Történelmi csúcson a MOL - hatalmas vételek kitörés után (3.)

Pénzcentrum
2004. április 2. 15:43

Történelmi csúcsra emelkedett a MOL árfolyama. A délutáni kereskedésben 3.7 mrd Ft-os forgalmat elérve 7,365 Ft-ig emelkedtett a papír, s ezzel átlépte a korábbi 7,360 Ft-os 1998-ban felállított rekord szintet.

Üzletkötőktől származó információink szerint nem koncentrált vételekről van szó, gyakorlatilag minden piaci szereplő a vételi oldalt erősíti.


A MOL jelentősen lemaradt az elmúlt hetekben a piaci trendttől, így a mai jelentős emelkedés egy piaci felzárkózásként is értelmezhető.

Nem tudhatjuk, hogy a jelenlegi emelkedésben mennyire játszik szerepet a délelőtt folyamán megjelent hír, miszerint a PKN menedzsmentje elkötelezett a MOL-PKN stratégiai szövetség iránt, s kitűzésre került a szerződés aláírásának időpontja április 30-ra. A lengyel sajtó által megszellőztetett információk szerint 800-840 m EUR megtakarítást vár a PKN a szövetségtől.


Összességében kijelenthető, hogy a PKN-MOL szövetség befektetői megítélése a MOL-részvényesek között nem egyértelmű, bár az elmúlt időszakban mintha a kedvező vélemények kissé túlsúlyba kerültek volna.

A potenciális tranzakció elemzői értékelése csak a szerzédés aláírását követően következhet be, hiszen a MOL tájékoztatási politikája szerint nem nyilatkozik aláírás előtt. Tekintettel az információ hiányos környezetre úgy ítéljük meg, hogy a részvény árfolyam ingadozása erős maradhat.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Miközben ezen sorokat pötyörésztük az árfolyam 7,485 Ft-ig emelkedett. A forgalom a kereskedés végére 7 mrd Ft fölé kúszott.

Megállapítható, hogy a 6,500 Ft-os jegyzések elkezdenek beérni. A magánszemélyek halasztott fizetéssel jegyezve 2,500 Ft-os tőkerészre vetítve 40%-os hozamnál tartanak.

Egyébként funamentális oldalról indolkolható az emelkedés. A finomítói árrések változatlanul magasak, sőt a kifejezetten jó negyedik negyedévhez képest az első negyedévben tovább bővültek.

HR BLOGGER
perfekt  |  2024.05.21 13:59
Abban az esetben, ha felnőttképzés keretében tanulunk, felnőttképzési jogviszony jön létre. Az erre...
hrdoktor  |  2024.05.21 10:15
Azokat az irodai dolgozókat, akik a nap jelentős részében lefelé fordított fejjel néznek a munkaeszk...
laskainelli  |  2024.05.21 09:18
Mindannyiunkkal előfordulhat, hogy egyszerűen elfogy az energiánk. Fáradtak, céltalanok és motiválat...
coachco  |  2024.05.07 19:25
Szeretem a falvakat! Persze nem mindegyik idilli, vannak szomorú falvak is. [...] Bővebben!
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 23. csütörtök
Dezsõ
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. május 22. 20:53
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem