20 °C Budapest

Matáv: hétfő lesz az év legfontosabb napja - körvonalazódik a stratégia

Pénzcentrum
2004. március 17. 11:35

Március 22-én igazgatósági ülést tart a Matáv, amelyen több, a vállalat jövőjét meghatározó kérdésben születik stratégia döntés. Az igazgatósági ülés valószínűleg a legfontosabb esemény lesz a Matáv életében az idei évben, s talán irányt mutathat a tőzsdei szempontból eddig korlátozott lehetőségeket kínáló papírnak.

A "vállalat jövőjét meghatározó" jelző nem túlzás, a Matáv már éves eredményekor ígérte a középtávú stratégia kibontását. A jövő kérdéseit illető döntéseknek már itt volt az idejük, a társaság stagnáló pályára került, s egyelőre még csak jelei vannak, hogy melyik irányba akar kitörni. A fő tulajdonos Deutsche Telekom és annak menedzsmentjének helyzete megszilárdult, az alapok stabilak az új stratégiáról.

A Matáv minden bizonnyal a már Deutsche Telekom által felvázolt úton indul el, azonban kérdéses, hogy a DT stratégiája milyen szinten kerül lefordításra magyarra. A Deutsche Telekom egyértelműen elkötelezte magát az információs technológia, az internet és az integrált csoporttevékenység mellett, valószínűleg a Matáv sem tesz mást, azonban más gazdasági környezet miatt nyilván módosított célokat kell kitűzni. A Matáv valószínűleg fokozottan ki fog állni a baráti szabályozás elképzelése mellett, s továbbra is hangsúlyosnak tartja vezetékes üzletágát.

Az üzleti kérdéseken túl a stratégia megalkotása során talán választ kaphatunk olyan kérdésekre is, mint a finanszírozás, osztalékpolitika, tőzsdei jelenlét kapcsán kifejtett álláspont, de sor kerülhet a középtávú beruházások, növekedési/ csökkenési irányok vázolására is. A közép távú stratégia nem a sajtónak, hanem a befektetőknek fog szólni, akik már várják a cégtől a határozott indikációkat. Az igazgatósági ülésen valószínűleg választ kaphatunk a Westel névváltása kapcsán felmerült kérdésekre.

Mivel az igazgatóságban főleg a Deutsche Telekom jelöltjei ülnek, az ott megszülető döntések teljes mértékben egybe fognak esni a fő tulajdonos szándékaival, amelyek reményeink szerint nagy vonalakban megegyeznek a menedzsment elképzeléseivel.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 8,54 százalékos THM-el, és havi 127 668 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 9,01% a THM; a Raiffeisen Banknál 9,15%; a K&H Banknál 9,23%,  az Erste Banknál pedig 9,63%; míg a MagNet Banknál 9,71%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit  is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az igazgatósági ülés után valószínűleg jobban megfogható lesz a cég jövője, eredmény/ cash termelő képessége, az ott születet döntések és megállapítások irányt adhatnak a papírnak, azonban ez korántsem biztos, hogy felfele lesz.

HR BLOGGER
hrdoktor  |  2023.06.05 06:47
A nyári szabadság nem hoz automatikusan feltöltődést, csak ha a hossza és a minősége is megfelelő....
laskainelli  |  2023.06.01 14:23
Az önbizalomhiány különböző módokon és életszakaszokban jelentkezhet, de ha megfigyeled a jelen hely...
coachco  |  2023.05.30 15:32
Bizony, nem túlzok, ha azt mondom, tekintetünk mérföldeken, lelkünk századokon túl barangolt a napok...
vezetoi-coaching  |  2023.05.23 10:04
Jó, 2 napot késett (a bevezető mutatja, 2 napja kezdtem el…), de hadd szóljon…:-))) Például a macho...
hrbonbon  |  2023.05.18 15:51
Simonyi Judit ügyvezető igazgató Miért is vagyok egy kiválasztási folyamatban? LEHETŐSÉGEK: Ál...
Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. június 6. kedd
Norbert, Cintia
23. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?