22 °C Budapest

A közös Erste-Postabank lízing csoport bemutatkozása: ambiciózus tervek, új lízing termékek!

Pénzcentrum
2004. március 9. 10:40

Az Erste S Leasing Rt. és a Postabank Leasing Rt. vezetői ma délelőtt mutatták be az akvizíció nyomán egyesített cégcsoportjukat. Az Erste-Postabank lízing csoportot a jövőben a német vállalat irányítási modellben jól ismert kettős vezetőséggel Mészáros György vezérigazgató (Postabank-Leasing Rt. eddigi vezérigazgatója) és Nagy Péter (az Erste S Lízing Rt. eddigi vezérigazgatója) együttesen fogja irányítani. A lízingcégek integrációja 2004 tavaszára befejeződik, és a szinergiákat kihasználva 3 éven belül az Erste-Postabank csoport Magyarország legnagyobb lízing vállalat csoportjává kíván válni! Mészáros György elmondta, hogy 2003-ban a két lízing cég együttesen 57 mrd Ft értékben nyújtott finanszírozást. Az autófinanszírozás területén a két cég együttesen a piacon a 4. helyet foglalta el (a CIB-K&H-Merkantil trio után), körülbelül 10%-os piaci részesedéssel.

Nagy Péter szerint nem fúzióról, hanem integrációról kell beszélni. A lízing cégeken belül a Postabank Leasing Rt. lesz a holding magja, aki továbbra is az autós hiteltermékekkel fog foglalkozni. Az Erste S pénzügyi lízing formában a teherautó, gép és berendezés finanszírozásban fog működni, a cégek kft-it pedig egyesítve a tartós bérlet piacra fognak fókuszálni.
A PSZÁF-től a Postabank Leasing megkapta az engedélyt az Erste S Lízing Rt.-ben való részesedés szerzésre.

A név kérdésében Nagy Péter elmondta, hogy amíg az anyabank ebben a kérdésben nem dönt, a nevek egyelőre megmaradnak. A külön nevek ellenére azonban a lízing cégekben a szervezeti és személyi fúzió teljes egészében megvalósult, s mindkét rt.-ben közösen vezérigazgatók a külön lízing cégek korábbi első emberei.

Mészáros György a negyedik negyedévre tette annak idejét, amikor a cég végleges nevéről döntés születhet.

A közös cég új termékekkel tervez piacra lépni, s erősíteni kívánja a flotta lízingelésben, a nagyhaszon gépjárművek piacán és az egyéb eszközök finanszírozásában játszott szerepét. A Postabank Lízing autófinanszírozási képviseleti és ügynök-hálózatára a közös cég továbbra is építeni kíván, s ezt a hálózatot erősíteni kívánják, de emellett céljuk az is, hogy az összes lízing termékük elérhető legyen év végére a bankfiókokon keresztül is.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Mészáros György úgy vélte, hogy az idei évben is a svájci frank alapú finanszírozás lehet a cég zászlóshajója, bár Mészáros szerint a forint alapú finanszírozás szerepe a későbbiekben nőni fog - Nagy Péter szerint idén a deviza alapú finanszírozás aránya a teljes finanszírozáson belül 90-95% körül alakulhat. Nagy Péter elmondta, hogy a kereskedői partnerkapcsolatok fenntartása mellett a hitellevél termékkel lesz jelen a cég a piacon, s a korábbi Erste stratégia (mely a jutalék mentes bankfiókon keresztüli értékesítésen alapult) feladásra kerül, amellett hogy a bankfiókokon keresztüli értékesítés is lehetővé válik a Postabank hálózatában is.

Az idei tervekről konkrét számokban a két vezérigazgató nem kívánt nyilatkozni, mivel a két külön tervszámok összefésülése az egyesült stratégia megalkotása után még most folyik. Mészáros György idén a piaci részesedés 10-11%-os fenntartására és új termékek indítására számít, mely a nagybanki hatter segítségével 3 év múlva piacvezető pozíciót eredményezhet.

HR BLOGGER
coachco  |  2022.07.04 18:30
Sikerült zavarba hoznom a precíz svájciakat! Előbb csak az épületet akartam megnézni, aztán meglátta...
hrdoktor  |  2022.07.04 06:03
Itt a nyár, sokan terveznek hosszabb-rövidebb utazást, pihenést, amely néhány dolgot szem előtt tart...
vezetoi-coaching  |  2022.06.30 10:32
  2x2=5. Meghülyültem? Lehet… lehet, hogy én vagyok az egyetlen (egyik…), aki szembe halad az aut...
perfekt  |  2022.06.30 09:56
A 310/2021 (VI.7.) Kormányrendelet alapján az alkalmazottak nélküli önfoglalkoztatók egy egyszeri 21...
legacykft  |  2022.06.24 17:47
Legutóbbi blogbejegyzésem végén megfogalmazódott bennem az a remény, hogy mivel a legtöbb időt önmag...
Ezzel robbantana bankot rengeteg magyar: sokan nem is ismerik, pedig milliók múlhatnak rajta

A startolásnál a magyarok mindössze 10-15 százaléka ismerte a közösségi finanszírozás lényegét, és sokan még mindig összekeverik ezt a fajta támogatást a jótékonykodással.

5 érv amellett, hogy vásárlóként miért válaszd a közösségi finanszírozást

Békebeli személyesség, XXI. századi technológia - a közösségi finanszírozás közel sem olyan újkeletű fogalom, mint azt gondolnánk.

Csendes gyilkostól rettegnek a magyarok: van ok a félelemre, a génjeinkben lapulhat a kór

A szorongás nem alaptalan, hiszen Magyarország évek óta rosszul szerepel a rákkal kapcsolatos halálozási listákon.

Elképesztő, mire szórják a magyarok a pénzt: úgy vesszük ezeket, mint a cukrot

Akár esküvő, akár születésnap, a magyarok imádnak ajándékozni. Ajándékot pedig egyre többen online vásárolnának.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. július 5. kedd
Emese, Sarolta
27. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?