Végtörlesztési hitelek: már csak az OTP és az FHB maradt

Pénzcentrum
2012. január 11. 17:03

A nagyobb bankok közül már csak kettő, az OTP és az FHB fogad be végtörlesztési célú hitelkérelmeket, miután szerdán az Erste, hétfőn pedig a CIB Bank jelezte, nem nyújt több ilyen hitelt.

Mint ismeretes, a végtörlesztőknek január 30-áig kell igazolniuk bankjuknál, hogy rendelkezésükre áll a végtörlesztéshez szükséges összeg, akár ingatlan eladásából, akár megtakarításból, akár kölcsönből teszik ezt. Utóbbihoz a végtörlesztési hitelt nyújtó hitelintézet ígérvénye szükségeltetik, vagyis az új hitel folyamatának már előrehaladott, hiteldöntés utáni szakaszában kell járnia.

A végtörlesztéshez szükséges teljes összeg folyósítását a végtörlesztési igény benyújtásától számított 60 napon belül kell megtenni. A végtörlesztés végső határideje tehát azok számára, akik az utolsó pillanatban (december 30-án) nyújtották be kérelmüket, február 28-a. Végtörleszteni márciustól tehát már csak a piaci árfolyamon lehet.

A nagyobb méretű bankok közül immár csak az OTP és az FHB fogad be hitelkérelmet végtörlesztéshez. A forinthitelt kérelmezők zsúfoltságot, leterhelt ügyintézőket és szigorú elbírálást tapasztalhattak csaknem minden banknál az utóbbi hetekben, így januárban ez már hatványozottan igaz lehet.

Az említett két bank a végtörlesztéshez egyaránt BUBOR-hoz kötött (referenciakamatozású) hitelt nyújt. Kedvezmények nélkül ötmillió forintos hitelösszeghez az OTP 3 havi BUBOR + 6,9%-os, az FHB 6 havi BUBOR + 4,15%-6,75%-os kamattal kínálja termékét, ami az OTP esetében jelenleg 14,13%-os, az FHB esetében 11,49%-14,09%-os kamatot jelent. A kezelési költség mindkét bank hirdetménye szerint 0 forint. Az alábbi ábra 5 millió forintos hitelösszeg és 15 éves futamidő mellett mutatja a jelenlegi kamatszint szerint várható törlesztőrészletet.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Végtörlesztési hitelek: már csak az OTP és az FHB maradt

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. október 7. 18:31
Kevesebb mint egy óra leforgása alatt több mint tízezren voltak kíváncsiak pénteken egy különleges,...
Kiszámoló  |  2022. október 7. 14:25
Miután orbitális módon kiszúrt a kormány a katásokkal és év közben beszántotta az egész egyszersítet...
Bankmonitor  |  2022. október 7. 09:50
Megjelent a rendelet az energiaintenzív feldolgozóipari vállalkozásokat támogató program elindításár...
KonyhaKontrolling  |  2022. október 7. 07:48
Létfontosságú, hogy komoly mozgósítható vagyonod legyen! Mondom is, hogy miért. Korábban már beszélt...
Erre kevesen számítottak: egyre kevesebben veszik a Tokaji Aszút, ez fogy helyette a hazai boltokban

Tokaj-Hegyalján például bárki örökbe fogadhat egy szőlőtőkét, és egy év után, fáradozások nélkül, akár a saját névvel ellátott borát is kézhez veheti.

Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

NAPTÁR
Tovább
2022. október 7. péntek
Amália
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Pénzügyeink 5, 10 vagy 20 év múlva? Új konferencia ad teljes képet.
EZT OLVASTAD MÁR?