Mit mondott Lamperth Mónika a Bácskai-per tanú kihallgatásán?

Pénzcentrum
2004. február 25. 08:50

A bűnpártolással vádolt Bácskai János dandártábornok perében tegnap került sor Lamperth Mónika belügyminiszter tanú kihallgatására.

A belügyminiszter a tegnapi tárgyaláson a Magyar Nemzet beszámolója szerint megerősítette, hogy Bácskai tájékoztatta őt az általa szerzett információkról, emiatt írásban utasította, hogy hatáskörének és beosztásának megfelelően járjon el az ügyben. Lamperth Mónikát Bácskai a maffiaellenes központ vezetőjeként 2003. június 27-én kereste fel, azt állítva, hogy komoly aggályai merültek fel a Pannonplast-ügyben. Lamperth ezek után szóban, majd írásban is utasította, hogy beosztása és hatásköre szerint intézkedjen az ügyben.

Pár nap múlva egy munkaértekezleten újból találkoztak, akkor Bácskai már azt mondta, hogy nagyobbnak tűnik a baj, mint korábban vélte, hiszen képbe került a K&H brókercége, sőt nem kizárt, hogy ügyvédként Lamperth Mónika férje is (a belügyminiszter ügyvéd férje bizonyos munkajogi perekben képviselte a K&H Bankot - Portfolio.hu). Ezt a miniszter asszony - mint mondta - még ott helyben visszautasította.

Lamperth a kihallgatásán elmondta, hogy Bácskai a kettős beosztása miatt sajátos munkajogi helyzetben van, hiszen köztisztviselőként ő, dandártábornokként viszont Kiss Péter a felettese. Ezt viszont Kiss Péter korábban nem ismerte el, s azt állította, hogy ő nem felettese Bácskainak.

A tárgyaláson Bácskai azt állította, hogy mindvégig csak a jószándék vezette, emellett meg van róla győződve, hogy tevékenységével hozzájárult a Kulcsár-ügy nyomozásának sikeréhez. Mint az ismert, Bácskait azért vádolják bűnpártolással, mert több, a K&H Equities-nél lévő irat lefoglalását kérte a rendőrségtől, még a brókercégnél tartandó PSZÁF-vizsgálat előtt. Az ügyben az ítélethirdetés péntekre várható.

HR BLOGGER
legacykft  |  2021.05.14 18:55
Az utóbbi években nagyon keresetté és trendivé vált Agile Coach-nak lenni. Az álláshirdetések tele v...
hrbonbon  |  2021.05.14 18:06
Article written by Zineb Krafess, Researcher AIMS International  Morocco In 2020, recruitment has...
perfekt  |  2021.05.13 10:30
A veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló, többször módosítot...
vezetoi-coaching  |  2021.05.12 15:36
Duolingo „használati utasítás” (blogokból szedtem össze, de alapvetően a saját gyakorlati tapasztala...
hrdoktor  |  2021.05.10 06:35
A munkahelyi egészségvédelem részeként az elhízás megelőzésével is foglalkoznunk kell. [...] Bőve...
NAPTÁR
Tovább
2021. május 16. vasárnap
Mózes, Botond
19. hét
Május 16.
A fény világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?