11 °C Budapest

Történelmi csúcson a Richter is - 27,450 Ft-on az árfolyam

Pénzcentrum
2004. február 2. 14:30

Most már bizton állíthatjuk, hogy az árfolyamcsúcsok napja a mai: az OTP után a Richter papírjai is olyan magasságokba emelkedtek, amelyre ezelőtt még soha nem volt példa.


Az újabb 2.4%-os emelkedés 27,450 Ft-ig repítette felfelé a gyógyszergyártó kurzusát, a korábbi csúcsot 27,380 Ft, zárás tekintetében pedig 27,000 Ft jelentette.

A Richter a tavalyi esztendő abszolút nyertesének mondhatja magát a vezető részvények árfolyam elmozdulása alapján.

A gyógyszergyártó megítélésére sokáig kedvezőtlenül hatott a folyamatosan gyengülő dollár, a társaság azonban negyedévről negyedévre bizonyította, hogy két legfontosabb exportpiacán nemcsak magasabb értékesítési adatokat ér el, hanem mindemellett képes sikeresen kezelni az árfolyamkockázatot is.

A novemberi tényszámok publikálása után az elemzők egy része a célpiacokra irányuló új, kedvező fogadtatású termékek bevezetése és a sikeres hatóanyag beszállítások miatt - a meglévő kockázatok ellenére is - magasabbra emelte aktuális célárfolyamát és megerősítette vételi ajánlását (Citigroup Smith Barney, 32,300 Ft).

Decemberben újabb kedvező hírek érkeztek az amerikai piacról, a megállapodások új, eddig soha nem látott lehetőségeket csilantottak fel a magyar gyógyszergyártó előtt.

Az originális és generikus készítményeket is gyártó Ivax kizárólagos együttműködési megállapodást kötött a Richterrel, a generikus termékek fejlesztéséről szóló együttműködés a közös munka első fázisa lehet, mely sikeressége esetén elmozdulhat a Barr esetében is tapasztalt profit megosztásos megállapodás irányába, azaz alapvető szerepet játszhat a Richter profit marginjainak növelésében.

A szakértők komoly fantáziát látnak az Egyesült Államokban Barr által forgalmazott Plan-B nevű esemény utáni tabletta vény nélküli értékesítésében is, az FDA - a szakértői tanács kedvező javaslata után - a következő hetekben hozhat végleges döntést - a termék forgalma óriási növekedés előtt állhat.

Biztatóan halad a lengyel leányvállalat integrálása is, a január eleji bejelentés alapján immár a Polfa 63%-os pakettje van a Richter tulajdonában, a közeljövőben a fennmaradó pakett megszerzése is napirendre kerülhet.





HR BLOGGER
hrdoktor  |  2024.04.18 06:25
Hazánkban körülbelül 3,5 millió ember küzd visszérbetegséggel, ami kezeletlenül lábszárfekélyhez, ak...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
perfekt  |  2024.04.10 14:41
Az utazási költségtérítési támogatásról a Kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi L...
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 23. kedd
Béla
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem