12 °C Budapest

Történelmi csúcson a MOL - hatalmas vételek kitörés után (3.)

Pénzcentrum
2004. április 2. 15:43

Történelmi csúcsra emelkedett a MOL árfolyama. A délutáni kereskedésben 3.7 mrd Ft-os forgalmat elérve 7,365 Ft-ig emelkedtett a papír, s ezzel átlépte a korábbi 7,360 Ft-os 1998-ban felállított rekord szintet.

Üzletkötőktől származó információink szerint nem koncentrált vételekről van szó, gyakorlatilag minden piaci szereplő a vételi oldalt erősíti.


A MOL jelentősen lemaradt az elmúlt hetekben a piaci trendttől, így a mai jelentős emelkedés egy piaci felzárkózásként is értelmezhető.

Nem tudhatjuk, hogy a jelenlegi emelkedésben mennyire játszik szerepet a délelőtt folyamán megjelent hír, miszerint a PKN menedzsmentje elkötelezett a MOL-PKN stratégiai szövetség iránt, s kitűzésre került a szerződés aláírásának időpontja április 30-ra. A lengyel sajtó által megszellőztetett információk szerint 800-840 m EUR megtakarítást vár a PKN a szövetségtől.


Összességében kijelenthető, hogy a PKN-MOL szövetség befektetői megítélése a MOL-részvényesek között nem egyértelmű, bár az elmúlt időszakban mintha a kedvező vélemények kissé túlsúlyba kerültek volna.

A potenciális tranzakció elemzői értékelése csak a szerzédés aláírását követően következhet be, hiszen a MOL tájékoztatási politikája szerint nem nyilatkozik aláírás előtt. Tekintettel az információ hiányos környezetre úgy ítéljük meg, hogy a részvény árfolyam ingadozása erős maradhat.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

Miközben ezen sorokat pötyörésztük az árfolyam 7,485 Ft-ig emelkedett. A forgalom a kereskedés végére 7 mrd Ft fölé kúszott.

Megállapítható, hogy a 6,500 Ft-os jegyzések elkezdenek beérni. A magánszemélyek halasztott fizetéssel jegyezve 2,500 Ft-os tőkerészre vetítve 40%-os hozamnál tartanak.

Egyébként funamentális oldalról indolkolható az emelkedés. A finomítói árrések változatlanul magasak, sőt a kifejezetten jó negyedik negyedévhez képest az első negyedévben tovább bővültek.

HR BLOGGER
vezetoi-coaching  |  2021.05.12 15:36
Duolingo „használati utasítás” (blogokból szedtem össze, de alapvetően a saját gyakorlati tapasztala...
perfekt  |  2021.05.10 16:26
A közelmúltban olvashattunk arról, hogy az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indított...
hrdoktor  |  2021.05.10 06:35
A munkahelyi egészségvédelem részeként az elhízás megelőzésével is foglalkoznunk kell. [...] Bőve...
legacykft  |  2021.05.07 18:55
Mielőtt erre a kérdésre válaszolnék, elmesélem, hogyan is fogalmazódott meg bennem. Ahogy minden fol...
hrbonbon  |  2021.04.27 21:03
Egy nem teljesen friss, de nagyon érdekes cikkre bukkantunk az Industrial and Organizational Psychol...
NAPTÁR
Tovább
2021. május 13. csütörtök
Szervác, Imola
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 12. 21:06