18 °C Budapest

2003: két millió látogató az adóhivatal internetes honlapján

Pénzcentrum
2004. március 3. 12:03

Az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) internetes honlapja - www.apeh.hu - évről-évre több látogatót regisztrál, 2003-ban már több mint 2 millió érdeklődő kereste föl. Az ügyfelek száma dinamikusan nő, ezt bizonyítja, hogy 2004. február 29-éig 1.050.000-en látogatták a honlapot - tette közzé az adóhivatal.

A www.apeh.hu APEH portál az információk valóságos tárháza. A látogatók megtalálhatják itt az ügyfélszolgálatok pontos címét, nyitvatartási idejét éppen úgy, mint a számlaszámokat, az adótáblákat, a szakmakódokat, az árverési hirdetményeket, a sajtóközleményeket vagy az elszámolható üzemanyagárakat.

Az adófizetők egyre nagyobb számban igénylik azt, hogy az adózással kapcsolatos ügyeiket - a jogszabályok ismertetésétől a bevallás benyújtásáig - lehetőleg személyes megjelenés nélkül intézhessék el. Ebben az adóbevallások elkészítését megkönnyítő - az internetről ingyen letölthető - szoftverek segítik őket.

A statisztikák azt mutatják, hogy az APEH internetes honlapját egyre többen keresik fel.

A www.apeh.hu oldal látogatottsága

2001 666.000
2002 1.240.000
2003 2.037.151
2004. február 29-éig 1.050.000

Az @apeh azért egyre népszerűbb, mert így nagy tömegű, gyors és pontos információ juthat el az adózókhoz.
Különösen jelentős az internetes adóbevallások számának gyarapodása. A honlapon található nyomtatványkitöltő programok megkönnyítik az adóbevallás elkészítését és - az automatikusan működő, beépített ellenőrzési lehetőséggel - csökkentik a hibásan kitöltött bevallások számát: ez egyaránt jó az ügyfélnek és az APEH-nak.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A 2003-as nyomtatványkitöltő 110 letölthető programot tartalmazott, ezekből 2004. január végéig csaknem 3 millió letöltés történt.

A 2004-es nyomtatványkitöltő jelenleg rendelkezésre álló 89 programjából ez évben idáig 2 millió letöltést regisztráltak. A 0353-as nyomtatványt (személyi jövedelemadó) 228.000-szer töltötték le.

Az internet természetesen kétirányú csatorna, és az adózók gyakran igénybe is veszik, hogy kérdést tegyenek föl. A www.apeh.hu honlapról kiindulva az Internetes ügyfélszolgálat részére írt levelekre az APEH szakértői válaszolnak.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
perfekt  |  2023.03.30 14:04
A számviteli törvény a kiegészítő melléklet tartalmára – néhány kivételtől eltekintve – általánosan...
hrdoktor  |  2023.03.27 06:35
Az alacsony oxigénszinttől a kabin száraz levegőjén át a munka és a magánélet eltolódott egyensúlyái...
laskainelli  |  2023.03.22 07:59
A tartós kapcsolatban, mikor túl vannak a párok az építkezés szakaszán és létrejött mindaz, amit cél...
vezetoi-coaching  |  2023.03.21 13:05
Egy angol nyelvű párbeszéd egy AI-val. Semmit se javítottam rajta, még a saját elírásaimat, misspell...
legacykft  |  2023.03.17 19:36
A munkahelyi motiváció kérdése egy nagyon sokat emlegetett téma, már-már „lerágott csont”, de egyben...
Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 31. péntek
Árpád
13. hét
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?