MVM: cél a tőzsde

Pénzcentrum
2004. április 15. 08:38

Az MVM Rt. tegnap megtartotta a 2003. üzleti évet lezáró évi rendes közgyűlését. A közgyűlés elfogadta az Igazgatóság 2003. évi beszámolóját és üzleti jelentését, valamint a Felügyelő Bizottság és a könyvvizsgáló jelentését. A közgyűlés döntött a társaság 2004. évi üzletpolitikájának és üzleti tervének elfogadásáról, valamint jóváhagyta az MVM Rt. középtávú stratégiai tervét. A napirenden egyúttal szerepelt az MVM társaságcsoport konszolidált üzleti jelentésének és beszámolójának elfogadása, valamint - a későbbiekben tervezett tőzsdei bevezetéshez szükséges előkészítő lépésként - döntés a társaság részvényeinek átalakításáról- éll a társaság közleményében.

A tavalyi, 2003. évi rendes közgyűlés a társaság üzletpolitikájának főbb tervszámait a kedvezőtlen objektív feltételek kényszerű figyelembevételével ?18,6 Mrd Ft mérleg szerinti eredménnyel fogadta el. Az évközi árrendezés és az eredményes költséggazdálkodás együttes hatásaként sikerült a veszteség nagyságát lényegesen, -1,2 Mrd Ft-ra csökkenteni.

Az Igazgatóság javaslatára a közgyűlés elfogadta az éves beszámolót és az üzleti jelentést, a társaság mérlegét 365 milliárd 308 millió Ft mérleg-főösszeggel és - 1,238 milliárd Ft mérleg szerinti eredménnyel jóváhagyta.
A közgyűlés elfogadta a társaság 2004. évi üzletpolitikáját, és üzleti tervét, ennek keretében meghatározta a társaság idei évi beruházásainak fő irányait, melynek kiemelt területe az átviteli hálózat fejlesztése a hazai villamosenergia-ellátás biztonságának további növelése érdekében, illetve szem előtt tartva a hazai és nemzetközi árampiac igényeit is. Ezen túlmenően az MVM jelentős beruházásokat hajt végre a távhő-piacon való sikeres szereplés érdekében. Az MVM Rt. idei terveiben még továbbra is kisebb veszteséggel számol.

A közgyűlés megtárgyalta az MVM Rt. középtávú stratégiai tervét, mely egy erős, nemzeti többségi tulajdonú villamos társaság jövőképét vázolja fel. Az MVM Rt. célja, hogy a magyar villamosenergia-rendszer biztonságos működtetéséből rá háruló feladatokat maradéktalanul ellátva, domináns piaci szereplőként, nyereséges gazdálkodást folytatva tőzsdeképes vállalattá váljon. A társaság alapelve, hogy működése során egyaránt megfeleljen mind a nemzetközi villamos energetikai, illetve a hazai szabályozás által támasztott követelményeknek, mind a helyzetéből fakadó társadalmi elvárásoknak. A hazai reguláció EU direktíváknak, illetve az eddigi működési tapasztalatoknak megfelelő átalakítását feltételező MVM stratégia megfogalmazza azokat a főbb fejlesztési irányokat és feladatokat, amelyeket a társaság vezetésének el kell végeznie, hogy fenti célokat elérje, és egyúttal a megfelelő időpontban a társaság részvényeinek kisebbségi hányada a tőzsdére kerülhessen.

A közgyűlés a továbbiakban elfogadta az MVM Társaságcsoport 2003. évi összevont (konszolidált) beszámolóját és üzleti jelentését. A konszolidált MVM csoport szintű eredményt az anyavállalaton kívül a teljes konszolidációba bevont leányvállalati kör (Vértesi Erőmű Rt., Paksi Atomerőmű Rt., Országos Villamostávvezeték Rt., MVM Partner Energiakereskedelmi Rt.) eredménye határozta meg. A közgyűlés az igazgatóság előterjesztése alapján az MVM Társaságcsoport konszolidált mérlegét és eredmény kimutatását 448,2 Mrd Ft mérleg főösszeggel, és - 3,8 Mrd Ft mérleg szerinti veszteséggel állapította meg.
A közgyűlés - a társaság tervezett tőzsdei bevezetésének előkészítéseként - döntött továbbá az MVM Rt. nyomdai úton előállított részvényeinek dematerializált részvénnyé történő átalakításáról

HR BLOGGER
hrdoktor  |  2024.07.24 05:45
Jelenleg négy különböző generáció tagjai dolgoznak együtt a munkahelyeken, ami a lehetőségek mellett...
coachco  |  2024.07.14 19:49
Remarque híres regénye és az alapján készült film sem lesz témája az írásnak, de az asszociáció nem...
laskainelli  |  2024.07.08 09:07
Az önbizalom erősítése elhagyhatatlan lépés, ha jobban akarod magad érezni a bőrödben. Kihat a dönté...
perfekt  |  2024.06.04 14:41
A Perfekt Zrt. megkapta a Pénzügyminisztériumtól a Határozatot az Adótanácsadói és az Okleveles adós...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Tini unokájával közösen ad ki könyvet a 77 éves, Pulitzer-emlékdíjas fotóművész (x)

Révész Tamás 20 évnyi amerikai élet után visszatért Magyarországra és az újabb könyve már itthon, Budapesten készült.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

NAPTÁR
Tovább
2024. július 27. szombat
Olga, Liliána
30. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem