22 °C Budapest

Megszólalt Csányi a devizahitelekről: mit lép az OTP?

Pénzcentrum
2014. április 28. 12:06

Támogatná az árfolyamgát kiterjesztését az OTP Bank elnök-vezérigazgatója, ha a kormány újabb devizadós-mentésen gondolkodna. Csányi Sándor az árfolyamgát kötelezővé tételének örülne a legjobban - mondta az InfoRádiónak.

Az OTP közgyűlése után a bank elnök-vezérigazgatója az InfoRádiónak arról beszélt: "az árfolyamgát intézménye egy nagyon jó intézkedés volt. Jó az adósoknak, mert lényegesen, csaknem 30 százalékkal csökkenti a törlesztő-részletet. Csányi Sándor szerint, korrekt a terhek viselésének megosztása is - "az adós is, a bankok is és valamennyit az állam is magára vállal".

Az OTP Bank elnök-vezérigazgatója hozzátette: támogatják, hogy az árfolyamgát kiterjesztésre kerüljön, eddig a deviza-adósok 30 százaléka vette igénybe a lehetőséget. Csányi Sándor szerint, sokan arra várnak, hogy majd újabb, esetleg még kedvezőbb intézkedések történnek. Elmondta: jogilag ugyan még nem vizsgálták meg, de a maga részéről annak örülne a legjobban, ha kötelezővé tennék az árfolyamgátat.


Az OTP Bankot komolyan érintő két bírsággal kapcsolatban Csányi Sándor arról beszélt: "az MNB által kivetett 60 millió forintos bírsággal kapcsolatos érveket elfogadják, a visszatérítendő összegeket most számítják ki, azt minél hamarabb vissza fogják fizetni az ügyfeleknek. Valóban követtek el olyan hibákat - nem nagymértékben -, amelyek kapcsán az ügyfeleknek pénzvisszatérítés jár, és be fogják fizetni a bírságot". Hozzátette: "ez nem fogja érdemben befolyásolni az idei eredményeket".

Az OTP Bank ugyanakkor a 3,2 milliárd forintos GVH-bírságot igazságtalannak tartja és keresi a jogorvoslati lehetőséget - hangsúlyozta Csányi Sándor. Kijelentette: "az OTP Bank a forinthitelek kamatainak emelése kapcsán nem működött együtt senkivel a végtörlesztés bevezetésekor, önállóan hozták meg a döntéseiket, ha szakszerűen jár el a bíróság, ezt a pert a pénzintézetnek meg kell nyernie."

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Csányi Sándor a lakossági hitelezéssel kapcsolatban megemlítette, hogy bár a támogatott lakáshitel egy jó konstrukció, nincs nagy érdeklődés iránta, ezért élénkülést vár ezen a területen.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. augusztus 19. 18:24
Az állami tévécsatorna januárban megújult msora az ünnepi hétvégén folytatódik.
Buxelliott  |  2022. augusztus 19. 07:59
 Szépen megindult az árfolyam a célzóna irányába, lehet a tervezettnél korábban éri el a jelzet...
Holdblog  |  2022. augusztus 19. 06:01
A hoki, a juharszirup és az elképeszt természeti kincsek után lassan a szuperélhet nagyvárosok is fe...
MNB Intézet  |  2022. augusztus 17. 09:31
Kicsi az esélye, hogy jelents pénzügyi felfordulás indul el Kínában a mostani jelzáloghitelpiaci pro...
Nagy siker a közösségépítő agrárprogram: így fogadhatsz Te is örökbe egy birsalmafát

Hatalmas siker a birsalmafa-örökbefogadó program, az a cél pedig, hogy közösséget építsenek, egyre inkább beérni látszik.

Semmit nem ér csak az ötlet: sok magyar így rontja el az esélyeit arra, hogy a saját főnöke lehessen

Sokakat vonz az, hogy a saját főnöke legyen, ráadásul többen éreztük már úgy, hogy olyan ötlettel rukkoltunk elő, ami tényleg felpörgetné a piacot.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 20. szombat
István
33. hét
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?