17 °C Budapest

Matáv: hétfő lesz az év legfontosabb napja - körvonalazódik a stratégia

Pénzcentrum
2004. március 17. 11:35

Március 22-én igazgatósági ülést tart a Matáv, amelyen több, a vállalat jövőjét meghatározó kérdésben születik stratégia döntés. Az igazgatósági ülés valószínűleg a legfontosabb esemény lesz a Matáv életében az idei évben, s talán irányt mutathat a tőzsdei szempontból eddig korlátozott lehetőségeket kínáló papírnak.

A "vállalat jövőjét meghatározó" jelző nem túlzás, a Matáv már éves eredményekor ígérte a középtávú stratégia kibontását. A jövő kérdéseit illető döntéseknek már itt volt az idejük, a társaság stagnáló pályára került, s egyelőre még csak jelei vannak, hogy melyik irányba akar kitörni. A fő tulajdonos Deutsche Telekom és annak menedzsmentjének helyzete megszilárdult, az alapok stabilak az új stratégiáról.

A Matáv minden bizonnyal a már Deutsche Telekom által felvázolt úton indul el, azonban kérdéses, hogy a DT stratégiája milyen szinten kerül lefordításra magyarra. A Deutsche Telekom egyértelműen elkötelezte magát az információs technológia, az internet és az integrált csoporttevékenység mellett, valószínűleg a Matáv sem tesz mást, azonban más gazdasági környezet miatt nyilván módosított célokat kell kitűzni. A Matáv valószínűleg fokozottan ki fog állni a baráti szabályozás elképzelése mellett, s továbbra is hangsúlyosnak tartja vezetékes üzletágát.

Az üzleti kérdéseken túl a stratégia megalkotása során talán választ kaphatunk olyan kérdésekre is, mint a finanszírozás, osztalékpolitika, tőzsdei jelenlét kapcsán kifejtett álláspont, de sor kerülhet a középtávú beruházások, növekedési/ csökkenési irányok vázolására is. A közép távú stratégia nem a sajtónak, hanem a befektetőknek fog szólni, akik már várják a cégtől a határozott indikációkat. Az igazgatósági ülésen valószínűleg választ kaphatunk a Westel névváltása kapcsán felmerült kérdésekre.

Mivel az igazgatóságban főleg a Deutsche Telekom jelöltjei ülnek, az ott megszülető döntések teljes mértékben egybe fognak esni a fő tulajdonos szándékaival, amelyek reményeink szerint nagy vonalakban megegyeznek a menedzsment elképzeléseivel.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Az igazgatósági ülés után valószínűleg jobban megfogható lesz a cég jövője, eredmény/ cash termelő képessége, az ott születet döntések és megállapítások irányt adhatnak a papírnak, azonban ez korántsem biztos, hogy felfele lesz.

HR BLOGGER
legacykft  |  2021.05.14 18:55
Az utóbbi években nagyon keresetté és trendivé vált Agile Coach-nak lenni. Az álláshirdetések tele v...
hrbonbon  |  2021.05.14 18:06
Article written by Zineb Krafess, Researcher AIMS International  Morocco In 2020, recruitment has...
perfekt  |  2021.05.13 10:30
A veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló, többször módosítot...
vezetoi-coaching  |  2021.05.12 15:36
Duolingo „használati utasítás” (blogokból szedtem össze, de alapvetően a saját gyakorlati tapasztala...
hrdoktor  |  2021.05.10 06:35
A munkahelyi egészségvédelem részeként az elhízás megelőzésével is foglalkoznunk kell. [...] Bőve...
NAPTÁR
Tovább
2021. május 15. szombat
Zsófia, Szonja
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?