A közös Erste-Postabank lízing csoport bemutatkozása: ambiciózus tervek, új lízing termékek!

Pénzcentrum
2004. március 9. 10:40

Az Erste S Leasing Rt. és a Postabank Leasing Rt. vezetői ma délelőtt mutatták be az akvizíció nyomán egyesített cégcsoportjukat. Az Erste-Postabank lízing csoportot a jövőben a német vállalat irányítási modellben jól ismert kettős vezetőséggel Mészáros György vezérigazgató (Postabank-Leasing Rt. eddigi vezérigazgatója) és Nagy Péter (az Erste S Lízing Rt. eddigi vezérigazgatója) együttesen fogja irányítani. A lízingcégek integrációja 2004 tavaszára befejeződik, és a szinergiákat kihasználva 3 éven belül az Erste-Postabank csoport Magyarország legnagyobb lízing vállalat csoportjává kíván válni! Mészáros György elmondta, hogy 2003-ban a két lízing cég együttesen 57 mrd Ft értékben nyújtott finanszírozást. Az autófinanszírozás területén a két cég együttesen a piacon a 4. helyet foglalta el (a CIB-K&H-Merkantil trio után), körülbelül 10%-os piaci részesedéssel.

Nagy Péter szerint nem fúzióról, hanem integrációról kell beszélni. A lízing cégeken belül a Postabank Leasing Rt. lesz a holding magja, aki továbbra is az autós hiteltermékekkel fog foglalkozni. Az Erste S pénzügyi lízing formában a teherautó, gép és berendezés finanszírozásban fog működni, a cégek kft-it pedig egyesítve a tartós bérlet piacra fognak fókuszálni.
A PSZÁF-től a Postabank Leasing megkapta az engedélyt az Erste S Lízing Rt.-ben való részesedés szerzésre.

A név kérdésében Nagy Péter elmondta, hogy amíg az anyabank ebben a kérdésben nem dönt, a nevek egyelőre megmaradnak. A külön nevek ellenére azonban a lízing cégekben a szervezeti és személyi fúzió teljes egészében megvalósult, s mindkét rt.-ben közösen vezérigazgatók a külön lízing cégek korábbi első emberei.

Mészáros György a negyedik negyedévre tette annak idejét, amikor a cég végleges nevéről döntés születhet.

A közös cég új termékekkel tervez piacra lépni, s erősíteni kívánja a flotta lízingelésben, a nagyhaszon gépjárművek piacán és az egyéb eszközök finanszírozásában játszott szerepét. A Postabank Lízing autófinanszírozási képviseleti és ügynök-hálózatára a közös cég továbbra is építeni kíván, s ezt a hálózatot erősíteni kívánják, de emellett céljuk az is, hogy az összes lízing termékük elérhető legyen év végére a bankfiókokon keresztül is.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Mészáros György úgy vélte, hogy az idei évben is a svájci frank alapú finanszírozás lehet a cég zászlóshajója, bár Mészáros szerint a forint alapú finanszírozás szerepe a későbbiekben nőni fog - Nagy Péter szerint idén a deviza alapú finanszírozás aránya a teljes finanszírozáson belül 90-95% körül alakulhat. Nagy Péter elmondta, hogy a kereskedői partnerkapcsolatok fenntartása mellett a hitellevél termékkel lesz jelen a cég a piacon, s a korábbi Erste stratégia (mely a jutalék mentes bankfiókon keresztüli értékesítésen alapult) feladásra kerül, amellett hogy a bankfiókokon keresztüli értékesítés is lehetővé válik a Postabank hálózatában is.

Az idei tervekről konkrét számokban a két vezérigazgató nem kívánt nyilatkozni, mivel a két külön tervszámok összefésülése az egyesült stratégia megalkotása után még most folyik. Mészáros György idén a piaci részesedés 10-11%-os fenntartására és új termékek indítására számít, mely a nagybanki hatter segítségével 3 év múlva piacvezető pozíciót eredményezhet.

HR BLOGGER
hrbonbon  |  2021.06.22 14:01
Article written by Olivier Legrand, Managing Partner AIMS International Belgium & Global Practice Le...
perfekt  |  2021.06.22 08:10
Valószínűleg már senkit nem lep meg, hogy a nyári meleggel együtt érkezik az adótörvény csomag, amel...
hrdoktor  |  2021.06.21 05:58
A szemek alatti karikák a legtöbb embernél nem csak a genetikával, hanem az életmóddal is összefügge...
legacykft  |  2021.06.18 18:55
Az elmúlt évek munkaerőpiaci helyzetéből kifolyólag jellemzően olyan kérdések foglalkoztatták a cége...
ajovomunkahelye  |  2021.06.17 09:16
Hogyan alakult a munkavállalói elkötelezettség a járvány kitörésétől kezdve? Az első hullámban még m...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 25. péntek
Vilmos
25. hét
Június 25.
Vitiligo világnapja
Június 25.
Barlangok napja
Június 25.
Tengerész világnap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?