16 °C Budapest

Forradalmasított internetes vásárlás

Pénzcentrum
2007. december 5. 14:00

Számos kutatás mutat rá arra, hogy az interneten történő vásárlás elterjedésének egyik legnagyobb akadálya a bizalom hiánya, a csalásoktól való félelem. Az ettől tartó vásárlóknak már meg is érkezett a megoldás. Ha kíváncsi vagy, olvass tovább!

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az internetes fizetéssel az a probléma, hogy alapesetben meg kell adni hozzá a hitelkártyánk számát, amitől nem csoda, hogy ódzkodnak például azok, akiknek igencsak tetemes hitelkeret tartozik az adott kártyához. Ráadásul folyamatosan ömlenek ránk a hírek azzal kapcsolatban, hogy milyen visszaélésektől kell tartanunk, ha az interneten keresztül fizetünk.

Az Amerikai Egyesült Államokban egy kisvállalkozás vitte sikerre az új alternatív fizetési formát. A cég neve, Bill Me Later már magában foglalja a fizetési mód lényegét. A vállalkozással szerződött online áruházakban a Bill Me Later fizeti ki helyettünk az adott összeget, amit pedig mi később egyenlíthetünk ki. Lényegében tehát egy hitelkeretet biztosítanak számunkra.

Az ötlet rendkívül sikeres, ugyanis a cég az Egyesült Államokban idén a hatodik leggyorsabb árbevétel-növekedést elérő vállalkozás lett, az Inc. magazin szeptemberi száma szerint idén bevétele eléri a 100 millió dollárt. Növekedésüket idén 72 millió dolláros kockázati tőkebevonással fedezték. 700 partnerük között olyan nagy cégek találhatóak meg, mint a WalMart.com, vagy az Apple.com. A cég adatai szerint eddig összesen 3 millióan csatlakoztak a rendszerhez, legtöbbjük házas, 35 és 55 közötti, főiskolai végzettséggel rendelkező nő.

A Bill Me Laternek nem kell megadni kártyaszámot, elég a születési évszámot, valamint az Amerikában azonosításra szolgáló Társadalmi Azonosító Szám utolsó négy jegyét kell rendelkezésre bocsátani, melynek alapján hagyják jóvá a hitelkeretet, amely állítólag mindössze három másodpercet vesz igénybe.

A regisztrálás után a cégtől levelet kap a felhasználó amelyben a partnerek felsorolása mellett értesül arról, hogyan fizethet. Amennyiben a negatív egyenleget rendszeresen, havonta kiegyenlíti, abban az esetben nem szükséges díjat fizetnie. Ha ez nem történik meg, akkor 10-20 százalékos kamatot számolnak fel. Persze kérdéses, hogy ez a nagy szabadság mennyire lesz életképes az amerikai hitelpiacok vészterhes időszakában, amikor szakemberek azzal riogatnak, hogy már a hitelkártyák piacán várható a következő válság...

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A vásárlók igénye szempontjából azonban a siker nem kérdéses, ezt mutatja az is, hogy augusztusban a PayPal is bevezette Pay Later szolgáltatását, amely hitelkártya nélkül rendelkezésre álló hitelkeretet biztosít a tagok számára.

A Bill Me Laternek emiatt nem kell aggódnia, ugyanis az biztos, hogy az online fizetések esetén van még tere a fejlődésnek, ugyanis például a Commerce Department adatai szerint évente 4 ezer milliárd dollárt költenek el az amerikaiak a kiskereskedelmi üzletekben, melynek elenyésző része, mindössze 200 milliárd dollárt fizetnek ki online.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 21. csütörtök
Orsolya
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?