PSZÁF: helytelen a Brau ajánlati ár

Pénzcentrum
2004. április 30. 08:54

A Brau ma arról tájékoztatta a befektetőket, hogy a PSZÁF a mai napon III/26.039-3/2004. szám alatt az alábbi rendelkező részt tartalmazó határozatot hozott nyilvánosságra, a részvényeinkre benyújtott nyilvános vételi ajánlattal kapcsolatban:

"1. Megállapítom, hogy a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete által hozott, az AMSTEL Sörgyár Részvénytársaság Magyarország (2921 Komárom, Tűzoltó utca 2.) részéről tett - a BRAU UNION HUNGÁRIA SÖRGYÁRAK RÉSZVÉNYTÁRSASÁG szavazati jogot biztosító elsőbbségi és törzsrészvényei megszerzésére irányuló - nyilvános vételi ajánlatot jóváhagyó, III/26.039-2/2003. számú, 2003. október 31. napján kelt határozatom jogszabálysértő, mert a határozat alapját képező kérelem mellékleteként becsatolt vételi ajánlat ajánlati árat tartalmazó rendelkezése - az Ajánlattevő és a Felügyelet érdekkörén kívül eső okból következően - nem valós adatokon alapul.

2. Felszólítom az AMSTEL Sörgyár Részvénytársaság Magyarországot (továbbiakban: Ajánlattevő), hogy a vételi ajánlat tárgyát képező törzsrészvényekért meghatározott ellenértéket - a vonatkozó jogszabályi követelményeknek megfelelően - az utólag felmerült valós adatok alapján, jelen határozatom kézhezvételétől számított öt napon belül módosítsa, ennek megfelelő tartalommal az ajánlatot nyújtsa be a Felügyeletre, és ezzel egyidejűleg kezdeményezze annak közzétételét.

3. Felhívom az Ajánlattevő figyelmét arra, hogy amennyiben a 2. pontban meghatározott felszólításomnak az arra megállapított határidőben nem tesz eleget, úgy a Felügyelet a jogszabálysértés ténye és fennállta okából az 1. pontban nevezett jóváhagyó határozatát akként módosítja, hogy a vételi ajánlat jóváhagyását megtagadja.

A határozat jogorvoslatra tekintet nélkül azonnal végrehajtandó."

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A határozat indoklásaként az szerepel, hogy egy bank téves adatszolgáltatása miatt a vételi ajánlati ár számításakor a törzsrészvények ajánlati ára helytelenül került meghatározásra, mely nem róható fel sem az ajánlattevőnek, sem a PSZÁF-nek.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
laskainelli  |  2022.08.16 21:28
A párkapcsolatban (mint minden emberi kapcsolatban) a távolodás természetes jelenség. A problémát ak...
coachco  |  2022.08.15 15:19
Amikor 1986-ban a diplomamunkámat egy olasz témából írtam, még fogalmam sem volt róla, milyen csodál...
perfekt  |  2022.08.15 08:41
A 34/2021 ITM rendelet értelmében a jövőben csak azok a szakemberek végezhetnek égéstermék-elvezető...
hrdoktor  |  2022.08.15 04:15
A várandósság miatt megnehezülhet a nők számára a munkahelyi helytállás. Milyen jogaik vannak, hogya...
vezetoi-coaching  |  2022.08.09 19:23
A spirál dinamika egy világszellem magyarázat a sok közül. Ragadós, ha egyszer megismered - hasonlóa...
Semmit nem ér csak az ötlet: sok magyar így rontja el az esélyeit arra, hogy a saját főnöke lehessen

Sokakat vonz az, hogy a saját főnöke legyen, ráadásul többen éreztük már úgy, hogy olyan ötlettel rukkoltunk elő, ami tényleg felpörgetné a piacot.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Sok magyar nem is tud erről az egyszerű trükkről: milliókat bukhatnak, ha nem figyelnek oda

A vállalkozásunk sikere rengeteg dolgon múlhat, nem elég az ötlet, bizony kemény munkát kell fektetni a sikerbe.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 16. kedd
Ábrahám
33. hét
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?