásárolja meg. A tranzakció az idei évben várhatóan nem kerül lezárásra, a tranztakció egyéb részletei nem ismertek. Pantel teljes értéke (részvényesi érték + adósság) 10 milliárd forintos nagyságrendben van.

A HTCC helyi távközlési szolgáltató Magyarországon, sokáig úgy látszott, hogy ő is az eladó társaságok sorában van. Most terjeszkedéssel próbál erőt gyűjteni a magyar piacon, betörve az üzleti szolgáltatások piacára.

A Pantel eladása már régóta húzódik a KPN-nél, a holland cég úgy látszik, hogy végre kielégítő árat kapott. A KPN 75.2%-ot birtokol a Pantelben.

A Pantel eladása várható volt, a távközlési társaság a szektor csaknem minden társaságánál megfordult mint akvizíciós célpont. A HTCC mint akvitáló cég meglepő, korábban a társaság jellemzően passzív volt a magyar piacon.

A Pantel értékesítése a magyar távközlési szektor konszolidációját erősíti, a tranzakcióval gyakorlatilag a kis hal falta fel a nagy halat. Az akvizíció sikeres lezárásra után a HTCC egy Invitel nagyságrendű cég lesz, kiegyensúlyozott portfoliószerkezettel.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

A HTCC az ügyben még nem adott ki közleményt, a tranzakciót a KPN jelentette be.

Mint ismeretes korábban a KPN nagy erőkkel vett részt a magyar távközlés életében. A Pantel mellett a Pannon GSM is az ő többségi tulajdonában volt, a mobilcégben meglévő részesedését a Telenornak értékesítette.

HR BLOGGER
vezetoi-coaching  |  2021.05.17 17:06
„...Példás rend, vagy jó kedély? Példás rend vagy az öröm? Van a kötelesség érzése. De mi az első kö...
coachco  |  2021.05.17 13:56
Talán sokan érzik úgy mostanában, végre, kicsit mintha jobb lenne, talán túl vagyunk a nehezén. [.....
hrdoktor  |  2021.05.17 06:50
Kevésbé közismert, hogy az alváshiány hozzájárul a kóros súlytöbblet kialakulásához. [...] Bővebb...
legacykft  |  2021.05.14 18:55
Az utóbbi években nagyon keresetté és trendivé vált Agile Coach-nak lenni. Az álláshirdetések tele v...
hrbonbon  |  2021.05.14 18:06
Article written by Zineb Krafess, Researcher AIMS International  Morocco In 2020, recruitment has...
NAPTÁR
Tovább
2021. május 18. kedd
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?