0 °C Budapest

Szuperolcsó hitel: ezért egy gyereket sem kell bevállalni

2015. december 28. 15:05

Akik nem igényelhetik az új CSOK mellé felvehető kedvezményes, 3 százalékos lakáshitelt, azoknak a piaci kamatozású kölcsön lehet a legjobb választás. Ez ugyanis már 3,9 százalékos THM-től elérhető, ráadásul három gyereket sem kell bevállalni érte.

A nagycsaládosok többségének jó megoldás lehet az új CSOK (aminek a , viszont akik nem jogosultak a kedvezményes hitelre, azoknak a piaci kamatozású lakáshitelek lehetnek a legjobb megoldások. Mostanra már 4 százalék alatti teljes hiteldíj mutatóval (THM) is találhatunk kölcsönt.

Melyik bank a legolcsóbb?

A hitel kiválasztásánál a legfontosabb kérdés, hogy milyen időközönként változhat a hitelkamat, ebből a szempontból kétféle kölcsönt találunk:

  • A fix kamatozású hiteleket (3,5 év vagy ennél hosszabb tartamra rögzített) és
  • A változó kamatozású hiteleket (3,6 vagy 12 havonta változhat a kamat).

A fix kamatozású termékek egyébként egyre népszerűbbek az ügyfelek körében, annak ellenére, hogy a jegybanki alapkamat várhatóan 2017-ig a jelenlegi (1,35 százalék) szinten marad. A lakáshitelek viszont jellemzően 15-20 évre felvett kölcsönök, így a rögzítés idejére kiszámítható lesz a törlesztőrészlet.

A Hitelnet.hu segítségével összeszedtük, hogy melyik bankok ajánlata most a legkedvezőbb. A legolcsóbb fix kamatozású ajánlatot az Ersténél találjuk, egy 6 millió forintos, 20 éves futamidejű lakáshitelt már 5,64 százalékos THM mellett is felvehetünk, ami 41 ezer forint havi törlesztő fizetését jelenti. Nincsenek nagy különbségek a rögzített termékek között, a törlesztőrészlet eltérése mindössze 5 ezer forint a legolcsóbb és a legdrágább termék között, persze a futamidő végére ez akár 1 millió foirntos különbséget is jelenthet a teljes visszafizetett összegben.

A változó kamatozású termékek az olcsóságuk miatt vonzóak az ügyfeleknek.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A K&H-nál 35 ezer forintos törlesztőrészlet és 3,9 százalékos THM-mel is felvehetjük a 6 millió forintot 20 éves futamidő mellett.

Még a 40 ezer forintos törlesztőrészletű, legdrágább változó kamatozású kölcsön is olcsóbb, mint a legolcsóbb fixált hitel, a THM mindössze 5,43 százalék a változó kamatozásúnál, míg a legolcsóbb rögzítettnél 5,64 százalék a mutató.

Milyen szempontokat vegyünk még figyelembe?

  • Mivel a kedvezményes kamatok biztosítását a bankok általában jövedelemjóváíráshoz kötik, ezért azt sem árt megnézni, hogy a választott banknál mennyibe kerül nekünk a folyószámla vezetése.
  • Egyes bankok a partner biztosítójuknál kötött lakásbiztosítás esetén további kedvezményeket adhatnak, ezzel is érdemes lehet kalkulálni.
  • Ha a hitel felvételekor megtakarítást indítunk (jellemzően lakástakarékot vagy életbiztosítást), akkor további kamatkedvezményeket kaphatunk. Van olyan pénzintézet, ahol már meglévő megtakarítást elhelyezve is kapunk kamatkedvezményt.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Kiszámoló  |  2023. február 5. 12:22
Az Európai Jegybank végre feléledt a Csipkerózsika álmából és jócskán az események után kullogva elk...
MEDIA1  |  2023. február 5. 12:22
Februártól a TV2 Csoport sportcsatornái közvetítik a Coupe de France mérkőzéseit. A most megkötött h...
Kasza Elliott-tal  |  2023. február 5. 08:00
Február elsején kijött Justin Law listája az osztalékfizető részvényekről, sorba is rendeztem őket m...
Holdblog  |  2023. február 4. 12:41
Ugyan a Fed lassítotott a tempón, de a szerdai 25 bázispontos kamatemelés várhatóan újabb és újabb m...
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 5. vasárnap
Ágota, Ingrid
5. hét
Február 5.
Nutella Nap
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?