Milliárdos beruházások a hazai repülőtereken (Ferihegy, Debrecen, Sármellék, Pécs)

Pénzcentrum
2004. április 14. 10:30

A diszkontlégitársaságok megjelenésével párhuzamosan egyre dinamikusabban haladnak a szükséges fejlesztési munkálatok a hazai repülőtereken.

A leginkább középpontban lévő Ferihegy a stratégiai tervek megvalósulása után a jelenlegi forgalomnak közel ötszörösét, akár évente harmincmillió főt is képes majd fogadni. A legjelentősebb beruházások a kiszolgáló egységekhez kötődnek, hiszen a már meglévő le- és felszállópályák európai viszonylatban is megfelelőek.

Ferihegy 1 reptér-utasforgalmi épületének teljes felújítása jövő tavaszra fejeződhet be. A hosszabb időtávra vonatkozó fejlesztési tervek a 2-es terminál kibővítését, a távlati célok pedig a 3-as terminál teljes felépítését tartalmazzák. A 3-as terminál megvalósulásához elengedhetetlenek újabb infrastrukturális beruhazások: az M0-ás körgyűrű, az M4-es és az M5-ös autópályák bekötő szakaszának kiépítése, a ferihegyi gyorsforgalmi út rekonstrukciója, valamint gyorsvasút létesítése a Nyugati, esetleg a Keleti pályaudvarral is.


A vidéki repülőtereken idén többmilliárd Ft összértékben hajtanak végre fejlesztéseket.

Debrecenben az éjszakai navigációs rendszer kiépítése 400 millió forintos beruházással készült el, de további százmillió forintokba kerül az utasforgalmi épület átalakítása, felújítása.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Sármelléken 300 millió forintos központi támogatással jön létre az éjszakai navigációs rendszer.

A Pécs határában található pogányi sportrepülőtér és a hozzá kapcsolódó létesítmények mintegy 4 milliárd forintos beruházás után szintén nemzetközi légiutasforgalmat bonyolíthatnak majd. A kifutópálya, a hozzá tartozó gurulóút és két forgalmi előtér már elkészült. A tervek szerint az év végéig rendelkezésre állnak az üzemeltetéshez nélkülözhetetlen berendezések (üzemanyagtöltő rendszer, föld alatti tartályok, jégtelenítő szerkezet), jövőre pedig megépülhet a Pécsről kivezető négysávos út.

HR BLOGGER
legacykft  |  2021.06.18 18:55
Az elmúlt évek munkaerőpiaci helyzetéből kifolyólag jellemzően olyan kérdések foglalkoztatták a cége...
ajovomunkahelye  |  2021.06.17 09:16
Hogyan alakult a munkavállalói elkötelezettség a járvány kitörésétől kezdve? Az első hullámban még m...
perfekt  |  2021.06.14 08:18
A számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 153. § (1) bekezdése alapján az adott üzleti év mérlegford...
hrdoktor  |  2021.06.14 06:55
Praktikus tanácsok, hogyan számoljuk fel a látens beidegződéseket, amik saját fejlődésünket gátolják...
coachco  |  2021.06.09 11:06
Olvasom Obama ex-elnök memoárját, másodjára fogtam bele. Nem mintha nem lenne érdekes, de cirka 700...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 19. szombat
Gyárfás
24. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?