12 °C Budapest

Nyitás után enyhe forintgyengülés, korrigált az euró

Pénzcentrum
2004. április 26. 10:33

A forint a ma reggeli nyitást követően a 250 Ft/eurós árfolyamszint alatt járt, a kötések 249.70- 252.20 közötti sávban történtek. Jelenleg az árfolyam 250 és 250.5 Ft/euró között mozog.

eurhufcomp
eurhufcomp
A forint a múlt pénteki jelentős erősödést követően úgy tűnik, hogy tartani tudja erejét az euróval szemben. Egy héttel a Monetáris Tanács ülése előtt - illetve a dollár jelentős izmosodása hatására - elképzelhető, hogy a kurzus tovább erősödhet a kereskedés további szakaszában.

Az állampapírok másodpiacán a nyitást követően vegyesen alakultak a hozamok. A rövid futamidőkön jelentősebb hozamcsökkenés tapasztalható (50-60 bp).

Az ÁKK holnap 3 hónapos diszkontkincstárjegyeket, majd csütörtökön 3 éves futamidejű államkötvényeket aukciónál. A felkínált mennyiség rendre 35, illetve 50 milliárd forint.

eurusdcomp
eurusdcomp
A dollár az 5 hónapos csúcsot jelentő 1.1785-ös szintről gyengült az euróval szemben, jelenleg az 1.1810 - 1.1830 közötti sávban zajlik a kereskedés. A kurzust a néhány perce napvilágott látott, ás váratlanul kedvező IFO index akár jelentősebb mértékben is befolyásolhatja, ugyanis az euró-zónára vonatkozó kamatcsökkentési várakozások enyhülhetnek, féket jelentve a dollár dinamikus erősödésének.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

usdjpycomp
usdjpycomp
A japán jen már napok óta a 108 jen/dollár fölötti szinten tartózkodik, a korábbi, 105 alatti szinthez képest. A múlt héten a jen egészen a 109.50-es szintig gyengült, azóta, már kismértékű korrekció következett, jelenleg a 108.90 - 109.10 jen/dollár közötti árfolyamsávban zajlik a kereskedés.

HR BLOGGER
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
perfekt  |  2024.04.10 14:41
Az utazási költségtérítési támogatásról a Kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi L...
hrdoktor  |  2024.04.09 12:06
„A nem az új igen” – olvashatjuk cikkek tucatjaiban. Nézzük, miért több ez, mint egy divatos életmód...
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 17. szerda
Rudolf
16. hét
Április 17.
Hemofília világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm