20 °C Budapest

Mindennapi segítség mikrovállalkozásoknak

Pénzcentrum
2011. május 3. 00:01

A Széchenyi Kártya Program hitelei ideális megoldást jelentenek a legalább egy éve működő vállalkozásoknak, hiszen egyszerűsített eljárással juthatnak finanszírozási forráshoz. A Széchenyi Kártya hitelkonstrukciói az Erste Bankban is elérhetőek, ráadásul most számlavezetési díj nélkül, ajándék Spar utalvánnyal.


Tenke Gábor, az Erste Bank területileg felelős igazgatója

A jelenlegi gazdasági környezetben egyre nagyobb hangsúlyt kapnak a likviditási hitelek. Az átmeneti cash-flow problémák áthidalásában így különösen fontos szerepe lehet a Széchenyi Kártya Folyószámlahitelnek, hiszen segítségével a hazai mikrovállalkozások tárgyi fedezet nélkül juthatnak finanszírozási lehetőséghez - mondja Tenke Gábor, az Erste Bank területileg felelős igazgatója. Azért lehet ez jó választás a legalább egy éve működő vállalkozásoknak, - tette hozzá az igazgató - mert
egyszerűsített eljárással juthatnak szabadon felhasználható, likviditási problémáikat kezelő hitelhez. Pontosabban egy hitelkerethez, melyhez egy bankkártyát kapnak az ügyfelek, így a hitelt vásárlásra vagy készpénz felvételre is igénybe vehetik.

Kiszámítható, kényelmes és rugalmas a konstrukció. Forint alapú, így nem kell árfolyamkockázattal számolni, a hitelcél előzetes megadása nélkül pedig szabadon felhasználható. Az igényelhető hitelkeret összege 500 ezer forint és 25 millió forint között lehet, a futamideje pedig 1 plusz 1 év. Vagyis a keret nagysága rugalmasan alakítható a vállalkozás egyedi igényei és lehetőségei szerint - hangsúlyozza az igazgató.

A hitel igénybevétele és törlesztése is automatikusan a számlamozgásokkal együtt történik, kamatot pedig csak a ténylegesen felhasznált hitelösszeg után kell fizetni és olyan vállalkozás is igényelheti, amelyik nem rendelkezik a Széchenyi Kártya konstrukcióhoz társult érdekképviseleti szervezeti tagsággal - emeli ki az igazgató.

Ami pedig a díjakat illeti: a vállalkozás az állami kamat és garanciadíj támogatás révén kedvező kamatozás és díjak mellett juthat hitelhez.

Tenke Gábor kiemelte: a Széchenyi Kártya Program kiterjesztésének köszönhetően az Erste Bank három éves futamidőre maximum 25 millió forintos forgóeszköz hitelt is nyújt ügyfeleinknek, így lehetőség van rövid- és közép távú finanszírozási igények kielégítésére is.

A kártyához egyébként ingyenes, külföldre szóló baleset-, betegség-, és poggyászbiztosítás kapcsolódik, és a Széchenyi Kártya tulajdonosa tagja lehet a Széchenyi Kártya Klubnak, melynek keretében kedvezményesen vásárolhat a klubhoz csatlakozott partnereknél.

A hitelkérelem benyújtásához szükséges dokumentumokat a VOSZ és az illetékes Kereskedelmi és Iparkamarák regisztráló irodáiban tudják beszerezni az érdeklődők, de a www.kavosz.hu oldalról is letölthető.

További információkért kattintson ide!

(x)

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. május 18. 16:00
Ezentúl a Magyar Telekom előfizetőinek is elérhető a HGTV.
Holdblog  |  2022. május 18. 06:11
Az Alaskan Airlines igen nagy port kavart a légitársaságok világában, amikor februárban első nagy ha...
Kasza Elliott-tal  |  2022. május 17. 19:41
Ma lezajlott a Magyar Telekom részvény-visszavásárlási aukciója, elköltötték a teljes erre szánt öss...
Bankmonitor  |  2022. május 17. 14:17
Egyre szűkül azon bankok listája, amelyek átvehetik a Sberbank hiteleit. Valószínűleg az érintetteke...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 18. szerda
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 18. 16:33