14 °C Budapest

Éves mélyponton a forint!

Pénzcentrum
2010. július 19. 15:46

A forintpiacon hatástalan maradt a jegybank verbális intervenciója, sőt, kis gyengüléssel éves mélypontjára került.

A forint hajszálnyit még gyengült is a jegybanki kamatdöntés 14 órás bejelentése óta, és a három órakor kiadott közlemény sem javított a helyzetén. A jegybanki közlemény, valamint Simor András tájékoztatója is tartalmazott forinterősítő elemeket, egyrészt azt, hogy a jegybank folytatja az EU források piacra vezetésének gyakorlatát, valamint annak a jelzése, hogy a kockázati felárak tartós megemelkedése esetén szóba jöhet a kamatemelés.

 


Fél négykor a forint átlépte a 290-es határt, ezzel éves mélypontjára került.

A forint gyengülése várható volt, mivel a hétvégén megszakadtak a magyar kormány, valamint az IMF és az EU közötti budapesti tárgyalások.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy hazánk a nemzetközi szervezetek által nyújtott hitelkeret fennmaradó részét addig nem veheti igénybe, amíg nem sikerül megállapodásra jutni.

Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?