MVM: cél a tőzsde

Pénzcentrum
2004. április 15. 08:38

Az MVM Rt. tegnap megtartotta a 2003. üzleti évet lezáró évi rendes közgyűlését. A közgyűlés elfogadta az Igazgatóság 2003. évi beszámolóját és üzleti jelentését, valamint a Felügyelő Bizottság és a könyvvizsgáló jelentését. A közgyűlés döntött a társaság 2004. évi üzletpolitikájának és üzleti tervének elfogadásáról, valamint jóváhagyta az MVM Rt. középtávú stratégiai tervét. A napirenden egyúttal szerepelt az MVM társaságcsoport konszolidált üzleti jelentésének és beszámolójának elfogadása, valamint - a későbbiekben tervezett tőzsdei bevezetéshez szükséges előkészítő lépésként - döntés a társaság részvényeinek átalakításáról- éll a társaság közleményében.

A tavalyi, 2003. évi rendes közgyűlés a társaság üzletpolitikájának főbb tervszámait a kedvezőtlen objektív feltételek kényszerű figyelembevételével ?18,6 Mrd Ft mérleg szerinti eredménnyel fogadta el. Az évközi árrendezés és az eredményes költséggazdálkodás együttes hatásaként sikerült a veszteség nagyságát lényegesen, -1,2 Mrd Ft-ra csökkenteni.

Az Igazgatóság javaslatára a közgyűlés elfogadta az éves beszámolót és az üzleti jelentést, a társaság mérlegét 365 milliárd 308 millió Ft mérleg-főösszeggel és - 1,238 milliárd Ft mérleg szerinti eredménnyel jóváhagyta.
A közgyűlés elfogadta a társaság 2004. évi üzletpolitikáját, és üzleti tervét, ennek keretében meghatározta a társaság idei évi beruházásainak fő irányait, melynek kiemelt területe az átviteli hálózat fejlesztése a hazai villamosenergia-ellátás biztonságának további növelése érdekében, illetve szem előtt tartva a hazai és nemzetközi árampiac igényeit is. Ezen túlmenően az MVM jelentős beruházásokat hajt végre a távhő-piacon való sikeres szereplés érdekében. Az MVM Rt. idei terveiben még továbbra is kisebb veszteséggel számol.

A közgyűlés megtárgyalta az MVM Rt. középtávú stratégiai tervét, mely egy erős, nemzeti többségi tulajdonú villamos társaság jövőképét vázolja fel. Az MVM Rt. célja, hogy a magyar villamosenergia-rendszer biztonságos működtetéséből rá háruló feladatokat maradéktalanul ellátva, domináns piaci szereplőként, nyereséges gazdálkodást folytatva tőzsdeképes vállalattá váljon. A társaság alapelve, hogy működése során egyaránt megfeleljen mind a nemzetközi villamos energetikai, illetve a hazai szabályozás által támasztott követelményeknek, mind a helyzetéből fakadó társadalmi elvárásoknak. A hazai reguláció EU direktíváknak, illetve az eddigi működési tapasztalatoknak megfelelő átalakítását feltételező MVM stratégia megfogalmazza azokat a főbb fejlesztési irányokat és feladatokat, amelyeket a társaság vezetésének el kell végeznie, hogy fenti célokat elérje, és egyúttal a megfelelő időpontban a társaság részvényeinek kisebbségi hányada a tőzsdére kerülhessen.

A közgyűlés a továbbiakban elfogadta az MVM Társaságcsoport 2003. évi összevont (konszolidált) beszámolóját és üzleti jelentését. A konszolidált MVM csoport szintű eredményt az anyavállalaton kívül a teljes konszolidációba bevont leányvállalati kör (Vértesi Erőmű Rt., Paksi Atomerőmű Rt., Országos Villamostávvezeték Rt., MVM Partner Energiakereskedelmi Rt.) eredménye határozta meg. A közgyűlés az igazgatóság előterjesztése alapján az MVM Társaságcsoport konszolidált mérlegét és eredmény kimutatását 448,2 Mrd Ft mérleg főösszeggel, és - 3,8 Mrd Ft mérleg szerinti veszteséggel állapította meg.
A közgyűlés - a társaság tervezett tőzsdei bevezetésének előkészítéseként - döntött továbbá az MVM Rt. nyomdai úton előállított részvényeinek dematerializált részvénnyé történő átalakításáról

HR BLOGGER
coachco  |  2024.05.23 14:35
Nyakunkon ez a különleges, egyre izgalmasabbnak tűnő június 9, amikor a helyhatósági választást össz...
perfekt  |  2024.05.21 13:59
Abban az esetben, ha felnőttképzés keretében tanulunk, felnőttképzési jogviszony jön létre. Az erre...
hrdoktor  |  2024.05.21 10:15
Azokat az irodai dolgozókat, akik a nap jelentős részében lefelé fordított fejjel néznek a munkaeszk...
laskainelli  |  2024.05.21 09:18
Mindannyiunkkal előfordulhat, hogy egyszerűen elfogy az energiánk. Fáradtak, céltalanok és motiválat...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 24. péntek
Eszter, Eliza
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem