16 °C Budapest

Megvan a bankkártya-csalások ellenszere? Egy egyszerű megoldás

Pénzcentrum
2007. április 5. 14:00

Piacra dobták Nagy-Britanniában az első pre-paid, előre feltöltött Mastercard bankkártyát, melytől szakértők a visszaélések jelentős mérséklődésére számítanak.

A konstrukció lényege, hogy hagyományos kiskereskedelmi egységekben bárki vehet magának ilyen kártyát, mellyel később mindenféle azonosítás nélkül fizethet annak egyenlegéig. Az elfogadottság teljes körű lesz a Mastercard hálózatán belül, ahol tehát kint van a logó, ott nem lehet gond az új kártya használatával.

A Prime Card nevű plasztik szándékosan nem kapcsolódik semmilyen más banki szolgáltatáshoz, így az ügyfél folyószámlájához sem, ha tehát valaki eltulajdonítja a kártyát, csak az előre feltöltött egyenlegből megmaradt pénzt kaparinthatja meg.

A kártyát 10 és 150 font közötti egyenleggel lehet megvenni, minden esetben 3 font plusz díjért.

A kitalálók szerint sokan használják majd ezt az újdonságot az internetes fizetéseknél, ezen a ponton azonban meg kell jegyeznünk, hogy hazánkban erre a célra tökéletesen megfelelnek a virtuális kártyák, igaz, hogy a brit pre-paid konstrukcióhoz kétségkívül zökkenőmentesebben hozzá lehet jutni.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 14. péntek
Bonifác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?