18 °C Budapest

Richter: rekord eredményre számít a piac

Pénzcentrum
2004. február 6. 09:38

Úgy tűnik, hogy a siker sztori folytatódhat. Az elemzői várakozások ismételten egy rekord negyedévet valószínűsítenek a Richter esetében üzemi szinten. A kiváló teljesítmény feltehetően ismételten a dinamikus árbevétel növekedésnek lesz köszönhető, mely belső hatékonyságnöveléssel párosulva a kedvezőtlen dollárhatást ellensúlyozza. A túlzott optimizmus elkerülése érdekében szükségesnek tartjuk megjegyezni, hogy a számviteli változások hatása az elmúlt negyedévekben 1.35-1.45 mrd Ft-tal növelték az üzemi eredményt, s várhatóan a negyedik negyedévben is ezen sáv felső határán elhelyezkedő érték emeli az üzemi profitot. 14 elemző becslését tartalmazza konszenzusunk.


Üzemi eredmény szinten 31%-os növekedéssel 8.95 mrd Ft-os profitot várnak a szakértők (a növekedés tartalmazza az említett számviteli változás pozitív hatását is.) Az adózott eredmény a konszenzus szerint 8%-kal 8.86 mrd Ft-ra emelkedhetett.A Richter profitabilitását a következő fő tényezők határozzák meg:
-dinamikus árbevétel növekedés (4 év alatt közel 100%-os árbevétel növekedés - lásd lentebb)
-tudatos költség szint csökkentés (belső hatékonyság növelés - az egy főre jutó árbevétel szeptember 30-ig 9.4%-kal emelkedett)
-kedvezőtlen deviza hatás


Deviza oldalon a forint gyengülése a második félévben az euróval szemben az export orientált cég FÁK-on kívüli kivitelének vonatkozásában már kedvezően hatott. Ennél nagyobb volt ugyanakkor a dollár elmozdulás kedvezőtlen hatása.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)


Végezetül érdemes a belső teljesítményt, az üzemi eredményt összehasonlítható bázison is áttekinteni, mely a számviteli korrekciók elvégzése után is impresszív teljesítményt mutat.


Árfolyam:
Árfolyam oldalról nehéz új tényezőket megfogalmazni. Több mint egy éve változatlan a társaság befektetői sztorija. 22,000 Ft-os szint felett az elemzők két táborra szakadtak:
1., értékelési szintek miatt már a tökéletes profit dinamika ellenére sem érdemes vásárolni
2., a Richter árazásának közelíteni kell a vezető generikus cégek árazásához: létezik 30,000 Ft feletti célárfolyam egy neves londoni befektetési banknál

HR BLOGGER
perfekt  |  2021.08.04 22:41
Ha a saját tőke/ jegyzett tőke aránya nem megfelelő, lehetséges a jegyzett tőke leszállítása a tőket...
hrdoktor  |  2021.08.02 06:38
A közvélekedés szerint nyáron nincs szükség arra, hogy az immunrendszer működését étrendkiegészítőkk...
hrbonbon  |  2021.07.30 10:11
Ha nem is napi szinten, de viszonylag gyakran kérdeznek meg minket jelöltjeink, hogy hogyan öltözzen...
coachco  |  2021.07.28 17:49
Eszembe jutott egyik barátunk fia, aki járt egy magyarországi követségen, mégpedig a nagykövet meghí...
kovacstunde  |  2021.07.21 14:55
  Optimista, derűlátó ember vagyok, de mint mindenkit az életem során engem is értek veszteségek. H...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. augusztus 6. péntek
Berta, Bettina
31. hét
Augusztus 6.
Nemzetközi sörnap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?