Citibank - Egy fényes, kiegyensúlyozott év

Pénzcentrum
2004. április 7. 09:15

Rekorderedményről számolt be a Citibank Rt., a Citigroup tagja reggeli sajtótájékoztatóján. A 2003-as esztendőben a bank adózott eredménye 28%-kal, 8.8-ról 11.3 mrd forintra bővült, míg a mérlegfőösszeg 14%-os emelkedést mutatott: 319.2-ről 363.4 mrd-ra ugrott. A bank nettó hitelállománya 164.7 mrd, míg betétállománya 244.2 mrd forintot tett ki. (Ezen számok csökkenést mutattak a 2002-es évhez képest, mely ellentétes a bankszektorban tapasztalható trenddel.) A tőkearányos megtérülés (ROE) 30.47%-os, az eszközarányos megtérülés (ROA) pedig 3.32%-os volt az elmúlt év során. Zdenek Turek a Citibank elnök-vezérigazgatója elmondta, a kedvezően alakuló számadatok mögött a vállalati és lakossági üzletág kiegyensúlyozott tevékenységét kell kiemelnünk, mint az eredmények fő okozóját. A kkv üzletág szintén jelentős, éves szinten 40%-os növekedést produkált, a tavalyi év végére immár 10,000-et is meghaladó ügyfelet számlálva. A bank lakossági ügyfeleinek száma közel 300,000-re bővült. A lakossági ágazat vezetője a CitiGold vagyonkezelési tervező szolgáltatást emelte ki, mint személyre szabott, egyedülálló terméket, a siker egyik zálogát. A bank képviselői kiemelt figyelmet szenteltek a Citibank szponzorációs tevékenységének, melynek kapcsán az oktatás és egészségügy területe mellett a "Monet és barátai" kiállítás is feliratkozott a listára. Zdenek Turek az EU-csatlakozással járó változó környezetre hívta fel a figyelmet, elmondva, hogy a Citigroup számára Magyarország stratégiai fontossággal bír, így az itteni tevékenység további befektetéseket igényel. A vezetés továbbra is szeretné fenntartani a kiemelkedő hatékonyságot és igyekeznek megkülönböztetni magukat versenytársaiktól. A lakossági ágazat stratégiájának fontos eleme az elérhetőség növelése, mely a bank hálózatának bővítését igényli. Mindemellett egy rendkívül rugalmas, a világ bármely pontjáról telefonon igényelhető hitel bevezetését is tervezik. A fent vázolt agresszív növekedési stratégiának tudható be, hogy a megtermelt eredmény Magyarországon kerül újrabefektetésre, így a bank nem fizet osztalékot. Kérdésekre adott válaszában az elnök-vezérigazgató kifejtette, hogy a Citigroup globális stratégiájából eredő elvárásoknak megfelelően fontolóra veszik az akvizíciós lehetőségeket és amennyiben ezeket megfelelőnek találják, lépni fognak.

HR BLOGGER
hrdoktor  |  2023.09.25 05:30
Az emberi társadalom mindig is átalakult, fejlődött az idők folyamán, de az elmúlt évtizedekben tapa...
vezetoi-coaching  |  2023.09.24 15:21
My 2 cents ehhez… eleve a kérdés iroda vs HO a dolgozó populáció bár nem kicsi, de mégis csak egy sz...
laskainelli  |  2023.09.23 20:54
Boldognak lenni kellemes, sőt elképesztően jó érzés. Van, hogy a körülményeink adják meg ezt az érzé...
perfekt  |  2023.09.20 16:24
Üdvözlünk az egyre fejlődő digitális korszakban, ahol a közösségi média nem csak szórakozás, hanem a...
ajovomunkahelye  |  2023.09.14 16:38
Kincentric 5000 fő megkérdezésével végezte el globális kutatását, hogy jobban megértsük, hogyan véle...
A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

NAPTÁR
Tovább
2023. szeptember 25. hétfő
Eufrozina, Kende
39. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM