"Fektess nyersanyagokba és ázsiai nőkbe!" - Sztár alapkezelők találkozója Bécsben

Pénzcentrum
2004. március 29. 08:18

A "fektess nyersanyagokba és ázsiai nőkbe" idézet második része persze csak átvitt értelemben értendő, de akár mottója is lehetne a kongresszusnak. Március 22-én és 23-án a Fonds Professionel Multimedia GmbH szervezésében kétnapos befektetési alap konferencia zajlott az újonnan átadott bécsi vásárváros területén (Wiener Messe). A két meghívott sztárelőadó Jim Rogers ( Soros György volt alapkezelő

társa, tőle származik a fenti idézet) illetve John A. Carey (Pioneer Fund alapkezelője) mellett a globális és a német nyelvű terület összes jelentősebb alapkezelőcége és befektetési tanácsadó cége képviseltette magát.

A bécsi vásárváros területén 93 kiállító és 1600 befektetéssel foglalkozó szakember, tanácsadó részvételével 2 napos befektetési alap kongresszus zajlott március 22-én és 23-én. A két nap folyamán 43 előadás hangzott a legkülönbözőbb témákban: a globális, ázsiai, kelet-európai, japán, európai befektetési alapoktól az ingatlan, hedge, nyersanyag, átváltható kötvény és esernyő alapokon át mindenki kiválaszthatta magának a legérdekesebb témát. Ausztriában jelenleg 6800 befektetési alap közül lehet választani, ebben próbál segítséget nyújtani a kongresszus. A kongresszust dominálta az ázsiai( kínai) befektések illetve ehhez kapcsolódóan a nyersanyag (commodities) marketingje. Kérdés: ha mindenki ugyanazt mondja talán már túl késő oda befektetni, bár kétségtelenül Kína hatalmas (bár kérdőjelekkel tarkított) növekedés előtt állhat....

Két sztárelőadót is meghívtak. Az egyikük Jim Rogers volt, a világutazó befektető. Rogers 1964-ben véletlenül került nyári gyakorlatosként a Wall Streetre, de 1970-ben már Soros Györggyel közösen megalapították a Quantum Fundot. A Quantum Fund, amely 10 év alatt 4000%-os teljesítményt, máig is az egyik legsikeresebb hedge alapnak számít. Rogers 1979-ben 37 évesen "nyugdíjazta" magát és azóta mint utazó befektető járja a világot. Eddig 250,000 km utat tett meg egy motorral illetve egy speciálisan átalakított Mercedes SLK 230-cal, amivel bekerült a Guinness Rekordok könyvébe is.

Jim Rogers szerint részvényekkel, kötvényekkel illetve valutákkal a következő években már nem lehet pénzt keresni. Két fajta módón lehet pénzt keresni: nyersanyagokba (fém, olaj, mezőgazdasági árucikkek) kell befektetni illetve az ázsiai nőkbe. A nyersanyagok azért érdekesek mivel a valuták mint értékőrző felhalmozási funkcióval rendelkező eszköz iránt megingott a bizalom. Ez főleg a dollárra értendő, de szerinte az euró is csak ideiglenes erősödik. Az emberek valami új értékmegőrző eszközt keresnek, hogy ez mi lesz az kérdés: esetleg a régi jól bevált arany vagy valamelyik másik nyersanyag. A másik ok Kína növekvő nyersanyag keresletével indokolható. Kínában a 7-9%-os az éves GDP növekedés és ezt jóval meghaladóan növekszik a nyersanyagimport szükséglet. Szerinte a dollár további 40%-ot veszíthet az értékéből. Ebből rövid távon profitálhat az euró, bár a közös valutának nem jósolja a megmaradását. Meglátása szerint nincs stabil valuta a kormányok túlköltekezése miatt és ha valaki tud egy jó valutát jelentkezzen nála. Talán egyszer a kínai renmimbi...

A másik téma az ázsiai nők. "Do not underestimate the needs of the angry Asian women" - vagyis ne becsüljék alul a "ázsiai" nők igényeit. A jólét növekedésével az ázsiai nők követni akarják európai társaik példáját: oktatás, szórakozás, konyhafelszerelés stb. Csak egy példa nem igazán létezik fogamzásgátló tabletta Koreában és Kínában. Persze ennek kultuális okai is vannak, de akkor is Richter Kínára fel!!! Keressenek az ilyen témában lévő befektetéseket!!
Indiát viszont csak egy jó PR országnak tartja, mivel nagyon gyenge az infrastruktúrája.

Folyt. Köv

-TCbroki-
HR BLOGGER
coachco  |  2024.05.23 14:35
Nyakunkon ez a különleges, egyre izgalmasabbnak tűnő június 9, amikor a helyhatósági választást össz...
perfekt  |  2024.05.21 13:59
Abban az esetben, ha felnőttképzés keretében tanulunk, felnőttképzési jogviszony jön létre. Az erre...
hrdoktor  |  2024.05.21 10:15
Azokat az irodai dolgozókat, akik a nap jelentős részében lefelé fordított fejjel néznek a munkaeszk...
laskainelli  |  2024.05.21 09:18
Mindannyiunkkal előfordulhat, hogy egyszerűen elfogy az energiánk. Fáradtak, céltalanok és motiválat...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 26. vasárnap
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
Hősök napja
Május 26.
Szentháromság
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. május 25. 19:20
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm