Pénzügyi öngyilkosság - mit ne kövessünk el?

Pénzcentrum
2007. december 6. 11:00

Egy friss tanulmány arra világít rá, hogy igen sokan hisznek abban, hogy az emelkedő lakásárak, illetve az Egyesült Királyságban meglévő magáncsőd intézménye kiránthatja őket az adósságból, ezzel azonban tulajdonképpen a pénzügyi öngyilkosságot kockáztatják.

A Personal Finance Research Centre felmérése szerint a fiatal felnőttek különösen hajlamosak arra, hogy a mindennapi szükségleteiket adósságból fedezzék, emellett az egyes szülők úgy érezték, hogy muszáj hitelt felvenniük annak érdekében, hogy mindent biztosítani tudjanak gyermekük számára.

A felmérés szerint az életszínvonallal kapcsolatos elvárások emelkedése, a hitelek könnyű elérhetőségével, s relatív olcsóságával ahhoz vezetnek, hogy a legtöbb adós nem is keres más alternatívát kiadásainak finanszírozására.

Minden korcsoportra jellemző, hogy az ingatlanban látják jövőbeli pénzügyi igényeik kielégítésének kulcsát. Egyre inkább jellemzővé válik emellett az, hogy az emberek már nem csupán szükségleteik kielégítésére igénylik a hiteleket, hanem arra, hogy a magasabb életszínvonalat finanszírozni tudják, de mindezek mellé sajnos nem kapcsolódik magasabb pénzügyi kultúra. Ez a probléma egyébként nem csupán a szigetországra jellemző, hanem hazánkban is gondot jelent.

Ugyanakkor a brit Consumer Credit Counselling Service (CCCS) rámutatott arra, hogy annak ellenére, hogy a háztartások eladósodottsága rohamos mértékben emelkedett, csupán 7 százalékuk került valamilyen pénzügyi nehézségbe.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 16. vasárnap
Mózes, Botond
19. hét
Május 16.
A fény világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?