11 °C Budapest

MVM: cél a tőzsde

Pénzcentrum
2004. április 15. 08:38

Az MVM Rt. tegnap megtartotta a 2003. üzleti évet lezáró évi rendes közgyűlését. A közgyűlés elfogadta az Igazgatóság 2003. évi beszámolóját és üzleti jelentését, valamint a Felügyelő Bizottság és a könyvvizsgáló jelentését. A közgyűlés döntött a társaság 2004. évi üzletpolitikájának és üzleti tervének elfogadásáról, valamint jóváhagyta az MVM Rt. középtávú stratégiai tervét. A napirenden egyúttal szerepelt az MVM társaságcsoport konszolidált üzleti jelentésének és beszámolójának elfogadása, valamint - a későbbiekben tervezett tőzsdei bevezetéshez szükséges előkészítő lépésként - döntés a társaság részvényeinek átalakításáról- éll a társaság közleményében.

A tavalyi, 2003. évi rendes közgyűlés a társaság üzletpolitikájának főbb tervszámait a kedvezőtlen objektív feltételek kényszerű figyelembevételével ?18,6 Mrd Ft mérleg szerinti eredménnyel fogadta el. Az évközi árrendezés és az eredményes költséggazdálkodás együttes hatásaként sikerült a veszteség nagyságát lényegesen, -1,2 Mrd Ft-ra csökkenteni.

Az Igazgatóság javaslatára a közgyűlés elfogadta az éves beszámolót és az üzleti jelentést, a társaság mérlegét 365 milliárd 308 millió Ft mérleg-főösszeggel és - 1,238 milliárd Ft mérleg szerinti eredménnyel jóváhagyta.
A közgyűlés elfogadta a társaság 2004. évi üzletpolitikáját, és üzleti tervét, ennek keretében meghatározta a társaság idei évi beruházásainak fő irányait, melynek kiemelt területe az átviteli hálózat fejlesztése a hazai villamosenergia-ellátás biztonságának további növelése érdekében, illetve szem előtt tartva a hazai és nemzetközi árampiac igényeit is. Ezen túlmenően az MVM jelentős beruházásokat hajt végre a távhő-piacon való sikeres szereplés érdekében. Az MVM Rt. idei terveiben még továbbra is kisebb veszteséggel számol.

A közgyűlés megtárgyalta az MVM Rt. középtávú stratégiai tervét, mely egy erős, nemzeti többségi tulajdonú villamos társaság jövőképét vázolja fel. Az MVM Rt. célja, hogy a magyar villamosenergia-rendszer biztonságos működtetéséből rá háruló feladatokat maradéktalanul ellátva, domináns piaci szereplőként, nyereséges gazdálkodást folytatva tőzsdeképes vállalattá váljon. A társaság alapelve, hogy működése során egyaránt megfeleljen mind a nemzetközi villamos energetikai, illetve a hazai szabályozás által támasztott követelményeknek, mind a helyzetéből fakadó társadalmi elvárásoknak. A hazai reguláció EU direktíváknak, illetve az eddigi működési tapasztalatoknak megfelelő átalakítását feltételező MVM stratégia megfogalmazza azokat a főbb fejlesztési irányokat és feladatokat, amelyeket a társaság vezetésének el kell végeznie, hogy fenti célokat elérje, és egyúttal a megfelelő időpontban a társaság részvényeinek kisebbségi hányada a tőzsdére kerülhessen.

A közgyűlés a továbbiakban elfogadta az MVM Társaságcsoport 2003. évi összevont (konszolidált) beszámolóját és üzleti jelentését. A konszolidált MVM csoport szintű eredményt az anyavállalaton kívül a teljes konszolidációba bevont leányvállalati kör (Vértesi Erőmű Rt., Paksi Atomerőmű Rt., Országos Villamostávvezeték Rt., MVM Partner Energiakereskedelmi Rt.) eredménye határozta meg. A közgyűlés az igazgatóság előterjesztése alapján az MVM Társaságcsoport konszolidált mérlegét és eredmény kimutatását 448,2 Mrd Ft mérleg főösszeggel, és - 3,8 Mrd Ft mérleg szerinti veszteséggel állapította meg.
A közgyűlés - a társaság tervezett tőzsdei bevezetésének előkészítéseként - döntött továbbá az MVM Rt. nyomdai úton előállított részvényeinek dematerializált részvénnyé történő átalakításáról

HR BLOGGER
perfekt  |  2024.04.23 12:25
A "GINOP PLUSZ-3.2.1.-21 III. ütem keretein belül képzési és bértámogatási lehetőségek vehetők igény...
hrdoktor  |  2024.04.23 11:46
Sokan szenvednek kézfájdalmaktól a számítógépes munka következtében, ami helyes egérhasználattal jel...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 27. szombat
Zita
17. hét
Április 27.
Morse nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm