36 °C Budapest

MVM: cél a tőzsde

Pénzcentrum
2004. április 15. 08:38

Az MVM Rt. tegnap megtartotta a 2003. üzleti évet lezáró évi rendes közgyűlését. A közgyűlés elfogadta az Igazgatóság 2003. évi beszámolóját és üzleti jelentését, valamint a Felügyelő Bizottság és a könyvvizsgáló jelentését. A közgyűlés döntött a társaság 2004. évi üzletpolitikájának és üzleti tervének elfogadásáról, valamint jóváhagyta az MVM Rt. középtávú stratégiai tervét. A napirenden egyúttal szerepelt az MVM társaságcsoport konszolidált üzleti jelentésének és beszámolójának elfogadása, valamint - a későbbiekben tervezett tőzsdei bevezetéshez szükséges előkészítő lépésként - döntés a társaság részvényeinek átalakításáról- éll a társaság közleményében.

A tavalyi, 2003. évi rendes közgyűlés a társaság üzletpolitikájának főbb tervszámait a kedvezőtlen objektív feltételek kényszerű figyelembevételével ?18,6 Mrd Ft mérleg szerinti eredménnyel fogadta el. Az évközi árrendezés és az eredményes költséggazdálkodás együttes hatásaként sikerült a veszteség nagyságát lényegesen, -1,2 Mrd Ft-ra csökkenteni.

Az Igazgatóság javaslatára a közgyűlés elfogadta az éves beszámolót és az üzleti jelentést, a társaság mérlegét 365 milliárd 308 millió Ft mérleg-főösszeggel és - 1,238 milliárd Ft mérleg szerinti eredménnyel jóváhagyta.
A közgyűlés elfogadta a társaság 2004. évi üzletpolitikáját, és üzleti tervét, ennek keretében meghatározta a társaság idei évi beruházásainak fő irányait, melynek kiemelt területe az átviteli hálózat fejlesztése a hazai villamosenergia-ellátás biztonságának további növelése érdekében, illetve szem előtt tartva a hazai és nemzetközi árampiac igényeit is. Ezen túlmenően az MVM jelentős beruházásokat hajt végre a távhő-piacon való sikeres szereplés érdekében. Az MVM Rt. idei terveiben még továbbra is kisebb veszteséggel számol.

A közgyűlés megtárgyalta az MVM Rt. középtávú stratégiai tervét, mely egy erős, nemzeti többségi tulajdonú villamos társaság jövőképét vázolja fel. Az MVM Rt. célja, hogy a magyar villamosenergia-rendszer biztonságos működtetéséből rá háruló feladatokat maradéktalanul ellátva, domináns piaci szereplőként, nyereséges gazdálkodást folytatva tőzsdeképes vállalattá váljon. A társaság alapelve, hogy működése során egyaránt megfeleljen mind a nemzetközi villamos energetikai, illetve a hazai szabályozás által támasztott követelményeknek, mind a helyzetéből fakadó társadalmi elvárásoknak. A hazai reguláció EU direktíváknak, illetve az eddigi működési tapasztalatoknak megfelelő átalakítását feltételező MVM stratégia megfogalmazza azokat a főbb fejlesztési irányokat és feladatokat, amelyeket a társaság vezetésének el kell végeznie, hogy fenti célokat elérje, és egyúttal a megfelelő időpontban a társaság részvényeinek kisebbségi hányada a tőzsdére kerülhessen.

A közgyűlés a továbbiakban elfogadta az MVM Társaságcsoport 2003. évi összevont (konszolidált) beszámolóját és üzleti jelentését. A konszolidált MVM csoport szintű eredményt az anyavállalaton kívül a teljes konszolidációba bevont leányvállalati kör (Vértesi Erőmű Rt., Paksi Atomerőmű Rt., Országos Villamostávvezeték Rt., MVM Partner Energiakereskedelmi Rt.) eredménye határozta meg. A közgyűlés az igazgatóság előterjesztése alapján az MVM Társaságcsoport konszolidált mérlegét és eredmény kimutatását 448,2 Mrd Ft mérleg főösszeggel, és - 3,8 Mrd Ft mérleg szerinti veszteséggel állapította meg.
A közgyűlés - a társaság tervezett tőzsdei bevezetésének előkészítéseként - döntött továbbá az MVM Rt. nyomdai úton előállított részvényeinek dematerializált részvénnyé történő átalakításáról

HR BLOGGER
hrbonbon  |  2021.06.22 14:01
Article written by Olivier Legrand, Managing Partner AIMS International Belgium & Global Practice Le...
perfekt  |  2021.06.22 08:10
Valószínűleg már senkit nem lep meg, hogy a nyári meleggel együtt érkezik az adótörvény csomag, amel...
hrdoktor  |  2021.06.21 05:58
A szemek alatti karikák a legtöbb embernél nem csak a genetikával, hanem az életmóddal is összefügge...
legacykft  |  2021.06.18 18:55
Az elmúlt évek munkaerőpiaci helyzetéből kifolyólag jellemzően olyan kérdések foglalkoztatták a cége...
ajovomunkahelye  |  2021.06.17 09:16
Hogyan alakult a munkavállalói elkötelezettség a járvány kitörésétől kezdve? Az első hullámban még m...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 23. szerda
Zoltán
25. hét
Június 23.
Szentivánéj
Június 23.
Olimpiai világnap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. június 23. 13:00