Pánik-akciók az utolsó pillanatban: itt 90%-os leárazás!

Pénzcentrum
2008. december 22. 09:30

Tizenöt patinás üzletlánc sodródhat csőd közelbe 2009-ben a kiskereskedelmi szakértők szerint, és mivel senki nem szeretne köztük lenni, nagyon durva akciókkal igyekeznek felpörgetni a forgalmat a karácsonyi bevásárlási szezon utolsó pillanataiban.

Szakértők szerint Nagy-Britanniában 15 üzletlánc juthat a Woolworths sorsára jövőre, melyek közül legtöbben a karácsony utáni kiárusítással végzik majd be. Jelenleg a szigetországban a kiskereskedők 82%-a tart pánikakciókat, míg egy hónappal korábban csak 52%-os volt ez az arány.

Az akciók erdejében nem ritkák a 70%-os leárazások, de 90%-os akció is beharangozásra került már, a vásárlószám azonban ennek ellenére csökken a tavalyi év azonos időszakához képest.

A brit kiskereskedők többsége nagyon erős forgalmat hozó utolsó pillanatokban reménykedik, és a legtöbb megkérdezett kiemelte, hogy a font gyengélkedése miatt a tavalyinál mintegy 30%-kal több kontinentális európai vásárlójuk van.

Az akciók közül kitűnik a B&Q barkácsbolt ajánlata, mely korábban még sosem merészkedett olyan messzire, hogy 75%-os leárazást tartson és féláron osztogassa a konyhai és fürdőszobai termékeket.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az akciókat látva a PricewaterhouseCoopers kiskereskedelmi szakértői szerint karácsony után a vásárlók számára őrületes akciók válhatnak elérhetővé, ami egyben azt is jelenti, hogy január végére sok kereskedő lehúzhatja a rolót.

A Tesco a rohamban csaknem 1000 terméket kínál féláron, míg az egészségügyi és szépségápolási cikkekre specializálódott Superdrug december 26-tól 90%-os leárazást tart.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 12. szerda
Pongrác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?