20 °C Budapest

A közös Erste-Postabank lízing csoport bemutatkozása: ambiciózus tervek, új lízing termékek!

Pénzcentrum
2004. március 9. 10:40

Az Erste S Leasing Rt. és a Postabank Leasing Rt. vezetői ma délelőtt mutatták be az akvizíció nyomán egyesített cégcsoportjukat. Az Erste-Postabank lízing csoportot a jövőben a német vállalat irányítási modellben jól ismert kettős vezetőséggel Mészáros György vezérigazgató (Postabank-Leasing Rt. eddigi vezérigazgatója) és Nagy Péter (az Erste S Lízing Rt. eddigi vezérigazgatója) együttesen fogja irányítani. A lízingcégek integrációja 2004 tavaszára befejeződik, és a szinergiákat kihasználva 3 éven belül az Erste-Postabank csoport Magyarország legnagyobb lízing vállalat csoportjává kíván válni! Mészáros György elmondta, hogy 2003-ban a két lízing cég együttesen 57 mrd Ft értékben nyújtott finanszírozást. Az autófinanszírozás területén a két cég együttesen a piacon a 4. helyet foglalta el (a CIB-K&H-Merkantil trio után), körülbelül 10%-os piaci részesedéssel.

Nagy Péter szerint nem fúzióról, hanem integrációról kell beszélni. A lízing cégeken belül a Postabank Leasing Rt. lesz a holding magja, aki továbbra is az autós hiteltermékekkel fog foglalkozni. Az Erste S pénzügyi lízing formában a teherautó, gép és berendezés finanszírozásban fog működni, a cégek kft-it pedig egyesítve a tartós bérlet piacra fognak fókuszálni.
A PSZÁF-től a Postabank Leasing megkapta az engedélyt az Erste S Lízing Rt.-ben való részesedés szerzésre.

A név kérdésében Nagy Péter elmondta, hogy amíg az anyabank ebben a kérdésben nem dönt, a nevek egyelőre megmaradnak. A külön nevek ellenére azonban a lízing cégekben a szervezeti és személyi fúzió teljes egészében megvalósult, s mindkét rt.-ben közösen vezérigazgatók a külön lízing cégek korábbi első emberei.

Mészáros György a negyedik negyedévre tette annak idejét, amikor a cég végleges nevéről döntés születhet.

A közös cég új termékekkel tervez piacra lépni, s erősíteni kívánja a flotta lízingelésben, a nagyhaszon gépjárművek piacán és az egyéb eszközök finanszírozásában játszott szerepét. A Postabank Lízing autófinanszírozási képviseleti és ügynök-hálózatára a közös cég továbbra is építeni kíván, s ezt a hálózatot erősíteni kívánják, de emellett céljuk az is, hogy az összes lízing termékük elérhető legyen év végére a bankfiókokon keresztül is.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 20 millió forintot, 25 éves futamidőre, már 8,1 százalékos THM-el, és havi 151 979 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 8,52% a THM; a K&H Banknál 8,57%; a Raiffeisen Banknál 8,72%,  az Erste Banknál 9,02%; míg az OTP Banknál 9,3%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Mészáros György úgy vélte, hogy az idei évben is a svájci frank alapú finanszírozás lehet a cég zászlóshajója, bár Mészáros szerint a forint alapú finanszírozás szerepe a későbbiekben nőni fog - Nagy Péter szerint idén a deviza alapú finanszírozás aránya a teljes finanszírozáson belül 90-95% körül alakulhat. Nagy Péter elmondta, hogy a kereskedői partnerkapcsolatok fenntartása mellett a hitellevél termékkel lesz jelen a cég a piacon, s a korábbi Erste stratégia (mely a jutalék mentes bankfiókon keresztüli értékesítésen alapult) feladásra kerül, amellett hogy a bankfiókokon keresztüli értékesítés is lehetővé válik a Postabank hálózatában is.

Az idei tervekről konkrét számokban a két vezérigazgató nem kívánt nyilatkozni, mivel a két külön tervszámok összefésülése az egyesült stratégia megalkotása után még most folyik. Mészáros György idén a piaci részesedés 10-11%-os fenntartására és új termékek indítására számít, mely a nagybanki hatter segítségével 3 év múlva piacvezető pozíciót eredményezhet.

HR BLOGGER
vezetoi-coaching  |  2023.09.29 13:41
A mítoszok, regék világa… passé, boring, kit érdekel, boomer-world…”…:-))) aha… Jung, a pszichoteráp...
perfekt  |  2023.09.26 11:56
Bár az OKJ-képzési rendszer tavaly év végén teljesen kifutott, de még mindig az érdeklődők 80 százal...
hrdoktor  |  2023.09.25 05:30
Az emberi társadalom mindig is átalakult, fejlődött az idők folyamán, de az elmúlt évtizedekben tapa...
laskainelli  |  2023.09.23 20:54
Boldognak lenni kellemes, sőt elképesztően jó érzés. Van, hogy a körülményeink adják meg ezt az érzé...
ajovomunkahelye  |  2023.09.14 16:38
Kincentric 5000 fő megkérdezésével végezte el globális kutatását, hogy jobban megértsük, hogyan véle...
A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. szeptember 30. szombat
Jeromos
39. hét
Szeptember 30.
A népmese napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM