23 °C Budapest

Matáv: hétfő lesz az év legfontosabb napja - körvonalazódik a stratégia

Pénzcentrum
2004. március 17. 11:35

Március 22-én igazgatósági ülést tart a Matáv, amelyen több, a vállalat jövőjét meghatározó kérdésben születik stratégia döntés. Az igazgatósági ülés valószínűleg a legfontosabb esemény lesz a Matáv életében az idei évben, s talán irányt mutathat a tőzsdei szempontból eddig korlátozott lehetőségeket kínáló papírnak.

A "vállalat jövőjét meghatározó" jelző nem túlzás, a Matáv már éves eredményekor ígérte a középtávú stratégia kibontását. A jövő kérdéseit illető döntéseknek már itt volt az idejük, a társaság stagnáló pályára került, s egyelőre még csak jelei vannak, hogy melyik irányba akar kitörni. A fő tulajdonos Deutsche Telekom és annak menedzsmentjének helyzete megszilárdult, az alapok stabilak az új stratégiáról.

A Matáv minden bizonnyal a már Deutsche Telekom által felvázolt úton indul el, azonban kérdéses, hogy a DT stratégiája milyen szinten kerül lefordításra magyarra. A Deutsche Telekom egyértelműen elkötelezte magát az információs technológia, az internet és az integrált csoporttevékenység mellett, valószínűleg a Matáv sem tesz mást, azonban más gazdasági környezet miatt nyilván módosított célokat kell kitűzni. A Matáv valószínűleg fokozottan ki fog állni a baráti szabályozás elképzelése mellett, s továbbra is hangsúlyosnak tartja vezetékes üzletágát.

Az üzleti kérdéseken túl a stratégia megalkotása során talán választ kaphatunk olyan kérdésekre is, mint a finanszírozás, osztalékpolitika, tőzsdei jelenlét kapcsán kifejtett álláspont, de sor kerülhet a középtávú beruházások, növekedési/ csökkenési irányok vázolására is. A közép távú stratégia nem a sajtónak, hanem a befektetőknek fog szólni, akik már várják a cégtől a határozott indikációkat. Az igazgatósági ülésen valószínűleg választ kaphatunk a Westel névváltása kapcsán felmerült kérdésekre.

Mivel az igazgatóságban főleg a Deutsche Telekom jelöltjei ülnek, az ott megszülető döntések teljes mértékben egybe fognak esni a fő tulajdonos szándékaival, amelyek reményeink szerint nagy vonalakban megegyeznek a menedzsment elképzeléseivel.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Az igazgatósági ülés után valószínűleg jobban megfogható lesz a cég jövője, eredmény/ cash termelő képessége, az ott születet döntések és megállapítások irányt adhatnak a papírnak, azonban ez korántsem biztos, hogy felfele lesz.

HR BLOGGER
perfekt  |  2022.05.23 07:34
A céginformációs szolgálat az ismételt közzététel lehetőségét a beszámoló benyújtását követő egy éve...
hrdoktor  |  2022.05.23 06:18
Egyre több embert érint a rövidlátás problémája, a megelőzése azonban összetettebb kérdés, mint gond...
legacykft  |  2022.05.20 15:41
  Írásom aktualitását a felgyorsult világunk gyakori jelensége adja. Rendszeresen megtapasztalom a...
hrbonbon  |  2022.05.20 12:13
Munkánk egyik fontos eleme, hogy megpróbáljuk megérteni, mire vágynak, mit szeretnének elérni az emb...
coachco  |  2022.05.19 17:06
Tegnap beszéltem egy pszichológus ismerősömmel és bevallom, a beszélgetésünk nem volt vidám. Mindket...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 23. hétfő
Dezső
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?