Citibank - Egy fényes, kiegyensúlyozott év

Pénzcentrum
2004. április 7. 09:15

Rekorderedményről számolt be a Citibank Rt., a Citigroup tagja reggeli sajtótájékoztatóján. A 2003-as esztendőben a bank adózott eredménye 28%-kal, 8.8-ról 11.3 mrd forintra bővült, míg a mérlegfőösszeg 14%-os emelkedést mutatott: 319.2-ről 363.4 mrd-ra ugrott. A bank nettó hitelállománya 164.7 mrd, míg betétállománya 244.2 mrd forintot tett ki. (Ezen számok csökkenést mutattak a 2002-es évhez képest, mely ellentétes a bankszektorban tapasztalható trenddel.) A tőkearányos megtérülés (ROE) 30.47%-os, az eszközarányos megtérülés (ROA) pedig 3.32%-os volt az elmúlt év során. Zdenek Turek a Citibank elnök-vezérigazgatója elmondta, a kedvezően alakuló számadatok mögött a vállalati és lakossági üzletág kiegyensúlyozott tevékenységét kell kiemelnünk, mint az eredmények fő okozóját. A kkv üzletág szintén jelentős, éves szinten 40%-os növekedést produkált, a tavalyi év végére immár 10,000-et is meghaladó ügyfelet számlálva. A bank lakossági ügyfeleinek száma közel 300,000-re bővült. A lakossági ágazat vezetője a CitiGold vagyonkezelési tervező szolgáltatást emelte ki, mint személyre szabott, egyedülálló terméket, a siker egyik zálogát. A bank képviselői kiemelt figyelmet szenteltek a Citibank szponzorációs tevékenységének, melynek kapcsán az oktatás és egészségügy területe mellett a "Monet és barátai" kiállítás is feliratkozott a listára. Zdenek Turek az EU-csatlakozással járó változó környezetre hívta fel a figyelmet, elmondva, hogy a Citigroup számára Magyarország stratégiai fontossággal bír, így az itteni tevékenység további befektetéseket igényel. A vezetés továbbra is szeretné fenntartani a kiemelkedő hatékonyságot és igyekeznek megkülönböztetni magukat versenytársaiktól. A lakossági ágazat stratégiájának fontos eleme az elérhetőség növelése, mely a bank hálózatának bővítését igényli. Mindemellett egy rendkívül rugalmas, a világ bármely pontjáról telefonon igényelhető hitel bevezetését is tervezik. A fent vázolt agresszív növekedési stratégiának tudható be, hogy a megtermelt eredmény Magyarországon kerül újrabefektetésre, így a bank nem fizet osztalékot. Kérdésekre adott válaszában az elnök-vezérigazgató kifejtette, hogy a Citigroup globális stratégiájából eredő elvárásoknak megfelelően fontolóra veszik az akvizíciós lehetőségeket és amennyiben ezeket megfelelőnek találják, lépni fognak.

HR BLOGGER
laskainelli  |  2022.08.16 21:28
A párkapcsolatban (mint minden emberi kapcsolatban) a távolodás természetes jelenség. A problémát ak...
coachco  |  2022.08.15 15:19
Amikor 1986-ban a diplomamunkámat egy olasz témából írtam, még fogalmam sem volt róla, milyen csodál...
perfekt  |  2022.08.15 08:41
A 34/2021 ITM rendelet értelmében a jövőben csak azok a szakemberek végezhetnek égéstermék-elvezető...
hrdoktor  |  2022.08.15 04:15
A várandósság miatt megnehezülhet a nők számára a munkahelyi helytállás. Milyen jogaik vannak, hogya...
vezetoi-coaching  |  2022.08.09 19:23
A spirál dinamika egy világszellem magyarázat a sok közül. Ragadós, ha egyszer megismered - hasonlóa...
Semmit nem ér csak az ötlet: sok magyar így rontja el az esélyeit arra, hogy a saját főnöke lehessen

Sokakat vonz az, hogy a saját főnöke legyen, ráadásul többen éreztük már úgy, hogy olyan ötlettel rukkoltunk elő, ami tényleg felpörgetné a piacot.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Sok magyar nem is tud erről az egyszerű trükkről: milliókat bukhatnak, ha nem figyelnek oda

A vállalkozásunk sikere rengeteg dolgon múlhat, nem elég az ötlet, bizony kemény munkát kell fektetni a sikerbe.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 17. szerda
Jácint
33. hét
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?