10 °C Budapest
Meglepő sors vár a magyar bank fiókjaira: vallott a bankvezér

Meglepő sors vár a magyar bank fiókjaira: vallott a bankvezér

2017. szeptember 21. 12:00

Átalakul a lakossági bankszektor, az ügyfelek már nem banki termékeket, hanem megoldásokat várnak a bankoktól - hangzott el egy hazai bank sajtórendezvényén. Az is kerül, hogy alakul át a bankfiókok szerepe, plusz mutatunk számokat is.

Forradalom zajlik a lakossági bankpiacon

- mondta el Ákos Tamás, a CIB Bank lakossági vezérigazgató-helyettese a bank csütörtöki sajtótájékoztatóján, ahol a szolgáltató digitalizációval kapcsolatos eredményeiről és terveiről volt szó. Ezzel kapcsolatban konkrétumokat is elárult a vezető:

  • 126 ezren használják a banki mobilapplikációjukat, ez a folyószámlás ügyfeleik 21 százaléka,
  • a felhasználók átlagosan tízszer lépnek be az alkalmazásba havonta,
  • SMS helyett ingyenes push üzenetekkel értesülhetnek az ügyfelek a banki tranzakciókról a telefonjukon,
  • napi megtakarítási számlát tettek elérhetővé a felhasználók számára, melyre gyorsan át lehet húzni pénzt, 
  • 8 bankfiókot tettek papírmentessé, a cél, hogy ez minden fiókban megtörténjen, 
  • teljesen mobilon keresztül igényelhető hitelt vezettek be, melyet (előminősítés esetén) 7 perc alatt le lehet hívni.

Hamarosan, az új Európai Uniós fizetési szolgáltatásokra vonatkozó irányelv, a PSD2 hatályba lépése után, már más cégektől is kinyerhetők lesznek ügyféladatok, így minden rendelkezésre fog állni ahhoz, hogy olyan ügyfelek is pénzt kapjanak gyorsan a banktól, akik nem a bank ügyfelei.

Az elmúlt 6-10 év tranzakciótörténete ott lesz a zsebedben

- szemléltette a banki vezető az új EU-s irányelv előnyeit.

Meg fognak újulni a különböző ellenőrzési, hitelesítési folyamatok is, a telefonunk használati szokásaiból például már most le lehet szűrni, hogy valóban ott dolgozunk-e, illetve tényleg ott lakunk-e, ahol mondjuk.

A bankfiókok szerepe át fog alakulni, de nem válnak majd súlytalanná. A CIB-nél meglepetéssel tapasztalták, hogy 

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

azok az ügyfelek, akik aktívan használják a digitális megoldásokat, a bankfiókban tanulják meg, hogy a különböző funkciók, hogyan érhetők el, a fiók tehát egyfajta edukációs szerepet kezd betölteni.

A hitelminősítési folyamatok is átalakulás előtt állnak. Egy külföldi pénzintézet például azt figyelte meg, hogy minél több felsővezető ismerőse van valakinek a Linkedinen, annál nagyobb eséllyel fogja visszafizetni az általa felvett hitelt. Ennek egyik oka az lehet, hogy egy állásvesztés esetén könnyebben talál új munkahelyet kapcsolati hálójának köszönhetően.

A Linkedint leginkább a gazdasági elit használja Magyarországon, ami a kis- és középvállalatoknak jó lehetőséget nyújt arra, hogy hatékonyan és olcsón érjék el potenciális vagy jelenlegi ügyfeleiket. Erről és ehhez hasonló témákról is szó lesz szeptember 25-én 17:30-kor a Hotel Aquincumban a Google Digital Workshop 2017 rendezvényen, ahol a szektor legjobb szakértőivel is találkozhatsz.

A rendezvényen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, melyet ide kattintva tudsz megtenni.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. április 16. péntek
Csongor
15. hét
Április 16.
A hang világnapja
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?