PSZÁF: helytelen a Brau ajánlati ár

Pénzcentrum
2004. április 30. 08:54

A Brau ma arról tájékoztatta a befektetőket, hogy a PSZÁF a mai napon III/26.039-3/2004. szám alatt az alábbi rendelkező részt tartalmazó határozatot hozott nyilvánosságra, a részvényeinkre benyújtott nyilvános vételi ajánlattal kapcsolatban:

"1. Megállapítom, hogy a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete által hozott, az AMSTEL Sörgyár Részvénytársaság Magyarország (2921 Komárom, Tűzoltó utca 2.) részéről tett - a BRAU UNION HUNGÁRIA SÖRGYÁRAK RÉSZVÉNYTÁRSASÁG szavazati jogot biztosító elsőbbségi és törzsrészvényei megszerzésére irányuló - nyilvános vételi ajánlatot jóváhagyó, III/26.039-2/2003. számú, 2003. október 31. napján kelt határozatom jogszabálysértő, mert a határozat alapját képező kérelem mellékleteként becsatolt vételi ajánlat ajánlati árat tartalmazó rendelkezése - az Ajánlattevő és a Felügyelet érdekkörén kívül eső okból következően - nem valós adatokon alapul.

2. Felszólítom az AMSTEL Sörgyár Részvénytársaság Magyarországot (továbbiakban: Ajánlattevő), hogy a vételi ajánlat tárgyát képező törzsrészvényekért meghatározott ellenértéket - a vonatkozó jogszabályi követelményeknek megfelelően - az utólag felmerült valós adatok alapján, jelen határozatom kézhezvételétől számított öt napon belül módosítsa, ennek megfelelő tartalommal az ajánlatot nyújtsa be a Felügyeletre, és ezzel egyidejűleg kezdeményezze annak közzétételét.

3. Felhívom az Ajánlattevő figyelmét arra, hogy amennyiben a 2. pontban meghatározott felszólításomnak az arra megállapított határidőben nem tesz eleget, úgy a Felügyelet a jogszabálysértés ténye és fennállta okából az 1. pontban nevezett jóváhagyó határozatát akként módosítja, hogy a vételi ajánlat jóváhagyását megtagadja.

A határozat jogorvoslatra tekintet nélkül azonnal végrehajtandó."

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A határozat indoklásaként az szerepel, hogy egy bank téves adatszolgáltatása miatt a vételi ajánlati ár számításakor a törzsrészvények ajánlati ára helytelenül került meghatározásra, mely nem róható fel sem az ajánlattevőnek, sem a PSZÁF-nek.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
perfekt  |  2021.08.04 22:41
Ha a saját tőke/ jegyzett tőke aránya nem megfelelő, lehetséges a jegyzett tőke leszállítása a tőket...
hrdoktor  |  2021.08.02 06:38
A közvélekedés szerint nyáron nincs szükség arra, hogy az immunrendszer működését étrendkiegészítőkk...
hrbonbon  |  2021.07.30 10:11
Ha nem is napi szinten, de viszonylag gyakran kérdeznek meg minket jelöltjeink, hogy hogyan öltözzen...
coachco  |  2021.07.28 17:49
Eszembe jutott egyik barátunk fia, aki járt egy magyarországi követségen, mégpedig a nagykövet meghí...
kovacstunde  |  2021.07.21 14:55
  Optimista, derűlátó ember vagyok, de mint mindenkit az életem során engem is értek veszteségek. H...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. augusztus 6. péntek
Berta, Bettina
31. hét
Augusztus 6.
Nemzetközi sörnap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?