24 °C Budapest

Forradalmasított internetes vásárlás

Pénzcentrum
2007. december 5. 14:00

Számos kutatás mutat rá arra, hogy az interneten történő vásárlás elterjedésének egyik legnagyobb akadálya a bizalom hiánya, a csalásoktól való félelem. Az ettől tartó vásárlóknak már meg is érkezett a megoldás. Ha kíváncsi vagy, olvass tovább!

Az internetes fizetéssel az a probléma, hogy alapesetben meg kell adni hozzá a hitelkártyánk számát, amitől nem csoda, hogy ódzkodnak például azok, akiknek igencsak tetemes hitelkeret tartozik az adott kártyához. Ráadásul folyamatosan ömlenek ránk a hírek azzal kapcsolatban, hogy milyen visszaélésektől kell tartanunk, ha az interneten keresztül fizetünk.

Az Amerikai Egyesült Államokban egy kisvállalkozás vitte sikerre az új alternatív fizetési formát. A cég neve, Bill Me Later már magában foglalja a fizetési mód lényegét. A vállalkozással szerződött online áruházakban a Bill Me Later fizeti ki helyettünk az adott összeget, amit pedig mi később egyenlíthetünk ki. Lényegében tehát egy hitelkeretet biztosítanak számunkra.

Az ötlet rendkívül sikeres, ugyanis a cég az Egyesült Államokban idén a hatodik leggyorsabb árbevétel-növekedést elérő vállalkozás lett, az Inc. magazin szeptemberi száma szerint idén bevétele eléri a 100 millió dollárt. Növekedésüket idén 72 millió dolláros kockázati tőkebevonással fedezték. 700 partnerük között olyan nagy cégek találhatóak meg, mint a WalMart.com, vagy az Apple.com. A cég adatai szerint eddig összesen 3 millióan csatlakoztak a rendszerhez, legtöbbjük házas, 35 és 55 közötti, főiskolai végzettséggel rendelkező nő.

A Bill Me Laternek nem kell megadni kártyaszámot, elég a születési évszámot, valamint az Amerikában azonosításra szolgáló Társadalmi Azonosító Szám utolsó négy jegyét kell rendelkezésre bocsátani, melynek alapján hagyják jóvá a hitelkeretet, amely állítólag mindössze három másodpercet vesz igénybe.

A regisztrálás után a cégtől levelet kap a felhasználó amelyben a partnerek felsorolása mellett értesül arról, hogyan fizethet. Amennyiben a negatív egyenleget rendszeresen, havonta kiegyenlíti, abban az esetben nem szükséges díjat fizetnie. Ha ez nem történik meg, akkor 10-20 százalékos kamatot számolnak fel. Persze kérdéses, hogy ez a nagy szabadság mennyire lesz életképes az amerikai hitelpiacok vészterhes időszakában, amikor szakemberek azzal riogatnak, hogy már a hitelkártyák piacán várható a következő válság...

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A vásárlók igénye szempontjából azonban a siker nem kérdéses, ezt mutatja az is, hogy augusztusban a PayPal is bevezette Pay Later szolgáltatását, amely hitelkártya nélkül rendelkezésre álló hitelkeretet biztosít a tagok számára.

A Bill Me Laternek emiatt nem kell aggódnia, ugyanis az biztos, hogy az online fizetések esetén van még tere a fejlődésnek, ugyanis például a Commerce Department adatai szerint évente 4 ezer milliárd dollárt költenek el az amerikaiak a kiskereskedelmi üzletekben, melynek elenyésző része, mindössze 200 milliárd dollárt fizetnek ki online.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. május 22. 12:51
Beismerte a kormányközeli portál, hogy valótlan állításokkal tele jelent meg Gyurcsányék kezén a Vár...
Holdblog  |  2024. május 22. 09:42
A jelenlegi árszintek mellett nem lesz elég lítium, hogy fedezze a kiugró akkumulátor keresletből fa...
Bankmonitor  |  2024. május 22. 08:34
A tavaly év végi adatok szerint 2020-hoz képest mind Budapesten, mind a nagyobb vidéki városokban ke...
Kiszámoló  |  2024. május 21. 14:41
Valaki tanácsot kért, hogy befizessen-e egy magyar tanfolyamra, aminek az első része most "csak" 350...
Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 22. szerda
Júlia, Rita
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem