Forradalmasított internetes vásárlás

Pénzcentrum
2007. december 5. 14:00

Számos kutatás mutat rá arra, hogy az interneten történő vásárlás elterjedésének egyik legnagyobb akadálya a bizalom hiánya, a csalásoktól való félelem. Az ettől tartó vásárlóknak már meg is érkezett a megoldás. Ha kíváncsi vagy, olvass tovább!

Az internetes fizetéssel az a probléma, hogy alapesetben meg kell adni hozzá a hitelkártyánk számát, amitől nem csoda, hogy ódzkodnak például azok, akiknek igencsak tetemes hitelkeret tartozik az adott kártyához. Ráadásul folyamatosan ömlenek ránk a hírek azzal kapcsolatban, hogy milyen visszaélésektől kell tartanunk, ha az interneten keresztül fizetünk.

Az Amerikai Egyesült Államokban egy kisvállalkozás vitte sikerre az új alternatív fizetési formát. A cég neve, Bill Me Later már magában foglalja a fizetési mód lényegét. A vállalkozással szerződött online áruházakban a Bill Me Later fizeti ki helyettünk az adott összeget, amit pedig mi később egyenlíthetünk ki. Lényegében tehát egy hitelkeretet biztosítanak számunkra.

Az ötlet rendkívül sikeres, ugyanis a cég az Egyesült Államokban idén a hatodik leggyorsabb árbevétel-növekedést elérő vállalkozás lett, az Inc. magazin szeptemberi száma szerint idén bevétele eléri a 100 millió dollárt. Növekedésüket idén 72 millió dolláros kockázati tőkebevonással fedezték. 700 partnerük között olyan nagy cégek találhatóak meg, mint a WalMart.com, vagy az Apple.com. A cég adatai szerint eddig összesen 3 millióan csatlakoztak a rendszerhez, legtöbbjük házas, 35 és 55 közötti, főiskolai végzettséggel rendelkező nő.

A Bill Me Laternek nem kell megadni kártyaszámot, elég a születési évszámot, valamint az Amerikában azonosításra szolgáló Társadalmi Azonosító Szám utolsó négy jegyét kell rendelkezésre bocsátani, melynek alapján hagyják jóvá a hitelkeretet, amely állítólag mindössze három másodpercet vesz igénybe.

A regisztrálás után a cégtől levelet kap a felhasználó amelyben a partnerek felsorolása mellett értesül arról, hogyan fizethet. Amennyiben a negatív egyenleget rendszeresen, havonta kiegyenlíti, abban az esetben nem szükséges díjat fizetnie. Ha ez nem történik meg, akkor 10-20 százalékos kamatot számolnak fel. Persze kérdéses, hogy ez a nagy szabadság mennyire lesz életképes az amerikai hitelpiacok vészterhes időszakában, amikor szakemberek azzal riogatnak, hogy már a hitelkártyák piacán várható a következő válság...

A vásárlók igénye szempontjából azonban a siker nem kérdéses, ezt mutatja az is, hogy augusztusban a PayPal is bevezette Pay Later szolgáltatását, amely hitelkártya nélkül rendelkezésre álló hitelkeretet biztosít a tagok számára.

A Bill Me Laternek emiatt nem kell aggódnia, ugyanis az biztos, hogy az online fizetések esetén van még tere a fejlődésnek, ugyanis például a Commerce Department adatai szerint évente 4 ezer milliárd dollárt költenek el az amerikaiak a kiskereskedelmi üzletekben, melynek elenyésző része, mindössze 200 milliárd dollárt fizetnek ki online.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. december 1. 16:39
Nagy összegű bírságot vagy akár a platform korlátozását is kilátásba helyezte az Európai Unió illeté...
Kasza Elliott-tal  |  2022. december 1. 15:02
Kis vásárlás és sok osztalék gyűjtögetés volt a novemberi teljesítményem.VáltozásokKétszer vásárolta...
Számvető  |  2022. december 1. 12:24
A pénzügyi szakértők által aktívan kezelt befektetési alapok semmivel sem teljesítenek jobban, mint...
Bankmonitor  |  2022. december 1. 08:53
Kevesen tudják, hogyan számolják ki az állami nyugdíjat. Nekik szeretnénk segíteni az alábbi videóva...
Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 1. csütörtök
Elza
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?