0 °C Budapest

Végtörlesztési hitelek: már csak az OTP és az FHB maradt

Pénzcentrum
2012. január 11. 17:03

A nagyobb bankok közül már csak kettő, az OTP és az FHB fogad be végtörlesztési célú hitelkérelmeket, miután szerdán az Erste, hétfőn pedig a CIB Bank jelezte, nem nyújt több ilyen hitelt.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Mint ismeretes, a végtörlesztőknek január 30-áig kell igazolniuk bankjuknál, hogy rendelkezésükre áll a végtörlesztéshez szükséges összeg, akár ingatlan eladásából, akár megtakarításból, akár kölcsönből teszik ezt. Utóbbihoz a végtörlesztési hitelt nyújtó hitelintézet ígérvénye szükségeltetik, vagyis az új hitel folyamatának már előrehaladott, hiteldöntés utáni szakaszában kell járnia.

A végtörlesztéshez szükséges teljes összeg folyósítását a végtörlesztési igény benyújtásától számított 60 napon belül kell megtenni. A végtörlesztés végső határideje tehát azok számára, akik az utolsó pillanatban (december 30-án) nyújtották be kérelmüket, február 28-a. Végtörleszteni márciustól tehát már csak a piaci árfolyamon lehet.

A nagyobb méretű bankok közül immár csak az OTP és az FHB fogad be hitelkérelmet végtörlesztéshez. A forinthitelt kérelmezők zsúfoltságot, leterhelt ügyintézőket és szigorú elbírálást tapasztalhattak csaknem minden banknál az utóbbi hetekben, így januárban ez már hatványozottan igaz lehet.

Az említett két bank a végtörlesztéshez egyaránt BUBOR-hoz kötött (referenciakamatozású) hitelt nyújt. Kedvezmények nélkül ötmillió forintos hitelösszeghez az OTP 3 havi BUBOR + 6,9%-os, az FHB 6 havi BUBOR + 4,15%-6,75%-os kamattal kínálja termékét, ami az OTP esetében jelenleg 14,13%-os, az FHB esetében 11,49%-14,09%-os kamatot jelent. A kezelési költség mindkét bank hirdetménye szerint 0 forint. Az alábbi ábra 5 millió forintos hitelösszeg és 15 éves futamidő mellett mutatja a jelenlegi kamatszint szerint várható törlesztőrészletet.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Végtörlesztési hitelek: már csak az OTP és az FHB maradt

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 25. hétfő
Blanka, Bianka
43. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 24. 16:06