30 °C Budapest

Orosz-magyar barátság a piacon, a rally részletei

Pénzcentrum
2004. április 9. 09:54

Nem számított semmi, tovább folytatódott a rally Kelet-Európában. Az irányadó indexek közül valamennyi számottevő emelkedést mutatott, a hét nyertese a BUX lett, amely közel 5%-ot emelkedett forintban számolva. Euró alapon az RTS kicsivel megverte a magyar indikátort . A piac konvergenciára játszik. A régió legjobb teljesítményt mutató papírja az Antenna Hungária lett. A műsorterjesztő

Nem számított semmi, tovább folytatódott a rally Kelet-Európában. Az irányadó indexek közül valamennyi számottevő emelkedést mutatott, a hét nyertese a BUX lett, amely közel 5%-ot emelkedett forintban számolva. Euró alapon az RTS kicsivel megverte a magyar indikátort .


A piac konvergenciára játszik.

A régió legjobb teljesítményt mutató papírja az Antenna Hungária lett. A műsorterjesztő árfolyama több mint 15%-kal bővül egy hét alatt. Az AH-n kívül még egy papír mutatott kétszámjegyű növekedést. Az orosz Unified Energy a Gazprom szerepvállalása miatt robbant fel.


A legjobban teljesítő 12 papír között csak orosz és magyar papír található, a cseh és a lengyel tőzsde a héten a második vonalba szorult. A magyar papírok közül érdemes kiemelni az előző hét nagy veszteseinek a Nabinak, illetve a Rábának a feltámadását.


A legrosszabb papírok listáját is egy magyar papír vezeti, a Mezőgépnak nem sikerül részt vállalni a gépipari rallyból. A rossz papírok között továbbra is jelentős szerepet vállalnak a lengyel mid-capek.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)


A régió óriásbankjai közül továbbra is az OTP nyújtja a legmegbízhatóbb és a legjobb teljesítményt. Az OTP 3 hónap alatt euróban 60%-ot ment fel.

A távközlési frontot a korábbi vezető Matáv háttérbe szorult, piacot a TPSA és a Cesky Telecom dominálta,

HR BLOGGER
ajovomunkahelye  |  2021.06.17 09:16
Hogyan alakult a munkavállalói elkötelezettség a járvány kitörésétől kezdve? Az első hullámban még m...
perfekt  |  2021.06.14 08:18
A számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 153. § (1) bekezdése alapján az adott üzleti év mérlegford...
hrdoktor  |  2021.06.14 06:55
Praktikus tanácsok, hogyan számoljuk fel a látens beidegződéseket, amik saját fejlődésünket gátolják...
legacykft  |  2021.06.11 18:55
Az elmúlt heteket tekintve, több kompetenciafejlesztő tréninget is maga mögött tudhat a Legacy. Ahho...
coachco  |  2021.06.09 11:06
Olvasom Obama ex-elnök memoárját, másodjára fogtam bele. Nem mintha nem lenne érdekes, de cirka 700...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 18. péntek
Arnold, Levente
24. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?