9 °C Budapest
Megszólalt az orosz bank vezére: nem mennek sehova Magyarországról

Megszólalt az orosz bank vezére: nem mennek sehova Magyarországról

2018. augusztus 22. 18:30

Nem gondolkozik a magyar piac elhagyásán a Sberbank, de további expanziót sem tervez - nyilatkozta a Hospodarske Noviny cseh lapnak Igor Kolomejszkij, az orosz nagybank nemzetközi vezérigazgatója. Nem először jön szóba a téma.

Legutóbb idén januárban számolt be a Portfolio a Sberbank magyarországi kivonulásáról szóló találgatásokról. Ekkor terjedt el, hogy eladná a Sberbank török leánybankját, a Denizbankot, amelyet nem is olyan régen, 2012-ben vásárolt közel 3,5 milliárd dollárért a Dexiától. Azóta a tranzakciót nyélbe ütötték, a török bank a dubaji Emirates NBD kezébe került. 

A Financial Times forrása szerint a belorusz és a kazah kivételével valószínűleg többi leánybankját is eladja az orosz pénzintézet. Utóbbi a magyar leánybank értékesítését is jelentette volna, a magyar Sberbank azonban az alábbi közleményében cáfolta akkor a találgatásokat. Ennek megfelel Igor Kolomejszkij mostani nyilatkozata is.

Az orosz Sberbank nem folytat tárgyalásokat az európai leányvállalatainak értékesítéséről. Épp ellenkezőleg, a Sberbank erősíteni és tovább fejleszteni szeretné az egyre bővülő és jövedelmező európai piacon működő leányvállalatait. Ennek megfelelően 2018-ban a hazai Sberbank további növekedést tervez minden szegmensben, ahol jelen van.
NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 6. csütörtök
Ivett, Frida
18. hét
Május 6.
Jelszó világnap
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 5. 20:40