15 °C Budapest

Történelmi csúcson a MOL - hatalmas vételek kitörés után (3.)

Pénzcentrum
2004. április 2. 15:43

Történelmi csúcsra emelkedett a MOL árfolyama. A délutáni kereskedésben 3.7 mrd Ft-os forgalmat elérve 7,365 Ft-ig emelkedtett a papír, s ezzel átlépte a korábbi 7,360 Ft-os 1998-ban felállított rekord szintet.

Üzletkötőktől származó információink szerint nem koncentrált vételekről van szó, gyakorlatilag minden piaci szereplő a vételi oldalt erősíti.


A MOL jelentősen lemaradt az elmúlt hetekben a piaci trendttől, így a mai jelentős emelkedés egy piaci felzárkózásként is értelmezhető.

Nem tudhatjuk, hogy a jelenlegi emelkedésben mennyire játszik szerepet a délelőtt folyamán megjelent hír, miszerint a PKN menedzsmentje elkötelezett a MOL-PKN stratégiai szövetség iránt, s kitűzésre került a szerződés aláírásának időpontja április 30-ra. A lengyel sajtó által megszellőztetett információk szerint 800-840 m EUR megtakarítást vár a PKN a szövetségtől.


Összességében kijelenthető, hogy a PKN-MOL szövetség befektetői megítélése a MOL-részvényesek között nem egyértelmű, bár az elmúlt időszakban mintha a kedvező vélemények kissé túlsúlyba kerültek volna.

A potenciális tranzakció elemzői értékelése csak a szerzédés aláírását követően következhet be, hiszen a MOL tájékoztatási politikája szerint nem nyilatkozik aláírás előtt. Tekintettel az információ hiányos környezetre úgy ítéljük meg, hogy a részvény árfolyam ingadozása erős maradhat.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Miközben ezen sorokat pötyörésztük az árfolyam 7,485 Ft-ig emelkedett. A forgalom a kereskedés végére 7 mrd Ft fölé kúszott.

Megállapítható, hogy a 6,500 Ft-os jegyzések elkezdenek beérni. A magánszemélyek halasztott fizetéssel jegyezve 2,500 Ft-os tőkerészre vetítve 40%-os hozamnál tartanak.

Egyébként funamentális oldalról indolkolható az emelkedés. A finomítói árrések változatlanul magasak, sőt a kifejezetten jó negyedik negyedévhez képest az első negyedévben tovább bővültek.

HR BLOGGER
hrdoktor  |  2024.04.18 06:25
Hazánkban körülbelül 3,5 millió ember küzd visszérbetegséggel, ami kezeletlenül lábszárfekélyhez, ak...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
perfekt  |  2024.04.10 14:41
Az utazási költségtérítési támogatásról a Kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi L...
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem